Hyppää sisältöön
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
MatkustajatPaketitUsein kysyttyäAsiakaspalveluBlogi
Kirjaudu

Vuosittainen päästölaskentamme on valmistunut – Matkahuollon hiilijalanjälki pieneni merkittävästi vuonna 2023

28.3.2024

Koko yhtiön ja kotimaan pakettipalveluiden kasvihuonepäästöt kattava päästölaskentamme vuoden 2023 osalta on valmistunut. Laskenta osoittaa, että olemme edellisvuoden aikana onnistuneet pienentämään hiilijalanjälkeämme merkittävästi vertailuvuoteen 2020 verrattuna. Päästövähennyksiin tähtäävien toimenpiteiden seurauksena kokonaispäästömme (Scope 1–3) pienentyivät 25 %.

Meille on ensiarvoisen tärkeää onnistua ilmastotiekarttamme mukaisissa päästövähennyksissä, jotta saavutamme kansainvälisen SBT-aloitteen hyväksymän päästövähennystavoitteemme ja puolitamme päästömme vuoden 2020 tasosta vuoteen 2030 mennessä”, kertoo Matkahuollon vastuullisuusjohtaja Jaana Korkiakoski.

Päästölaskentamme pohjautuu GHG-protokollaan, joka on kansainvälisesti käytetyin standardi kasvihuonepäästöjen mittaamiseen ja raportointiin. Laskennan tulokset on varmentanut Gaia Consulting.

Pakettikohtainen päästö pienentynyt noin 20 prosenttia

Oman toimintamme osuus hiilijalanjäljestämme on noin 10 % ja arvoketjun osuus noin 90 %. Valtaosa eli noin 60 % arvoketjun päästöistä syntyy pakettikuljetuksista. Edellisvuoteen 2022 verrattuna pakettikohtainen päästömme on pienentynyt noin 20 %.

Olemme saavuttaneet päästövähennykset siirtymällä kotimaan runkokuljetuksissamme uusiutuvaan dieseliin. Uusiutuviin polttoaineisiin siirtymisen lisäksi olemme tehostaneet runkokuljettamista kuljetuskapasiteettimuutoksilla ja ottaneet käyttöön HCT-rekkoja, jotka ovat korvanneet pienempää kalustoa. Lisäksi Hämeenlinnan ja Turun alueen noutojakelukuljetuksissa siirryttiin vuoden 2023 alussa uusiutuvaan dieseliin.

Ilmastotiekarttaamme sisältyy uusiutuvat polttoaineet mukaan lukien yli 40 tieteeseen perustuvaa ja vastuullisuustavoitteitamme edistävää toimenpidettä, joiden avulla puolitamme kaikki päästömme vuoteen 2030 mennessä. Tutustu vastuullisuustyömme etenemiseen tuoreessa vuosi- ja vastuullisuusraportissamme.

Ajankohtaista

10.4.2024
Vappu ja helatorstai – tarkista aikataulut
28.3.2024
Vuosittainen päästölaskentamme on valmistunut – Matkahuollon hiilijalanjälki pieneni merkittävästi vuonna 2023
13.3.2024
Pääsiäismuistio ─ tarkista pääsiäisen aikataulut
Kaikki uutiset

Blogi

27.11.2023
Klaus harrastaa käsitöitä ja pohtii jo lahjaideoita: nyt tilataan tarvikkeet, pian lähetetään joululahjoja
26.9.2023Paketit
Verkkokaupan asiakaskokemus on muutakin kuin toimivat nettisivut – varmista ainakin nämä 5 asiaa
HenkilöilleYrityksille

Matkustajat

BussiaikataulutBussiliput ja matkakortitLataa Reitit ja Liput -sovellusReittiopasHinnat ja alennuksetOhjeet ja ehdot matkustajille

Sosiaalinen media