Hyppää sisältöön
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
MatkustajatPaketitUsein kysyttyäAsiakaspalvelu
Kirjaudu

Matkahuolto laajentaa pakettiautomaattiverkostoaan vauhdilla – 10 miljoonan investoinnin tavoitteena yli 2 000 pakettiautomaatin verkosto

21.10.2024

Matkahuolto laajentaa pakettiautomaattiverkostoaan investoimalla noin 10 miljoonaa euroa uusiin pakettiautomaatteihin vuoteen 2027 mennessä. Hankinnan taustalla on yrityksen kova kasvutavoite.

Matkahuollolla on tällä hetkellä verkostossaan yli 2 300 palvelupistettä, joista pakettiautomaatteja on jo lähes tuhat. Matkahuollon verkostoon kuuluu myös jatkossa omien pakettiautomaattien lisäksi kumppanien pakettiautomaatteja, joista voi noutaa Matkahuollon paketteja. Yhteensä pakettiautomaatteja on verkostossa investointien myötä yli 2 000.

Ensimmäiset Matkahuollon uudet pakettiautomaatit asennetaan jo tänä syksynä ja ne toimittaa Cleveron, joka on alan johtavia toimijoita. Loppuvuoden pakettisesonkia varten uusia Matkahuollon ja sen kumppanien operoimia pakettiautomaatteja avataan noin 130 sijaintiin eri puolilla Suomea. Lisäksi Matkahuollon jo olemassa oleviin pakettiautomaatteihin tehdään laajennuksia.

Uusia pakettiautomaatteja tuodaan eri puolille Suomea kuluttajien arkireittien varrelle muun muassa kauppoihin ja kauppakeskuksiin. Osa uusista pakettiautomaateista pystytetään ulkotiloihin, kuten kauppojen ja kerrostalojen seinustoille tai parkkipaikoille. Näin ne ovat helposti asiakkaille saavutettavissa kellonajasta riippumatta.

Taustalla kova kasvustrategia – ja suomalaisten rakkaus pakettiautomaatteja kohtaan

Vaikka yleinen talouden epävarmuus ja kuluttajien ostovoiman heikkeneminen ovat heijastuneet viime vuosina myös verkkokauppa- ja pakettimarkkinaan, Matkahuolto on onnistunut strategiansa mukaisesti vahvistamaan markkinaosuuttaan ja asemaansa Suomen arvostetuimpana pakettikuljettajana.

Vuosi sitten käynnistimme todella kunnianhimoisen kasvustrategiamme, jolla tavoittelemme jopa 70 % liikevaihdon kasvua vuoteen 2027 mennessä. Tavoitteenamme on kasvattaa vuodessa kuljetettujen pakettien määrää nykyisestä noin 20 miljoonasta paketista 30 miljoonaan pakettiin”, Matkahuollon toimitusjohtaja Mika Husso sanoo.

Suomalaiset rakastavat pakettiautomaatteja ehkä enemmän kuin missään muualla maailmassa. Yli 70 % Matkahuollon asiakkaista kertoo haluavansa noutaa paketin juuri pakettiautomaatista.

Viime keväänä tekemämme selvityksen mukaan suomalaisille on todella tärkeää saada paketti juuri siihen pisteeseen, johon se on tilattu. Uusien pakettiautomaattien myötä voimme tarjota suomalaisille entistäkin paremman asiakaskokemuksen”, Husso sanoo.

Matkahuolto kehittää verkostoa asiakkaiden toiveita kuunnellen

Matkahuollon laajaan palvelupisteverkostoon kuuluu pakettiautomaattien ohella yli 1 000 henkilökohtaisesti palvelevaa pakettipistettä, jotka sijaitsevat mm. laajoin aukioloajoin kaikkina viikonpäivinä palvelevissa kaupoissa ja kioskeissa.

Vaikka pakettiautomaattien suosio on kasvanut, osa kuluttajista suosii henkilökohtaisesti palvelevia pakettipisteitä. Siksi kehitämme verkostoamme monipuolisesti ja tuomme niin uusia pakettipisteitä kuin -automaatteja sinne, minne kuluttajat toivovat. Meillä on Suomen laajin henkilökohtaisesta palveleva verkosto, myös jatkossa”, Husso toteaa.

Yhtiöllä on tarkkaa dataa siitä, minne asiakkaat haluaisivat uusia pakettipisteitä ja -automaatteja, mutta laajentamista on hidastanut se, että niille soveltuvia tiloja on ollut rajallisesti ja ne on varattu.

Rajallisiin tiloihin liittyvää pulmaa olemme ratkoneet menestyksekkäästi yhdessä pakettipistekumppaneidemme kanssa. Parhaimmillaan pakettiautomaatti löytyykin jatkossa esimerkiksi saman kaupan aulasta, jossa on myös henkilökohtaisesti palveleva pakettipiste. Asiakkaan ei pidä joutua tekemään pakettitoimijan työtä ja juoksemaan pakettiensa perässä ympäri kaupunkia”, Husso sanoo.

Ajankohtaista

21.10.2024
Matkahuolto laajentaa pakettiautomaattiverkostoaan vauhdilla – 10 miljoonan investoinnin tavoitteena yli 2 000 pakettiautomaatin verkosto
17.10.2024
Kotijakeluiden ja pakettiautomaattien yhdistetyt iltakuljetukset laajentuvat Turkuun
14.10.2024
Kellot siirretään talviaikaan 27.10. - vaikutukset bussiaikatauluihin
Kaikki uutiset

Blogi

27.11.2023
Klaus harrastaa käsitöitä ja pohtii jo lahjaideoita: nyt tilataan tarvikkeet, pian lähetetään joululahjoja
26.9.2023Paketit
Verkkokaupan asiakaskokemus on muutakin kuin toimivat nettisivut – varmista ainakin nämä 5 asiaa
HenkilöilleYrityksille

Matkustajat

BussiaikataulutBussiliput ja matkakortitLataa Reitit ja Liput -sovellusReittiopasHinnat ja alennuksetOhjeet ja ehdot matkustajille

Sosiaalinen media