Gå till innehållet
PrivateFöretagskunderServiceställen
ResenärerPaketVanliga frågorKundservice
Logga in

Matkahuolto utökar sitt nätverk av paketautomater i snabb takt – målet med investeringen på 10 miljoner är ett nätverk med över 2 000 paketautomater

21.10.2024

Matkahuolto utvidgar sitt nätverk av paketautomater genom att investera cirka 10 miljoner euro i nya paketautomater före 2027. Bakgrunden till anskaffningen är företagets ambitiösa tillväxtmål.

Matkahuolto har för närvarande över 2 300 serviceställen i sitt nätverk, av vilka nästan tusen är paketautomater. I fortsättningen omfattar Matkahuoltos nätverk inte bara egna paketautomater, utan också samarbetspartners paketautomater där kunderna kan hämta Matkahuoltos paket. I och med investeringarna ingår sammanlagt över 2 000 paketautomater i nätverket.

De första av Matkahuoltos nya paketautomater installeras redan i höst och levereras av Cleveron, som är en av de ledande aktörerna inom branschen. Inför paketsäsongen vid årets slut öppnas paketautomater som opereras av Matkahuolto och dess samarbetspartner vid cirka 130 ställen på olika håll i Finland. Dessutom görs utvidgningar av Matkahuoltos befintliga paketautomater.

Nya paketautomater installeras på olika platser i Finland längs konsumenternas vardagsrutter, bland annat i butiker och köpcentrum. En del av de nya paketautomaterna placeras utomhus, till exempel intill väggen vid butiker och höghus eller på parkeringsplatser. Där är de lättillgängliga för kunderna oberoende av klockslaget.

Bakgrunden är en ambitiös tillväxtstrategi – och finländarnas förkärlek för paketautomater

Även om den allmänna ekonomiska osäkerheten och konsumenternas försvagade köpkraft har återspeglats även på webbhandels- och paketmarknaden under de senaste åren, har Matkahuolto i enlighet med sin strategi lyckats stärka sin marknadsandel och sin ställning som Finlands mest uppskattade pakettransportör.

För ett år sedan började vi implementera vår mycket ambitiösa tillväxtstrategi, med hjälp av vilken vi eftersträvar en ökning av omsättningen med till och med 70 procent före 2027. Vårt mål är att öka antalet transporterade paket per år från nuvarande cirka 20 miljoner paket till 30 miljoner paket”, säger Matkahuoltos verkställande direktör Mika Husso.

I Finland älskar vi paketautomater kanske mer än i något annat land i världen. Över 70 procent av Matkahuoltos kunder uppger att de vill hämta paket just från en paketautomat.

Enligt en utredning som vi gjorde förra våren är det mycket viktigt för finländarna att få paketet just till det ställe dit det har beställts. Tack vare de nya paketautomaterna kan vi erbjuda finländarna en ännu bättre kundupplevelse”, säger Husso.

Matkahuolto lyssnar på kundernas önskemål i samband med utvecklingen av sitt nätverk

Matkahuoltos stora nätverk av serviceställen omfattar vid sidan av paketautomater även över 1 000 serviceställen med personlig betjäning, vilka finns vid bl.a. butiker och kiosker som betjänar med generösa öppettider veckans alla dagar.

Även om paketautomaterna har blivit allt mer populära, föredrar en del av konsumenterna serviceställen som erbjuder personlig betjäning. Därför utvecklar vi vårt nätverk mångsidigt och placerar både nya serviceställen och paketautomater på platser där kunderna önskar sig sådana. Vi har Finlands mest omfattade nätverk med personlig betjäning, även i fortsättningen”, konstaterar Husso.

Bolaget har exakta data om var kunderna vill ha nya serviceställen och paketautomater, men utvidgningen har fördröjts av att antalet lämpliga lokaler har varit begränsat och lokalerna har varit upptagna.

Problemet med det begränsade antalet lokaler har vi löst framgångsrikt tillsammans med våra paketsamarbetspartner. I bästa fall hittas en paketautomat också i fortsättningen till exempel i aulan vid samma butik som även har ett serviceställe med personlig betjäning. Kunden ska inte behöva göra paketleverantörens arbete och springa efter sina paket runt hela staden”, säger Husso.

Nyheter

21.10.2024
Matkahuolto utökar sitt nätverk av paketautomater i snabb takt – målet med investeringen på 10 miljoner är ett nätverk med över 2 000 paketautomater
17.10.2024
De kombinerade kvällstransporterna för Hempaket och paketautomater utökas till Åbo
14.10.2024
Klockorna flyttas till vintertid 27.10. – påverkar bussarnas tidtabeller
Alla nyheter

Blog

27.11.2023
Klaus harrastaa käsitöitä ja pohtii jo lahjaideoita: nyt tilataan tarvikkeet, pian lähetetään joululahjoja
26.9.2023Paketit
Verkkokaupan asiakaskokemus on muutakin kuin toimivat nettisivut – varmista ainakin nämä 5 asiaa
PrivateFöretagskunder

Resenärer

BusstidtabellerBussbiljetter och resekortetResor och Biljetter appenReseguidenPriser och rabatterAnvisningar och villkor för passagerare

Sociala medier