Hyppää sisältöön
Matkahuolto
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
MatkustajatPaketitUsein kysyttyäAsiakaspalveluBlogi
Kirjaudu

Paketit kotimaahan

Paketin lähettäminen

 1. Käy lataamassa Matkahuollon Paketit -mobiilisovellus omasta sovelluskaupastasi tai osta paketillesi kuljetus verkosta kohdasta Lähetä paketti.

 2. Kirjoita paketin päälle selkeästi tilausvahvistuksessa saamasi aktivointikoodi, vastaanottajan nimi ja puhelinnumero. Lisää myös oma nimesi. Tai tulosta osoitekortti, jonka saat tilausvahvistuksessa.

 3. Tuo pakettisi 14 päivän kuluessa mihin tahansa Matkahuollon pakettiautomaattiin tai palvelupisteeseen, joita on yli 2 000 ympäri Suomen. Lähimmän palvelupisteen löydät palvelupistehausta.

 4. Seuraa pakettisi kulkua lähetystunnuksen avulla Paketit- sovelluksessa tai lähetysten seurannassa.

 5. Voit ostaa kuljetuksen myös Matkahuolloista ja Matkahuollon asiamiespisteistä.

Erikoislähetykset ja lisäpalvelut

Ahvenanmaalle ja Ahvenanmaalta voi lähettää kaikkia tuotelajeja sekä -kokoja.
Manner-Suomesta Ahvenanmaalle ja Ahvenanmaalta Manner-Suomeen lähetettävistä paketeista veloitetaan lähetyskohtainen lauttalisä. Hinnat ovat näkyvillä verkkosivuillamme

Ahvenanmaan arvonlisäverokäytännöt

Ahvenanmaan osalta maksuliikenne poikkeaa muuhun Suomeen verrattuna. Tällä hetkellä arvonlisäveroa ei tarvitse maksaa, jos lähetyksen hinta on alle 22 €. Tämä arvoraja ei kuitenkaan koske tupakkatuotteita, alkoholia, alkoholijuomia eikä hajuvesiä. Näitä tavaroita sisältävät lähetykset on tullattava aina arvosta riippumatta.

Jos lähetyksen arvo on yli 22 € mutta enintään 150 €, sinun pitää maksaa siitä arvonlisävero, mutta ei tullia. Sinun on kuitenkin tullattava lähetys. Lähetys on tulliton, jos sen sisältämien tavaroiden kokonaisarvo on enintään 150 €. Tämä arvoraja ei kuitenkaan koske alkoholituotteita, tupakkaa, tupakkatuotteita, hajuvesiä eikä eau de toilette -tuotteita. Näitä tavaroita sisältävät lähetykset on tullattava aina arvosta riippumatta.

Jos lähetyksen arvo ylittää 150 €, sinun pitää tullata lähetys ja maksaa siitä sekä arvonlisävero että tulli. Karkea nyrkkisääntö on, että tullaus nostaa tilauksesi hintaa noin 30 %.

Tämä hinta muodostuu tuotteen ostohinnasta, kuljetuskustannuksista sekä arvonlisäverosta ja mahdollisesti maksettavasta tullimaksusta. Selvitä arvio tullimaksusta ja arvonlisäverosta Tullin Tullilaskurilla

Katso lisätietoa Tullin sivuilta

Tullauskäytäntö muuttuu 1.7. 2021, josta alkaen arvonlisävero peritään jatkossa kaikista lähetyksistä.

Tulliselvitys ja arvonlisäveron maksaminen

Manner-Suomesta Ahvenanmaalle lähetettävät lähetykset ovat verottomia. Manner-Suomesta Ahvenanmaalle lähetettäessä suosittelemme, että vastaanottaja Ahvenanmaalla tekee tulli-ilmoituksen ja maksaa verot Tullin verkkosivuilla.

