Hyppää sisältöön
Matkahuolto
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
MatkustajatPaketitUsein kysyttyäAsiakaspalveluBlogi
Kirjaudu

Porvoon Kyläkyyti-kutsuliikennepalvelu Matkahuollon Reitit ja Liput -sovelluksesta

14.10.2020

Porvoon Kyläkyydin kolmas toimintavuosi käynnistyy Matkahuollon mahdollistamana kutsuliikennepalveluna maanantaina 19.10.2020. Palvelu on suunnattu erityisesti Porvoon pohjoisten ja itäisten kylien asukkaiden vapaa-ajan liikkumistarpeisiin. Tehtyjä tilauksia yhdistellään reitin ja aikataulun salliessa samoihin ajoneuvoihin, jolloin syntyy kimppakyydin tyyppinen tapa liikkua samaan suuntaan menevien kesken. Kyläkyydin voi tilata Matkahuollon uudella Reitit ja Liput -sovelluksella, jonka voi ladata Applen App Storesta tai Google Play -kaupasta.

Kyläkyyti palvelee arki-iltaisin klo 17.15–21.00 kahdella pikkubussilla ja lauantaisin klo 9.00–15.00 yhdellä pikkubussilla. Matkustaja voi hakea kyytiä välittömään tarpeeseen tai enintään viiden vuorokauden päähän. Kyläkyydin saatavuus elää jatkuvasti ja päivittyy reaaliaikaisesti tilausten perusteella. Matkustaja voi tarkistaa saatavuuden koska tahansa, ja varmistaa kyydin sekä paikan vain tilaamalla kuljetuksen. Kyydin hinta on matkan pituudesta riippuen 2,50–8,60 € ja sovellus näyttää lopullisen sitovan hinnan aina ennen tilauksen vahvistamista. Reitit ja Liput -sovelluksesta tilatut Kyläkyydit on myös mahdollista peruuttaa maksutta ennalta, viimeistään yhtä tuntia ennen lähtöä.

Kyläkyydin lisäksi Reitit ja Liput -sovelluksesta löytyvät valtakunnallisesti joukkoliikenteen reitit ja aikataulut. Sovelluksesta voi ostaa Matkahuollon kertalippujen lisäksi kasvavassa määrin kaupunkien paikallisliikenteiden kertalippuja, nyt jo esimerkiksi HSL:n liput. ”Porvoon Kyläkyydin -tyyppisillä ratkaisuilla voimme auttaa kaupunkeja ja kuntia palvelemaan asukkaitaan paremmin. Kutsuliikenne soveltuu alueille, joilla on liikkumisen kysyntää, mutta sitä on liian vähän, jotta reittiliikenne kannattaisi ja tarjoaisi hyvää palvelutasoa. Siksi joukkoliikenteessä onkin yhdisteltävä erilaisia tapoja liikkua”, kertoo Matkahuollon liiketoimintajohtaja Leila Lehtinen.

Reitit ja Liput -sovelluksen ansiosta matkustajalla on mahdollisuus tilata Kyläkyyti osaksi matkaketjua esimerkiksi Porvoon pohjoisten ja itäisten kylien ja pääkaupunkiseudun välillä. Usean operaattorin palveluista koostuvia matkaketjuja ei tosin voi peruuttaa. ”Harvemmin asutuilla alueilla kutsuliikenne yhdistettynä reittiliikenteeseen tuo uusia liikkumismahdollisuuksia ja auttaa tuomaan joukkoliikennettä yhä useamman ulottuville.” kertoo Matkahuollon liiketoimintajohtaja Leila Lehtinen.

Kyläkyyti on Porvoon kaupungin tarjoama palvelu, jota liikennöi Uudenmaan Tähtikuljettajat Oy toukokuun 2021 loppuun saakka. Kyläkyydin voi tilata myös soittamalla Uudenmaan Tähtikuljettajat Oy:n tilauskeskukseen arkisin klo 13–16 numeroon 0400 386 086. Puhelimitse tilatut matkat maksetaan kuljettajalle käteisellä tai yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla.

Ajankohtaista

11.6.2021
Häiriöitä verkkopankkimaksuissa 11.6.2021
4.6.2021
Huijausviestejä liikkeellä
1.6.2021
Matkahuolto toimittaa yli 97 prosenttia paketeista asiakkaan valitsemaan noutopisteeseen
Kaikki uutiset →

Blogi

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet vastuullisuusohjelman raamina

#vastuullisuus

Pienennä jätevuortasi kierrättämällä

HenkilöilleYrityksille

Matkustajat

BussiaikataulutBussiliput ja matkakortitReitit ja Liput -sovellusReittiopasHinnat ja alennuksetOhjeet ja ehdot matkustajille

Sosiaalinen media

Matkahuolto
Paremmin perillä