Hyppää sisältöön
Matkahuolto
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
MatkustajatPaketitUsein kysyttyäAsiakaspalveluBlogi
Kirjaudu

Bussiliput ja matkakortit

Matkahuollosta hankit sopivan bussilipun moneen matkustustarpeeseen

Kertaliput yksittäisille matkoille

Kertalippu sopii yksittäisille matkoille ja satunnaiseen matkustamiseen. Kertalippuja voit ostaa helposti ja nopeasti ennakkoon:

Kausi- ja sarjaliput säännölliseen matkustukseen

Säännölliseen matkustamiseen soveltuvat edulliset ja joustavat, matkakortille ladattavat kausi- ja sarjaliput. Matkakorttituotteet ladataan Matkahuollon matkakortille, jonka hinta on 6,50 € ja käyttöikä kolme vuotta.

Valtakunnalliseen matkustamiseen soveltuvat

Alueelliseen matkustamiseen soveltuvat

Lukiossa tai ammatillisessa oppilaitoksessa opiskeleva voi hankkia itselleen Koulumatkatukilipun. Opiskelijoille on myynnissä myös Prepaid22 -vuosilippu.

Lisätietoa matkakortista


Matkakortin ja sille ladattavat kausi- ja sarjaliput voit ostaa Matkakorttikaupasta ja Matkahuollon palvelupisteistä (suodata hakua toiminnolla matkakortin ostaminen).

Lipputuotteet, joissa on osoitettava oikeus ostamiseen, esimerkiksi KELAn koulumatkatukiliput ja liityntäliput, ostetaan Matkahuollon palvelupisteestä. Matkakortilla olevan lipputuotteen voit lisäladata Matkahuollon matkakortteja myyvissä ja lataavissa palvelupisteissä, useimmissa busseissa, kaikissa R-kioskeissa ja Bussiliput-sovelluksessa, jos matkapuhelimessasi on NFC-sirunlukuominaisuus.

Matkahuollon matkakortit uudistuivat vuoden 2021 aikana tunnistepohjaisiin kortteihin. Myös monet lipputuotteet uudistuivat samalla. Lipputuotteet löydät Matkahuollon verkkosivuilta alueen nimen avulla. Matkakortin ostokuitissa on mainittu matkakortin numero jota tarvitaan mm. matkakortin kadotessa. Mikäli matkakorttisi katoaa, voit tehdä käyttämättömistä lipputuotteista selvityspyynnön Matkahuollon omissa toimipaikoissa. Tarvitset viimeisimmästä ostostasi lipunmyyntikuitin. Selvitys on maksullinen. Lipunmyyntikuitista ilmenee lipun voimassaoloaika.

Osta liput – hae aikataulut

Mistä
Mihin
Hae aikatauluja

Reitit ja liput yhdestä äpistä!

Opastus ovelta ovelle, reitit kartalla ja liput koko matkalle.
Tutustu ja lataa sovellus

Matkakortti

Tilaa matkakortti kätevästi netistä matkakorttien verkkokaupasta.
HenkilöilleYrityksille

Matkustajat

BussiaikataulutBussiliput ja matkakortitLataa sovellus ja osta liputReittiopasHinnat ja alennuksetOhjeet ja ehdot matkustajille

Sosiaalinen media

Matkahuolto
Paremmin perillä