Hyppää sisältöön
Matkahuolto
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
MatkustajatPaketitUsein kysyttyäAsiakaspalveluBlogi
Kirjaudu

Lippujen hinnat ja alennukset

Kertalippujen hinnat

Kertalippujen hinnat löytyvät Matkahuollon verkkokaupasta.

Matkahuollon lippujen hintoihin lisätään palvelumaksu. Palvelumaksu on toimipaikoilla viisi euroa ostotapahtumaa kohden. Kuljettajalta ostettaessa lipun hinta voi poiketa Matkahuollon verkkokaupan ilmoittamista hinnoista.

Matkahuolto noudattaa lipunmyynnissä bussiyrittäjien ilmoittamia hinnastoja ja alennusehtoja.

Matkakorteille ladattavien lippujen hinnat

Lipputuotekohtaiset hinnat voi tarkistaa kunkin lipun omalta sivulta.

Vuosilippu

Seutulippu

Kaupunkilippu

Koulumatkatukilippu

Työmatkalippu

30 matkaa/30 päivää -lippu

Muut alueelliset lipputuotteet

Bussipassi

Bussiyrityskohtaiset lisämaksut

Bussiyritys voi periä lisämaksun tilaa vievien matkatavaroiden, kuten lastenvaunujen tai polkupyörän, kuljettamisesta. Lisämaksu on bussiyrityskohtainen ja se maksetaan kuljettajalle. Maksun voi suorittaa käteisellä, joissain busseissa myös debit- ja kredit-maksukorteilla. Maksun suuruuden voi tarkistaa etukäteen vuoroa liikennöivältä bussiyritykseltä.

Alennukset

Matkahuolto noudattaa lipunmyynnissä bussiyrittäjien ilmoittamia alennusehtoja. Kutakin alennukseen oikeutettua matkustajaa kohden myönnetään vain yksi alennus. Alennukseen oikeuttava voimassaoleva kortti on esitettävä aina lipunmyynnin ja autoon nousun yhteydessä.

Opiskelijat

Alennuksen saa opiskelijajärjestöjen opiskelijakortilla, johon on painettu Matkahuollon logo sekä elektronisilla opiskelijakorteilla ja opiskelijakorttisovelluksilla, joissa näkyy Matkahuollon logo. Kadetit saavat alennuksen esittämällä puolustusvoimien virallisen henkilökortin.

Lapset

Alennukseen oikeuttaa lapsen ikä, joka vaihtelee bussiyrityksittäin. Löydät lapsenlipun hinnan ja ikärajan aikatauluhausta, painamalla Hinta-sarakkeessa haluamasi vuoron kohdalla näkyvää hintaa. Lastenlipun ikärajatiedon saa näkyville, kun painaa lastenlipun hinnan vieressä olevaa pyöreää i-painiketta.

Nuoriso

Alennukseen oikeuttaa nuoren ikä, joka vaihtelee bussiyrityksittäin. Löydät nuorisolipun hinnan ja ikärajan aikatauluhausta, painamalla Hinta-sarakkeessa haluamasi vuoron kohdalla näkyvää hintaa. Nuorisolipun ikärajatiedon saa näkyville, kun painaa nuorisolipun hinnan vieressä olevaa pyöreää i-painiketta.

Eläkeläiset

Alennuksen saa kuvallisella Kelakortilla, joka on varustettu Matkahuollon, VR:n tai Finnairin liikemerkillä, pahvisella Kelan eläkkeensaajakortilla sekä Työeläkeyhtiöiden myöntämällä työeläkekortilla. Kuvattoman kortin kanssa on esitettävä henkilötodistus: ajokortti, passi tai poliisin myöntämä henkilökortti. 65 vuotta täyttäneet saavat alennuksen esittämällä henkilötodistuksen: ajokortti, passi tai poliisin myöntämä henkilökortti.

Meno-paluu

Jos matkustaa saman bussiyrityksen vuorolla meno- ja paluumatkan voi saada meno-paluualennuksen. Meno-paluualennuksen suuruus vaihtelee bussiyrityksittäin.

Ryhmä

Mahdollinen ryhmäalennus huomioidaan, kun ryhmässä on vähintään kolme matkustajaa, joista yksi matkustaa aikuisen hinnalla. Nettitarjouslipulla matkustavaa ei lasketa osaksi ryhmää.

Varusmiehet

Alennuksen saa varusmieskortilla.

Siviilipalvelusvelvolliset

Alennuksen saa siviilipalvelustodistuksella.

Lehdistön edustajat

Alennuksen saa lehdistökortilla, johon on painettu Matkahuollon liikemerkki.

Palvelumaksut

PalveluHinta (€)
Bussilipun myynti toimipaikasta5,00
Nettilippujen peruutus, asemalta ostettujen bussilippujen, vuosilippujen ym. takaisinlunastus9,00
Kadonneen tai varastetun matkakortin tutkinta20,00
Junalipun myynti (Matkahuollon omissa toimipisteissä)5,00

 

Osta liput – hae aikataulut

Mistä
Mihin
Hae aikatauluja

Reitit ja liput yhdestä äpistä!

Opastus ovelta ovelle, reitit kartalla ja liput koko matkalle.
Tutustu ja lataa sovellus

Matkakortti

Tilaa matkakortti kätevästi netistä matkakorttien verkkokaupasta.
HenkilöilleYrityksille

Matkustajat

BussiaikataulutBussiliput ja matkakortitLataa sovellus ja osta liputReittiopasHinnat ja alennuksetOhjeet ja ehdot matkustajille

Sosiaalinen media

Matkahuolto
Paremmin perillä