Hyppää sisältöön
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
MatkustajatPaketitUsein kysyttyäAsiakaspalveluBlogi
Kirjaudu

Pakettipalveluihin liittyviä huijausviestejä liikkeellä

23.6.2020

Liikkeellä on jälleen paljon eri kuljetusyritysten ja muiden toimijoiden nimissä sähköpostilla ja tekstiviesteillä lähetettyjä huijausviestejä.

Viesteissä pyydetään esimerkiksi vahvistamaan omat tiedot tai suorittamaan maksu ennen kuin jo kuljetettavaksi jätetty paketti toimitetaan eteenpäin tai noudettavaksi tarkoitettu paketti voidaan luovuttaa vastaanottajalle.

Huomaathan, että

  • Matkahuolto ei koskaan pyydä suorittamaan lisämaksuja verkossa ennen kuin paketti voidaan lähettää eteenpäin tai luovuttaa. Jos pakettiin sisältyy jokin lisämaksu, esim. Bussiennakko, maksu veloitetaan aina paikanpäällä lähetys- tai noutopisteessä.

  • Matkahuollon tekstiviestillä ja sähköpostilla lähettämissä tilausvahvistuksissa ja saapumisilmoituksissa on aina Matkahuolto lähettäjänä ja viesteissä on kerrottu lähetystunnus, jonka avulla lähetyksen tarkemmat tiedot, esim. lisämaksut, voi tarkistaa verkkosivuiltamme.

  • Epäilyttävien viestien linkkejä ei tule ollenkaan klikata eikä suorittaa maksua tai antaa pankki- ja luottokortin tietoja, verkkopankin tunnistetietoja tai mitään muitakaan omia tietojaan. Sen sijaan epäilyttävät viestit kannattaa poistaa saman tien.

Seuraamme huijausviestien tilannetta ja olemme aktiivisesti yhteydessä myös viranomaisiin, jotta voimme osaltamme torjua huijausviestien pahimmillaan aiheuttamaa haittaa.

Ajankohtaista

10.4.2024
Vappu ja helatorstai – tarkista aikataulut
28.3.2024
Vuosittainen päästölaskentamme on valmistunut – Matkahuollon hiilijalanjälki pieneni merkittävästi vuonna 2023
13.3.2024
Pääsiäismuistio ─ tarkista pääsiäisen aikataulut
Kaikki uutiset

Blogi

27.11.2023
Klaus harrastaa käsitöitä ja pohtii jo lahjaideoita: nyt tilataan tarvikkeet, pian lähetetään joululahjoja
26.9.2023Paketit
Verkkokaupan asiakaskokemus on muutakin kuin toimivat nettisivut – varmista ainakin nämä 5 asiaa
HenkilöilleYrityksille

Matkustajat

BussiaikataulutBussiliput ja matkakortitLataa Reitit ja Liput -sovellusReittiopasHinnat ja alennuksetOhjeet ja ehdot matkustajille

Sosiaalinen media