Matkahuollon palvelupiste Ahvenanmaalla

Matkahuollolla on yksi palvelupiste Ahvenanmaalla Maarianhaminassa, osoitteessa:

Transmar
Vikingagränd 6
PB 221
AX-22101 Mariehamn


Palvelupisteessä voi lähettää ja vastaanottaa kaikenkokoisia paketteja. Ahvenanmaalta lähetettäessä lähettäjän on maksettava kaikki verot ja maksut, ennen kuin voi lähettää paketin matkaan.

Paketin luovutus

Paketti luovutetaan vastaanottajalle, kun tämä esittää kuitin / todistuksen maksetuista veroista palvelupisteessä. Lähetyksen verot ja maksut voi käydä maksamassa myös palvelupisteessä.

Polkupyörä voi sisältää yhden polkupyörän, joka on talutettavissa ja tunnistettavissa pyöräksi. Palvelu sisältää noudon luotasi ja toimituksen vastaanottajalle.

 • Pyörän enimmäispituus voi olla 230 cm, tangon leveys enintään 80 cm ja paino 35 kg.

 • Sähköpolkupyörän voi lähettää, sillä se on vapautettu vaarallisia aineita koskevista määräyksistä.

 • Erikoispyöriä kuten vammaispyöriä, nojapyöriä, tandempyöriä, kolmipyöriä tai polkupyöriä, jotka on pakattu suljettuun pahvilaatikkoon, ei voi lähettää Polkupyöränä.

 • Kokonaan laatikkoon pakattu pyörä hinnoitellaan laatikon koon mukaan.

Rengassetti on autonrenkaiden lähetykseen tarkoitettu palvelu. Palvelu sisältää noudon luotasi ja toimituksen vastaanottajalle. Rengassettiin ei voi liittää Bussiennakko -lisäpalvelua.

 • Rengassetti voi kuulua enintään 5 pakettia (4 rengasta + tarvikkeet). Yksittäisen paketin enimmäismitat ovat 80 x 80 x 30 cm ja lähetyksen kokonaispaino enintään 120 kg.

 • Renkaat tulee pakata Matkahuollon pakkausohjeiden mukaisesti erikseen, vanteet suojataan pahvilla sekä rengas pakataan rengaspussiin. Nastarenkaat tulee suojata kauttaaltaan esim. aaltopahvilla.

Taulu on taulujen tai muiden pakettikokoon sopivien, levymäisten esineiden lähetykseen tarkoitettu palvelu.

 • Taulun enimmäismitat ovat 15 x 120 x 150 cm ja paino enintään 10 kg

Suksipussi on suksien, jääkiekkomailojen tai muiden vastaavien tankomaisten tuotteiden lähettämiseen tarkoitettu palvelu. Palvelu sisältää noudon luotasi ja toimituksen vastaanottajalle.

 • Suksipussin enimmäismitat ovat 20 x 20 x 230 cm ja enimmäispaino 10 kg.

 • Suksien tulee olla pakattu yhteen pussiin, ilman pakkausta tuotteita ei voi lähettää.

Ostamalla Sarjapaketin saa kerralla kymmenen samankokoista lähetystä, jotka ovat voimassa vuoden ostopäivästä. Sarjapaketin aktivointikoodit voi käyttää joko yksitellen tai kaikki yhdellä kertaa. Jokaisella lähetyksellä voi olla eri vastaanottaja.

Osta Sarjapaketti Paketit -sovelluksesta

1. Paketit -sovellus: Klikkaa "Lisää" ja sieltä kohta "Sarjapaketit". Valitse sopiva koko ja maksa tilaus.

2. Ostamisen jälkeen pääset lähettämään Sarjapaketteja syöttämällä vain vastaanottajan yhteystiedot ja valitsemalla sopivan pakettiautomaatin tai noutopisteen.

