Hyppää sisältöön
Matkahuolto
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
MatkustajatPaketitUsein kysyttyäAsiakaspalveluBlogi
Kirjaudu

Matkahuolto Priden virallinen yhteistyökumppani 2021

14.6.2021

Matkahuolto on Helsinki Priden virallinen yhteistyökumppani tänä vuonna.

”Lähdimme Priden kumppaniksi, koska haluamme antaa tukemme yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja ihmisoikeuksien edistämiseksi. Monimuotoisuus ja tasa-arvo ovat tärkeä teema meidän työyhteisössämme. On tärkeää, että jokainen voi olla oma itsensä työpaikalla sekä tuntea olonsa turvalliseksi ja arvostetuksi. Kehitämme monimuotoisuutta ja tasa-arvoa jatkuvasti erilaisilla toimenpiteillä ja kannustamme myös yhteistyökumppaneitamme ottamaan huomioon nämä asiat heidän toiminnassaan”, kommentoi henkilöstöjohtaja Hanna Laakso.

Monimuotoisuuden ja tasa-arvon edistäminen on yksi Matkahuollon vastuullisuusohjelman Pidämme huolta työntekijöistämme -teeman osa-alueista. ”Tavoitteenamme on taata työyhteisö, jossa kaikkia kohdellaan yhdenvertaisesti, reilusti ja oikeudenmukaisesti. Huomioimme monimuotoisuuden niin päivittäisessä toiminnassa kuin päätöksenteossa”, kertoo Hanna Laakso.

Matkahuolto kohtelee kaikkia yhdenvertaisesti huolimatta sukupuolesta, iästä, etnisyydestä, uskonnosta, vammaisuudesta, seksuaalisesta suuntautumisesta tai muusta henkilöön liittyvästä syystä. Yhdenvertainen kohtelu näkyy muun muassa rekrytoinnissa ja uralla etenemisessä. ”Työntekijäjoukkomme on monikulttuurinen, ja vuoden 2021 aikana on tarkoitus selvittää tarkemmin tietoja eri kansalaisuuksista”, Hanna Laakso jatkaa.

Matkahuolto seuraa tasa-arvon toteutumista vuosittain esimerkiksi työhyvinvointikyselyllä. Tavoitteena on, että tasa-arvon toteutuminen on erinomaisella tasolla (4,3/5) vuoteen 2023 mennessä.

Monimuotoisuus ja tasa-arvoisuus keskeinen osa käytännön tekemistä

Vuonna 2021 Helsinki Pridella on yli 30 yhteistyökumppania. Matkahuolto on Helsinki Priden ensimmäinen logistiikkakumppani.

Helsinki Pride on Suomen suurin ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma. Helsinki Pride -viikko on 28.6.-4.7.2021 ja se järjestetään koronaviruksen takia hybriditapahtumana tänä vuonna. Fyysisten tapahtumien lisäksi tapahtumiin, kuten kulkueeseen ja konserttiin voi osallistua virtuaalisesti.

Matkahuolto suunnittelee monia erilaisia tapoja ottaa osaa Helsinki Pride -viikkoon. ”Aiomme tuoda laajaa näkyvyyttä Pridelle ja lisätä kuluttajien tietoisuutta sen tärkeälle sanomalle. Esimerkiksi Pride-viikon kunniaksi meillä on tulossa pakettipalveluiden tarjous”, kertoo asiakaskokemus- ja markkinointijohtaja Johanna Haanpää.

Helsinki Pride -yhteisö on kansalaisjärjestö ja asiantuntijaorganisaatio, jonka tavoitteena on poistaa kulttuuriin, kieleen sekä yhteiskunnan rakenteisiin, arvoihin ja normeihin sisältyvää eriarvoisuutta. Lisätietoa Helsinki Priden verkkosivuilta.

Ajankohtaista

29.11.2021
Koronan vaikutukset
29.11.2021
Itsenäisyyspäivän muistio: Tarkista bussiaikataulut ja osta liput etukäteen
26.11.2021
Osassa paketteja viivästyksiä Vantaan terminaalissa olleiden häiriöiden vuoksi
Kaikki uutiset →

Blogi

Reitit ja Liput -sovelluksen käytettävyys taipui opinnäytetyön aiheeksi

Polkupyörällä bussiin? Jo tuhannet matkustajat ostaneet polkupyörälipun

HenkilöilleYrityksille

Matkustajat

BussiaikataulutBussiliput ja matkakortitReitit ja Liput kaikkialle Suomeen ReittiopasHinnat ja alennuksetOhjeet ja ehdot matkustajille

Sosiaalinen media

Matkahuolto
Paremmin perillä