Hyppää sisältöön
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
Matkahuolto yrityksenäStrategiaTarinammeHenkilöstöYrityksen johtoVastuullisuusRaportointi Medialle
Kirjaudu
Matkahuolto yrityksenäStrategiaTarinammeHenkilöstöYrityksen johtoVastuullisuusRaportointi Medialle

Yrityksen johto

Matkahuollon johdon vastuut ja velvollisuudet määräytyvät soveltuvan lainsäädännön mukaisesti. Päätöksenteossa ja hallinnossa noudatetaan osakeyhtiölakia ja yhtiön yhtiöjärjestystä. Hallituksen työjärjestys määrittää toimivaltaa hallituksen ja toimivan johdon välillä. 

Johtoryhmä

Sähköpostiosoitteet ovat muodossa etunimi.sukunimi@matkahuolto.fi.

Mika Husso
Mika Husso
Toimitusjohtaja, s. 1983

Matkahuollon toimitusjohtaja tammikuusta 2023 alkaen sekä johtoryhmän jäsen. Mikalla on pitkä kokemus liiketoiminnan johtamisesta ja kehittämisestä. Hän siirtyi Matkahuoltoon Telialta, jossa hän toimi Suomen liittymäliiketoiminnan ja Ruotsin TV- ja laajakaistaliiketoiminnan johtajana sekä konsernin hinnoittelu- ja tarjoomajohtajana. Mika on koulutukseltaan DI ja KTM.

Riku Korpela
Riku Korpela
Lakiasiainjohtaja, s. 1977

Lakiasioista ja vastuullisuudesta vastaava johtaja vuodesta 2019 alkaen sekä johtoryhmän jäsen. Rikulla on monivuotinen kokemus yrityslakimiehen ja lakiasiainjohtajan tehtävistä kuten hallitustyöstä, yrityskaupoista, compliance-työstä ja lakiasiaintoiminnon perustamisesta ja kehittämisestä. Aiemmin hän on toiminut mm. useissa rooleissa ja yrityskaupoissa Keskon lakiasioissa sekä Suomen Lähikaupassa lakiasiainjohtajana. Riku on koulutukseltaan OTM.

Olessia Kozlova
Olessia Kozlova
Markkinointi- ja viestintäjohtaja, s. 1988

Markkinointi- ja viestintäjohtaja huhtikuusta 2023 alkaen sekä johtoryhmän jäsen. Olessialla on kymmenen vuoden kokemus markkinointiviestinnästä, brändien rakennuksesta, asiakasymmärryksestä ja palveluiden konseptoinnista eri toimialoilla ja eri kokoluokan yrityksissä. Viimeiset vuodet hän on toiminut luovana strategina eri asiakkuuksien ja kansainvälisestikin palkittujen projektien parissa. Olessia on koulutukseltaan KTM.

Petri Lindqvist
Petri Lindqvist
Johtaja, Matkapalvelut, s. 1984

Matkapalvelut -liiketoiminnan johtaja syyskuusta 2023 alkaen sekä johtoryhmän jäsen. Petrillä on vahvan liiketoimintaosaamisensa lisäksi ymmärrystä asiakaskokemuksen ja myynnin kehittämisestä sekä sidosryhmätyöstä myös julkisen sektorin toimijoiden kanssa. Hän on työskennellyt aiemmin muun muassa myynnin ja toimipaikkaverkoston kehittämisen sekä erilaisten tuotteistus-, hinnoittelu- ja tarjoomaprojektien parissa. Petri on koulutukseltaan logistiikkaan erikoistunut liiketalouden tradenomi.

Petri Luurila
Petri Luurila
Teknologiajohtaja, s. 1969

ICT:stä, digitaalisuudesta ja niiden kehittämisestä vastaava johtaja 2024 alkaen sekä johtoryhmän jäsen. Petrillä on yli 25 vuoden kokemus vaativista kehitys- ja johtotehtävistä pienemmistä yrityksistä kansainvälisiin pörssiyhtiöihin, ja toimialoilla telealalta rakennusteollisuuteen ja palkka-, talous- ja HR-ulkoistusliiketoiminnasta ja logistiikkaan. Petri on työssään keskittynyt erityisesti digitalisaation suomiin mahdollisuuksiin kehittää ja tehostaa liiketoimintaa mukaan lukien asiakasrajapinta. Petri on koulutukseltaan MBA.

Teemu Naatula
Teemu Naatula
Talousjohtaja, Varatoimitusjohtaja s. 1980

Talousjohtaja ja yhtiön varatoimitusjohtaja 2019 alkaen sekä johtoryhmän jäsen. Teemulla on yli 20 vuoden vankka kokemus taloushallinnon kehitys- ja johtotehtävistä. Hän on työskennellyt palvelulogistiikassa, energiasektorilla ja lääkealalla. Teemu on koulutukseltaan KTM.

Kati Nevalainen
Kati Nevalainen
Johtaja, Pakettipalvelut ja palvelupisteverkosto, s. 1974

Pakettipalvelut ja palvelupisteverkosto -liiketoiminnan johtaja 2019 alkaen sekä johtoryhmän jäsen. Kati on toiminut pitkään logistiikkatoimialalla. Hän on vastannut pakettien vastaanottamisen, lähettämisen ja palauttamisen prosessien kehittämisestä sekä työskennellyt data- ja analytiikkapalveluiden parissa. Kati on koulutukseltaan KTM.