Osta Sarjapaketti Matkahuollon nettisivuilta: Osta Sarjapaketti

1. Valitse sopiva koko ja syötä yhteystietosi.

2. Saat tilausvahvistuksen sähköpostiisi, jossa on Sarjapaketin numero.

3. Pääset lähettämään pakettia käyttämällä sähköpostiosoitettasi sekä Sarjapaketin numeroa sivuillamme: Käytä Sarjapakettia tai kirjautuneena omista tiedoista.

Sarjapakettien aktivointikoodeilla tehtyjä tilauksia ei voi erikseen peruuttaa eikä Matkahuolto lunasta käyttämättä jääneitä koodeja takaisin.

Lisäpalvelu XXS-paketeille. Palvelussa lähetykset jaetaan suoraan vastaanottajan postiluukkuun tai -laatikkoon.

 • Enimmäispaino 1 kg

 • Enimmäiskoko 3 x 25 x 40 cm

 • Ei voi lähettää useampia paketteja samassa lähetyksessä

 • XXS-paketti kuljetetaan vastaanottajan postiluukkuun tai -laatikoon 2-4 arkivuorokauden kuluessa.

 • Vastaanottajan osoite pakollinen

 • Jos jakelu epäonnistuu, lähetys palautuu noudettavaksi Matkahuollon noutopisteeseen. Vastaanottajalle lähetetään tekstiviesti tai sähköposti, kun paketti on noudettavissa.

 • Ei lisäpalveluita​

 • Paketissa ei voi lähettää eläviä eläimiä, ampuma-aseita, helposti pilaantuvia tuotteita tai kuljetusehtojen vastaista sisältöä.

Pikakuljetus on erityistä nopeutta vaativille paketeille tarkoitettu lisäpalvelu. Se on parhaimmillaan perillä muutaman tunnin kuluessa lähettämisestä. Paketti jätetään kuljetukseen aina joko asemilta tai asiamiehiltä.

 • Pikapaketti aikataulutetaan lähetyshetkellä ja saat tietoosi, milloin se on perillä vastaanottajan noudettavissa.

 • Pikapaketin voi ostaa vain Matkahuollon toimipaikoista ja asiamiehiltä, joita on yhteensä 370 ympäri Suomen. Muista palvelupisteistä pakettia ei voi lähettää.

 • Pikapaketin voi ostaa myös Paketit -sovelluksesta ja netistä. Saat paketillesi aikatauluarvion, kun viet paketin asemalle tai asiamiehelle kuljetusta varten.

Nouto ovelta on lisäpalvelu, jossa noudamme lähtevän paketin kotioveltasi.

 • Nouto tapahtuu arkipäivisin klo 8-16 ilman ennakkoilmoitusta.

 • Paketti noudetaan lähettäjän osoitteesta pääsääntöisesti seuraavana arkipäivänä, mutta viimeistään toisena arkipäivänä tilauksesta.

 • Paketin noudon voi ostaa vain verkosta.

Jakopaketti ja Kotijakelu
 • Kotijakelu on lisäpalvelu, jossa kuljetamme paketin vastaanottajan ovelle. Toimitusaika sovitaan vastaanottajan kanssa etukäteen ja toimitus voi olla myös iltaisin ja viikonloppuisin.

 • Jakopaketti on lisäpalvelu, jossa kuljetamme paketin vastaanottajan ovelle arkisin klo 8-16 ilman toimitusajan sopimista.

 • Vastaanottaja voi seurata paketin kulkua Matkahuollon lähetysten seurannan avulla.

Varovasti on lisäpalvelu, jota käytetään, jos paketin sisältö on helposti särkyvää.

 • Muista pakata lähetys riittävästi ja sisällön edellyttämällä tavalla myös Varovasti-lisäpalvelua käyttäessäsi. Katso lisätietoa pakkaamisesta

 • Varovasti-lisäpalvelun voi ostaa vain Matkahuollon toimipaikoista ja asiamiehiltä.

