Hyppää sisältöön
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
MatkustajatPaketitUsein kysyttyäAsiakaspalveluBlogi
Kirjaudu

Matkahuollon kotiinkuljetukset moninkertaistuneet - lisää joustoa ja aloittaa lauantaitoimitukset

8.4.2020

Matkahuolto kuljettaa paketit koronaviruksen aiheuttamasta poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta normaalisti sekä noutopisteisiin että kotioville. Erityisesti kotijakeluiden kysyntä on suorastaan räjähtänyt. Matkahuolto vastaa kuluttajien kasvaneeseen kysyntään nopeilla toimenpiteillä.

Matkahuolto toimittaa paketit koteihin nyt myös ilta-aikaan ja lauantaisin

Pakettien kotitoimitusten tilaukset ovat kasvaneet satoja prosentteja viime viikkoina. Vastauksena kasvaneeseen kysyntään Matkahuolto laajentaa tällä viikolla kotitoimitusten aikoja. Paketin saa kotiin toimitettuna iltaisin aiempaa useammilla alueilla. Lisäksi Matkahuolto alkaa jakaa paketteja kotioville myös lauantaisin Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Oulussa 11.4.2020 alkaen. Vastaanottaja voi valita itsellensä parhaan toimituspäivän ja kellonajan näppärästi verkossa vastaamalla Matkahuollon lähettämään saapumisilmoitusviestiin.

”Kuluttajat haluavat paketin nyt mieluiten kotiin. Vaikka moni on nyt esimerkiksi etätöiden vuoksi normaalia enemmän kotona, on silti tärkeää pystyä itse vaikuttamaan siihen milloin paketti tulee. Olemme antaneet tässä vallan vastaanottajalle, joka voi saapumisilmoitukseen vastaamalla kertoa minä päivänä ja mihin aikaan pakettinsa haluaa toimitettavan”, sanoo Pakettipalvelut-liiketoiminnan johtaja Kati Nevalainen.

Enemmän valtaa vastaanottajalle – Pidennä säilytysaikaa tai tilaa kotitoimitus helposti verkosta

Huhtikuussa avataan myös lisää vastaanottajaa hyödyttäviä palveluita. Matkahuollon asiakkaaksi kirjautuneet vastaanottajat voivat jatkossa hallita omia pakettejaan verkossa. Tärkeimmät uudet ominaisuudet ovat saapuvien pakettien seuranta, mahdollisuus pidentää säilytysaikaa valintansa mukaan joko 7, 14 tai 21 päivää sekä kotiinkuljetuksen tilaaminen, jos ei pääse tai halua hakea pakettiaan noutopisteestä.

”Tarjoamme vastaanottajille mahdollisuuden vaikuttaa pakettiensa kulkuun helposti ja vaivattomasti. Tätä varten loimme rekisteröityneille asiakkaille uudet palvelut, joiden myötä vastaanottaja voi pidentää säilytysaikaa ja tilata jo noutopisteeseen toimitetulle paketille kotiinkuljetuksen. Palveluiden käyttö sujuu helposti netissä myös mobiililaitteilla. Palvelut saa käyttöönsä rekisteröitymällä asiakkaaksi verkkosivuillamme. Rekisteröityminen on helppoa ja tuo myös monia muita etuja kuin nämä uudet palvelut”, kertoo Kati Nevalainen.

Kuljetuksissa tuetaan kotimaista työtä ja yrittämistä

Matkahuollon nopea ja luotettava kuljetuspalvelu perustuu koko maan kattavaan bussiverkostoon ja aikataulutettuihin vuoroihin. Vaikka monet kaukoliikenteen vuorot on jouduttu peruuttamaan poikkeuksellisen tilanteen ajaksi, kulkee suuri osa paketeista edelleen liikennöitävissä vuoroissa.

”Valitsemalla Matkahuollon pakettisi kuljettajaksi tuet samalla monia suomalaisia, paikallisesti toimivia bussiyrityksiä, ja autat heitä pitämään pyörät pyörimässä. Monien bussiyritysten lipputulot romahtivat, mutta osa vuoroista on pidettävä liikenteessä, jotta voidaan taata tarvittava työmatkaliikenne esim. sairaanhoidossa työskenteleville ja samalla myös huoltovarmuuden kannalta tärkeiden tavaroiden kulku. Valinnoilla voit vaikuttaa siihen, että paketit päätyvät bussien kyytiin ja tarjoavat kotimaisille yrittäjille ja heidän henkilöstölleen työtä ja toimeentuloa”, jatkaa Kati Nevalainen.

Ajankohtaista

10.4.2024
Vappu ja helatorstai – tarkista aikataulut
28.3.2024
Vuosittainen päästölaskentamme on valmistunut – Matkahuollon hiilijalanjälki pieneni merkittävästi vuonna 2023
13.3.2024
Pääsiäismuistio ─ tarkista pääsiäisen aikataulut
Kaikki uutiset

Blogi

27.11.2023
Klaus harrastaa käsitöitä ja pohtii jo lahjaideoita: nyt tilataan tarvikkeet, pian lähetetään joululahjoja
26.9.2023Paketit
Verkkokaupan asiakaskokemus on muutakin kuin toimivat nettisivut – varmista ainakin nämä 5 asiaa
HenkilöilleYrityksille

Matkustajat

BussiaikataulutBussiliput ja matkakortitLataa Reitit ja Liput -sovellusReittiopasHinnat ja alennuksetOhjeet ja ehdot matkustajille

Sosiaalinen media