Matkahuolto

Bussilla on mukava matkustaa. Verkosto kattaa koko Suomen. Viemme perille myös pienemmille paikkakunnille, jonne muut eivät liikennöi.

Matkahuollon asemien lisäksi myös R-kioskeissa voi ladata matkakortteja tai lunastaa ennakkoon varatut matkaliput.

Kun lähetät tai vastaanotat paketteja, Matkahuolto kuljettaa ne kaikkialle Suomeen ja yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa ympäri maailmaa.

Verkkokaupan ja etämyynnin paketit toimitetaan lähimpään Matkahuoltoon tai Siwa-, Valintatalo- tai Euromarket -kauppaan.

On muuten näppärä palvelu ja ainutlaatuinen maailmassa.

Asiakaspalvelu

Aikataulut, hinnat, lippu- ja paikkavaraukset:  0200 4000, ma-pe klo 8-17.  Muina aikoina palvelunumerossa aikataulutiedusteluihin vastaa Eniro.  Puhelun hinta on 1,99 €/min + pvm.

Pakettipalvelujen valtakunnallinen palvelunumero 0800 132 582 vastaa ma-pe klo 8-18. Numero on ilmainen.

Etsi aikatauluja

Valtakunnallisesta aikatauluhausta saat Suomen kaikki pika-, vakio- ja lähiliikenteen bussivuorojen aikataulutiedot, pois lukien pääkaupunkiseutu sekä Tampereen ja Turun paikallisliikenne.

Bussilippu ja istumapaikka etukäteen Internetistä tai R-kioskista

Osta lippu ja istumapaikka bussimatkalle etukäteen internetissä http://www.matkahuolto.info/. Voit varata bussilipun ja istumapaikan myös puhelimitse 0200 4000 (1,99 €/min+pvm) ma-pe klo 8-17 ja lunastaa liput Matkahuollosta tai R-kioskeista kautta maan.

Pakettien kuljetus

Kuljetamme paketit kaikkialle Suomeen edullisesti, nopeasti ja luotettavasti.

Liput ja alennukset

Meiltä löytyy sopiva lipputuote jokaisen matkustajan tarpeisiin.

Myönnämme alennuksia eläkeläisille, opiskelijoille sekä ryhmille.

Työsuhdematkalippu on verovapaa luontaisetu.

Lähde lomalle

Matkusta Bussipassilla lomalla rajattomasti ympäri Suomea.

Matkaa kyydissämme Siljan ja Vikingin laivoille Helsingin sekä Turun satamiin.

Välitämme ulkomaan matkalippuja Venäjälle sekä Pohjois-Suomesta Norjaan ja Ruotsiin.

Liityntäpysäköinti

Liityntäpysäköinnin avulla yhdistät polkupyörän, henkilöauton ja joukkoliikenteen käytön kehyskunnista pääkaupunkiseudulle.

11 kommenttia artikkelille “Matkahuolto”

 1. Hei, tässä palautetta kuukausikorttien uusimisesta ja muutama kysymys….
  Kun nykytekniikalla pystytään ajoittamaan jonkun muun kortin voimaantulo jopa kellon tarkkuudella. Niin miksi päivitettäessä matkakorttia, se pitää ladata samantien, esimerkiksi perjantaina, vaikka matkojen käyttö alkaisi vasta maanantaina. Näin aatellen ”häviää” kortista kolme matkapäivää, yhdeltä asiakkaalta, paljonko sitten yhteensä esim. Tampereen kokoisessa kaupungissa.

  Seuraava päivityksen aihe voisikin olla ohjelmien latausohjelmien muuttaminen, niin, että voit ladata matkakortin vaikka viikkoa ennen sen voimaantuloa.

  Turhaahan tässä on urputtaa, mutta kun ei toi bussilla kulkeminen muutenkaan oo mitään herkkua. Joinain päivinä 18 km matkaan kuluu aikaa yhteensuuntaan 1,5 tuntia. Ei missään korvessa, vaan 9-tien varressa.
  Joten ei mielestäni ihmeemmin tarvi miettiä, miksi busseilla kuljetaan niin vähän.
  Itsekkin siirryn polkupyörän käyttöön kun se vaan on kelien puolesta mahdollista….

  terv. mannonen marjaana

 2. Kiitos palautteestasi Marjaana. Seutulippuja ei toistaiseksi ole mahdollista ladata ennakkoon alkamaan tiettynä määrättynä päivänä. Autolaitteiden ja ohjelmistojen kehittyessä tämä ominaisuus toivottavasti kuitenkin saadaan käyttöön tulevaisuudessa.

  Aikatauluista ja ilmoitetuista ajoajoista vastaa se liikennöitsijä, joka liikennöi käyttämääsi yhteysväliä. Palautteesi ajoajoista ja aikatauluista kannattaakin lähettää palautetta myös liikennöitsijälle. Jos liikennöitsijän nimi ei ole jäänyt mieleen bussin kyljestä, löytyy se Matkahuollon aikatauluhaun avulla. Kun olet kirjoittanut lähtö- ja määräpaikan sekä lähtöpäivämäärän, klikkaa haluamaasi vuoroa. Liikennöitsijän yhteystiedot löytyvät liikennöitsijän nimeä klikkaamalla.