Bussiennakko on lisäpalvelu, jossa paketti luovutetaan vastaanottajalle vasta kun hän on maksanut lähettäjän asettaman bussiennakkomaksun. Bussiennakon voi ostaa vain Matkahuollon toimipaikoista ja asiamiehiltä. Bussiennakkoa ei voi ostaa verkosta.

Bussiennakkoa ei voi liittää perille toimitettavaan pakettiin eli XXL Flexiin, Polkupyörään, Rengassettiin, Suksipussiin tai Painavampi paketti -lisäpalveluun.

Voit siirtää palvelupisteeseen saapuneen paketin sinulle sopivampaan palvelupisteeseen kirjautuneena käyttäjänä Saapuvissa paketeissa. Siirrettävästä paketista muodostuu uusi lähetys ja pystyt seuraamaan uutta pakettia uudella lähetystunnuksella.

Palvelun hinta on 6,90 €

Hinnat

Pakettipalveluiden hinnasto kuluttaja-asiakkaille

Kuljetusaika

Kuljetamme pakettisi 1-3 arkivuorokauden kuluessa. Pikapaketti aikataulutetaan aina lähetyshetkellä palvelupisteessä ja on perillä vastaanottajalla parhaimmillaan muutamassa tunnissa.

Paketin vastaanottaminen

Ilmoitamme vastaanottajalle mobiilisovelluksen ilmoituksella, tekstiviestillä tai sähköpostilla, kun paketti on noudettavissa.

Vastaanottaja saa paketin noutopisteistä noutokoodin avulla. Voit kopioida noutokoodin Paketit-sovelluksesta ja välittää sen vaikka puolisolle, kaverille tai äidille, joka saa koodia vastaan noudettua pakettisi. Voit myös välittää tekstiviestitse saapuneen saapumisilmoituksen toiselle paketin noutoa varten. Valtakirjaa ei tarvita.

Pakettiautomaattiin tulleen paketin vastaanottaja voi noutaa lokerokoodilla, jonka lähetämme vastaanottajalle mobiilisovelluksen ilmoituksella, tekstiviestillä tai sähköpostilla saapumisilmoituksessa.

Säilytysaika

Paketin säilytysaika on 7 vuorokautta, jonka jälkeen noutamaton paketti palautuu lähettäjälle. Vastaanottaja voi pidentää säilytysaikaa 7, 14 ja 21 vuorokauden erissä helposti verkossa, kun olet rekisteröitynyt Matkahuollon asiakkaaksi.

Lue lisää rekisteröityneiden asiakkaiden palveluista.

Rajoitukset

Pakettiautomaateista voit lähettää enintään 30 kg ja 70 x 40 x 55 cm ja noutaa enintään 30 kg ja 70 x 40 x 55 cm kokoiset paketit. Kaikista muista Matkahuollon palvelupisteistä voit lähettää ja noutaa enintään 30 kg ja 60 x 60 x 120 cm kokoiset paketit. Tätä suuremmat paketit voit lähettää ja noutaa Matkahuolloista ja Matkahuollon asiamiespisteistä.

Paketissa ei voi lähettää eläviä eläimiä, helposti pilaantuvia tuotteita, vaarallisia aineita tai muuta kuljetusehtojen vastaista sisältöä.

Lähetä paketti kotimaahan ja ulkomaille

Hinnat alkaen 5,50 € kotimaassa ja ulkomaille alkaen 9,90 €
Lähetä

Seuraa pakettia

Täytä kenttään lähetystunnus.
Hae

Sarjapaketti

Ostamalla sarjapaketin saat kerralla kymmenen lähetystä.
Osta sarjapakettiLähetä sarjapaketti
HenkilöilleYrityksille

Matkustajat

BussiaikataulutBussiliput ja matkakortitTutustu ja lataa äppiReittiopasHinnat ja alennuksetOhjeet ja ehdot matkustajille

Sosiaalinen media

Matkahuolto
Paremmin perillä