Hyppää sisältöön
Matkahuolto
HenkilöilleYrityksillePalvelupisteet
MatkustajatPaketitUsein kysyttyäAsiakaspalveluBlogi
Kirjaudu

Huijaussähköposteja liikkeellä

1.4.2021

Liikkeellä on Matkahuollon nimissä lähetettyjä huijaussähköposteja, joissa pyydetään täydentämään tietoja, jotta paketti lähtee. Viesteissä on suomenkielinen teksti ja liitetiedosto.

Mikäli saat tällaisen viestin, älä missään tapauksessa avaa liitetiedostoa tai linkkiä tai anna mitään tietoja niiden kautta.

Lisäksi liikkeellä on edelleen paljon eri kuljetusyritysten nimissä sähköpostilla ja tekstiviesteillä lähetettyjä huijausviestejä. Viesteissä on esimerkiksi pyydetty suorittamaan maksu ennen kuin jo kuljetettavaksi jätetty paketti toimitetaan eteenpäin tai noudettavaksi tarkoitettu paketti voidaan luovuttaa vastaanottajalle. Viesteissä mahdollisesti olevia linkkejä ei tule klikata eikä mitään maksuja suorittaa.

Näin huolehdit, että tietosi ovat turvassa etkä maksa huijarille

  • Jos saat sähköpostiviestin, jonka sisältö herättää vähänkin epäilyksiä, älä klikkaa viestissä olevia linkkejä tai liitetiedostoja auki. Soita tarvittaessa lähettäjälle ja varmista, onko hän lähettänyt viestin ja onko se aiheellinen.

  • Matkahuolto ei koskaan pyydä suorittamaan pakettipalvelujen lisämaksuja verkossa ennen kuin paketti voidaan lähettää eteenpäin tai luovuttaa. Jos pakettiin sisältyy jokin lisämaksu, esimerkiksi Bussiennakko, maksu veloitetaan aina paikanpäällä lähetys- tai noutopisteessä.

  • Matkahuollon tekstiviestillä ja sähköpostilla lähettämissä tilausvahvistuksissa ja saapumisilmoituksissa on aina Matkahuolto lähettäjänä ja viesteissä on kerrottu lähetystunnus, jonka avulla lähetyksen tarkemmat tiedot, esim. lisämaksut, voi tarkistaa verkkosivuiltamme.

  • Epäilyttävien viestien linkkejä ei tule ollenkaan klikata eikä suorittaa maksua tai antaa pankki- ja luottokortin tietoja, verkkopankin tunnistetietoja, käyttäjätunnuksia ja salasanoja tai mitään muitakaan tietojaan.

  • Seuraamme huijausviestien tilannetta ja olemme aktiivisesti yhteydessä myös viranomaisiin, jotta voimme osaltamme torjua huijausviestien pahimmillaan aiheuttamaa haittaa.

Ajankohtaista

1.6.2021
Matkahuolto toimittaa yli 97 prosenttia paketeista asiakkaan valitsemaan noutopisteeseen
28.5.2021
Katko nettilippujen sähköpostikuittien toimittamisessa la 29.5. klo 00–03
26.5.2021
Koronan vaikutukset
Kaikki uutiset →

Blogi

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet vastuullisuusohjelman raamina

#vastuullisuus

Pienennä jätevuortasi kierrättämällä

HenkilöilleYrityksille

Matkustajat

BussiaikataulutBussiliput ja matkakortitReitit ja Liput -sovellusReittiopasHinnat ja alennuksetOhjeet ja ehdot matkustajille

Sosiaalinen media

Matkahuolto
Paremmin perillä