 3. Is there 0900 bus from Kakslauttanen to Rovaniemi on 10 January 2012? Do we need advance tickets?

 4. Hello Richard! Thank you for your message. We’ve answered to you by e-mail.

 5. Mihin voi Turussa jättää auton parkkiin päiväksi linja-autoaseman liki? Ja hinnat

 6. Kk-kortti ei toiminut bussin lukijalaitteessa yhtäkkiä – tiedän että kortti on toiminut vielä normaalisti aamulla (tänään), eikä ollut missään ”rankassa” paikassa sen jälkeen – toimistotyötä teen. Kuski kehotti heittämään kortilla vesilintua ja ihmetteli, mikä kortti tuo on. Se on Matkahuollon normaali sinivalkoinen. Mitä teen? 226 eur maksanut matkoista. Tuntuu hieman kurjalta. Aamulla taas matka, ja MH aukeaa vasta myöhemmin.

 7. Hei Jukka Paulin ja kiitos viestistäsi. Harmillista, että matkakorttisi ei toiminut. Kertoisitko mistä minne ja mihin kellon aikaan lähtevällä vuorolla yritit käyttää korttia?

 8. Idän suunnalta Helsinkiin tulevien kaukoliikennebussien pysäkki Itäkeskuksessa oli vielä viime vuonna Turunlinnantielllä STOAn kohdalla. Sen osoitteen tunsivat taksitkin ja osasivat siitä tulla hakemaan näkövammaisen, bussilla Helsinkiin tulleen henkilön. Vuoden vaihteessa pysäkki muuttui itäväylälle ja on matkahuollon tiedoissa Itäväylä L. Sitä osoitetta ei paikallisen taksin osoitetietokanta tunne, eivätkä taksit tule tälle pysäkille. Onko matkahuollolla tietoa, miten näkövammainen jatkaa matkaansa tältä uudelta – ja joidenkin mukaan oudolta pysäkiltä eteenpäin? Taksit haluavat pysäkille jonkin tunnuksen, jonka voi päivittää osoitetietokantaan, muuten eivät kuulema löydä perille. Joo, on tietysti mahdollisuus mennä Kamppiin ja palata sitten taksilla Itäkeskuksen suuntaan, mutta se on tarpeettoman hintavaa matkustamista, samoin kuin se, että näkevä saattaja tulee mukana Itäväylä L pysäkille ja saattaa siitä henkilön Itäkeskuksen taksiasemalle. Onko siis pidetty palaveria tällaisesta joukkoliikenne-epäkohdasta ja jos on, mihin tulokseen toimikunta tuli. Kyselin tästä aiheesta vuoden vaihteen jälkeen Matkahuollosta, Helsingin taksikeskukselta ja HSL:n neuvonnasta ja kaikki odottavat jonkun toisen tekevän jotakin asian selvittämiseksi. Kuka tekee sen ensimäisenä?
  Kiitos tiedosta ja mahdollisesta (järjellisestä) toimintaohjeesta. – Näkevä saattaja -

 9. Kommentti kolmonen:

  Olen tiedustellut Helsingin Itäkeskuksen ” Itäväylä I”-pysäkkiin liittyen selvyyttä pysäkin älyllisestä tunnisteesta, jonka Helsingin taksikeskus voisi antaa taksille. Ensimäisen kerran kysyin asiaa tammikuussa – ei vastausta. Uudistin kyselyn huhtikuun lopulla samalla tuloksella. Kommentit ovat tervetulleita – ei niihin tosin mitenkään reagoida, ellei kommentissa kehuta Matkahuoltoa!

 10. Hei Erkki Huttunen ja kiitos tiedustelustasi. Pahoittelut pahoin viivästyneestä vastauksesta! Itäkeskuksen kaukoliikenteen bussien pysäkki sijaitsee Itäväylällä, Asiakkaankadun kevyen liikenteen ylikulkusillan tuntumassa (Marjaniementien ja tämän edellä mainitun ylikulun välissä). Tuon ylikulkusillan Itis-kauppakeskuksen/Itäkeskuksen puoleisessa päässä on Tallinnanaukio, jossa on sisäänkäynti Itäkeskuksen metroasemalle ja, josta lähtevät HSL:n paikallisliikenteen bussit. Tuolla Tallinnanaukiolla on myös taksiasema. Itäkeskus Itäväylä I ja Itäkeskus Itäväylä L -pysäkeillä on sinivalkoinen pysäkkimerkki, jossa on lisäkyltti ”Pikavuoro/Snabbtur”.

  Valitettavasti, tämän tarkempaa tietoa en pysty tarjoamaan, eikä Matkahuollolla ole pysäkille mitään tunnusta (pysäkkien pysäkkikylteissä olevat pysäkkitunnukset tulevat HSL:ltä). Toivottavasti tämä auttaa edes vähän eteenpäin. T. Henrik

 11. Hei Erkki Huttunen ja pahoittelut pahoin viivästyneestä vastauksesta! Vatasinkin sinun alkuperäiseen kommenttiisi juuri. Hyvää viikonloppua! T. Henrik

Kommentoi