Hyppää sisältöön
Matkahuolto
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
MatkustajatPaketitUsein kysyttyäAsiakaspalveluBlogi
Kirjaudu

Matkahuolto ja Kyyti Group toteuttavat maailman ensimmäisen maanlaajuisen matkaketjuratkaisun

4.12.2019

Valtakunnallinen matkustaja-, paketti- ja liikennöitsijäpalveluiden toteuttaja Matkahuolto ja Mobility-as-a-Service (MaaS) alustatoimittaja Kyyti Group ovat sopineet yhteistyöstä, jonka ansiosta Suomeen syntyy maailman ensimmäinen maanlaajuinen matkaketjuratkaisu.

Matkahuollon toimitusjohtajan Janne Jakolan mukaan digitalisaatio mahdollistaa täysin uudenlaisten, koko maan kattavien palvelukokonaisuuksien luonnin. Niiden avulla pystytään olennaisesti helpottamaan ihmisten liikkumista myös muuten kuin yksityisautoa käyttäen.

- Matkahuollon tavoitteena on olla Suomen suosituin liikkumisen ja matkustamisen palveluntarjoaja sekä helpon matkustamisen mahdollistaja. MaaSiin perustuvia liikkumisratkaisuja on otettu käyttöön eri puolilla maailmaa jo lukuisissa eri kaupungeissa, mutta vastaavia koko maan kattavia toteutuksia ei maailmalta vielä muita löydy. On erinomaista, että Suomi MaaSin kotimaana jatkaa edelläkävijänä myös ison mittakaavan hankkeissa ja Matkahuolto on mukana toteuttamassa matkaketjuja, Jakola sanoo.

Uudessa ratkaisussa kaikki liikkumisen palvelut yhdistetään käytettäväksi yhdellä helppokäyttöisellä älypuhelimen sovelluksella. Matkahuollon tarjoamassa sovelluksessa on aluksi mukana valtakunnallinen bussiliikenne ja paikallisliikennettä. Jatkossa sovellukseen lisätään myös muita liikkumisen muotoja. Palveluun voivat kuulua kaikki julkisen liikenteen palvelut (mm. metrot, bussit, junat jne) sekä yksityisten operaattorien palvelut (mm. taksit, vuokra-autot, yhteiskäyttöautot, kaupunkipyörät, sähköpotkulaudat, pysäköinti jne). Sovellus tarjoaa erilaisiin tarpeisiin useita vaihtoehtoja, joista käyttäjä valitsee tilanteeseen
parhaiten sopivan. Käytettävät palvelut maksetaan suoraan sovelluksen kautta.

- Matkahuollolla on hyvät edellytykset rakentaa palvelu, koska meillä on jo valmiina ainutlaatuisen laaja, maan kattava palveluntarjoajaverkosto ja asiakaskunta sekä pitkä osaaminen joukkoliikenteestä. Jatkossa Matkahuollon sovelluksen muut palveluntarjoajat voivat olla esimerkiksi eri kaupunkien joukkoliikennetoimijoita tai monenkokoisia paikallisia
yrityksiä, Janne Jakola luettelee.

Kyyti Groupin toimitusjohtajan Pekka Mötön mukaan alkuvuonna julkaistavan Matkahuollon matkaketjuratkaisun perusperiaate on tarjota kaikille suomalaisille juuri heidän tarpeisiinsa sopivia helppoja ja nopeita ovelta ovelle -matkaketjuja siten, että kestävää kehitystä korostava kokonaisuus on hallittavissa yhdellä sovelluksella.

- Kyyti Groupin laajentumistavoitteet ovat alusta asti olleet globaalit, ja toiminnan painopiste on jatkossakin ulkomailla. Tätä kehitystä tukee merkittävästi se, että saimme Matkahuollosta valtakunnallisen kumppanin luomaan Suomeen esimerkin, jolla on myös valtava kansainvälinen huomioarvo, Möttö arvioi.

Ajankohtaista

29.11.2021
Koronan vaikutukset
29.11.2021
Itsenäisyyspäivän muistio: Tarkista bussiaikataulut ja osta liput etukäteen
26.11.2021
Osassa paketteja viivästyksiä Vantaan terminaalissa olleiden häiriöiden vuoksi
Kaikki uutiset →

Blogi

Reitit ja Liput -sovelluksen käytettävyys taipui opinnäytetyön aiheeksi

Polkupyörällä bussiin? Jo tuhannet matkustajat ostaneet polkupyörälipun

HenkilöilleYrityksille

Matkustajat

BussiaikataulutBussiliput ja matkakortitReitit ja Liput kaikkialle Suomeen ReittiopasHinnat ja alennuksetOhjeet ja ehdot matkustajille

Sosiaalinen media

Matkahuolto
Paremmin perillä