Juha-Pekka Pirvola
Juha-Pekka Pirvola
Myyntijohtaja, s. 1962

Myyntijohtaja 2019 alkaen sekä johtoryhmän jäsen. JiiPee on toiminut 90-luvulta alkaen eri IT-palveluyritysten myynnin johto- ja kehitystehtävissä ennen siirtymistään Matkahuollolle. Hän on vastannut myynnin tehostamisesta, transformaatiosta ja kehittämisestä arvonmyyntipohjaiseksi. JiiPee on koulutukseltaan datanomi.

Jani Ståhlhammar
Jani Ståhlhammar
Johtaja, Tuotanto ja kansainvälinen kasvu, s. 1974

Tuotantojohtaja helmikuusta 2022 lähtien ja johtoryhmän jäsen huhtikuusta 2023 lähtien. Janilla on yli 25 vuoden kokemus vaativista kehitys- ja johtotehtävistä kansainvälisen logistiikan yrityksissä. Ennen Matkahuoltoa hän on toiminut muun muassa tuotantojohtajana PostNordilla, maajohtajana Bringissä sekä useissa vaativissa johtaja- ja kehitystehtävissä UPS:llä. Jani on koulutukseltaan EMBA.

Hanna Weckman
Hanna Weckman
Henkilöstöjohtaja, s. 1976

Henkilöstöjohtaja 2018 alkaen sekä johtoryhmän jäsen. Hannalla on monipuolinen osaaminen henkilöstöhallinnosta sekä henkilöstön kehittämisestä palveluliiketoiminnassa eri aloilta. Hanna on toiminut aiemmin henkilöstön kehitystehtävissä muun muassa Valiolla ja Keskolla ja henkilöstöpäällikkönä S-ryhmässä. Hanna on koulutukseltaan ETM, FM.

Tiina Åkerlund
Tiina Åkerlund
Asiakaspalvelujohtaja, s. 1983

Asiakaspalvelujohtaja huhtikuusta 2023 alkaen sekä johtoryhmän jäsen. Tiinalla on takana pitkä ura Matkahuollossa, ja viime vuodet hän on vastannut ensin Pakettipalveluiden asiakaspalvelukeskuksen ja sittemmin koko Matkahuollon asiakaspalvelun sekä vahingonkorvauskäsittelyn johtamisesta. Tiina on koulutukseltaan HuK.

Hallitus

Matti Viialainen
Matti Viialainen
Hallituksen puheenjohtaja, s. 1953

Matti on maakuntaneuvos ja Matkahuollon hallituksen puheenjohtaja. Hän on aikaisemmin toiminut maakuntajohtajana Etelä-Karjalassa ja Etelä-Savossa sekä SAK:n apulaisjohtajana. Lisäksi hänellä on lukuisia luottamustoimia muun muassa Puumalan kunnanvaltuuston puheenjohtajana. Koulutukseltaan Matti on VTM.

Johanna Lehtonen
Johanna Lehtonen
Varapuheenjohtaja, s. 1972

Johanna on Pohjolan Matkan toimitusjohtaja. Aikaisemmin Johanna on toiminut yrityksessä erilaisissa hallinnon ja matkapalveluiden tehtävissä. Koulutukseltaan Johanna on KTM.

Henri Hihnala
Henri Hihnala
Hallituksen jäsen, s. 1974

Henri on Oulaisten Liikenne Oy:n toimitusjohtaja. Hän on aikaisemmin toiminut eri työtehtävissä Nokialla, minkä lisäksi hän on Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun Bussiyrittäjät ry:n puheenjohtaja. Koulutukseltaan Henri on auto- ja kuljetustekniikan teknikko.

Lauri Hiltunen
Lauri Hiltunen
Hallituksen jäsen, s. 1984

Lauri on strategia- ja M&A-johtaja Fiskars Oyj:llä. Hän on aikaisemmin toiminut johtotehtävissä eri yhtiöissä, muun muassa Sanomalla ja Comptelilla. Koulutukseltaan Lauri on tuotantotalouden DI.

Tomi Pienimäki
Tomi Pienimäki
Hallituksen jäsen, s. 1973

Tomi on Siili Solutions Oyj:n toimitusjohtaja. Aikaisemmin hän on toiminut muun muassa Vincit Oyj:n ja Jolla Oy:n toimitusjohtajana sekä digitaalisen liiketoiminnan johtajana Finnairilla. Koulutukseltaan Tomi on TkT ja KTM.

Kennet Svanbäck
Kennet Svanbäck
Hallituksen jäsen, s. 1971

Kennet on Ingsvan toimitusjohtaja. Hän on aikaisemmin toiminut yrittäjänä, minkä lisäksi hänellä on ollut useita luottamustoimia muun muassa Fennialla sekä lukuisissa eri liikennealan yrityksissä. Koulutukseltaan Kennet on teknikko.

Maria Timgren
Maria Timgren
Hallituksen jäsen, s. 1984

Maria on SOK:n strategiajohtaja. Aikaisemmin hän on toiminut muun muassa strategia- ja yrityskauppajohtajana Fazerilla sekä liikkeenjohdon konsulttina Boston Consulting Groupilla. Koulutukseltaan Maria on KTM.

Matkahuollon hallinto ja omistajat

Matkahuollon omistavat Linja-autoliitto ry ja ammattimaista linja-auto- ja henkilöautoliikennettä harjoittavien yksityisten ja yhteisöjen alueelliset yhdistykset eli suomalaiset linja-autoyrittäjät.
Lue lisää
HenkilöilleYrityksille

Matkustajat

BussiaikataulutBussiliput ja matkakortitLataa Reitit ja Liput -sovellusReittiopasHinnat ja alennuksetOhjeet ja ehdot matkustajille

Sosiaalinen media