Matkaselvittelyt solmussa? Rustravelin kautta viisumiasiat hoituvat nopeasti ja vaivattomasti

tom-grimbert-731724-unsplash

Syyslomat kolkuttelevat monen ovilla, ja matkasuunnitelmat saattavat vielä olla auki. Matkaa suunnitellessa kannattaa kuitenkin varata hetki viisumiasioiden hoitamiselle yllätyksien välttämiseksi. Prosessin vaivattomuudesta pitää huolta moneen maahan viisumeita järjestävä Rustravel.

Rustravel on kotimainen vuonna 2002 perustettu perheyritys, joka toimii matka- ja viisumitoimistona. Monelle juuri viisumeihin kuluva aika ja paperityö saattavat tulla yllätyksenä, jos aikomuksena on lähteä lyhyelle reissulle. Kysyimme Rustravelin viisumiosastojohtajalta Maria Gergalolta, miten viisumin saa hankittua syyslomalle vaivattomasti.

Mihin kaikkialle viisumin saa Rustravelin kautta?

”Eniten käsittelemme viisumihakemuksia Venäjälle ja Kiinaan, mutta kauttamme viisumin saa myös esimerkiksi Mongoliaan tai Intiaan. Reppureissaajille voimme tarvittaessa tarjota palvelua, jossa hankimme viisumit useampaan maahan kerralla, mikä sujuvoittaa matkustamista. Olemme silloin samalla yhteydessä useampaan konsulaattiin. Teemme yhteensä 25 000 viisumihakemusta vuodessa.”

Mikä on helpoin tapa hankkia viisumi?

”Asiakkaistamme 70 prosenttia tekee viisumihakemuksen netissä. Se on helppoa, koska asiakkaan tulee vain täyttää hakemus ja lähettää passi ja muut asiakirjat meille Rustravelille Matkahuollon kautta. Järjestely toimii erinomaisesti, ja asiakkaamme luottavat siihen, että tärkeät paperit ovat hyvissä käsissä. Valmis viisumi on noudettavissa Rustravelin toimistoista Tampereelta ja Helsingistä tai Matkahuollon toimipisteestä.”

Kuinka paljon kannattaa varata aikaa viisumin hankkimiseen?

”Venäjän turistiviisumin käsittelyaikaan kannattaa varata 7–10 päivää, mutta pikaviisumin saa toki myös päivässä, jos toimittaa asiakirjat ennen kello kymmentä aamulla. Silloin viisumi on valmis kolmen jälkeen samana päivänä.

Mitä matkalle lähtiessä kannattaa aina ottaa huomioon? 

”Ennen kaikkea suosittelisin tutustumaan kohdemaan kulttuuriin, käytäntöihin ja rokotustarpeeseen. Monet eivät toisaalta tiedä, että Venäjän kautta lentäessä tarvitsee viisumin, mutta se katsotaan yksilökohtaisesti. Kannattaa myös muistaa että Venäjän viisumin on oltava voimassa koko matkan ajan, eli ihan sinne Venäjän rajan ylittämiseen asti. Neuvomme toki mielellämme kohdemaihin ja esimerkiksi kuljetukseen ja majoitukseen liittyvissä asioissa asiakkaitamme.”

Tutustu Rustravelin palveluihin osoitteessa wwww.rustravel.fi.

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kommentoi