Viisi lukusuositusta Kirjan ja ruusun päivään

photo-1462903876006-77f6beb241b4

Kirjan ja ruusun päivä on vuosittainen merkkipäivä, jolloin kirjaa juhlitaan yhteenkuuluvuuden, vapauden ja rauhan symbolina. Kansainvälistä merkkipäivää vietetään hieman eri aikoihin eri maissa, mutta Suomessa kirjaa on perinteisesti juhlittu 23. huhtikuuta. Ensimmäistä kertaa Kirjan ja ruusun päivää vietettiin vuonna 1930, joten pian kirjaa on juhlittu jo lähes 90 vuoden ajan.

Kirjan ja ruusun päivä on oiva tilaisuus suunnata kirjaostoksille. Tällöin useimmista kirjaostoksista saa kaupanpäälle ainutlaatuisen, vuosittain vaihtuvan Kirjan ja ruusun päivän erikoisteoksen valikoiduista kirjakaupoista. Jos lukulistallasi ei ole ennestään luettavaa, nappaa tästä muutama vinkki tämän hetken kiinnostavimmista kirjoista.

Leena Lehtolainen – Turman luoti (Kirjan ja ruusun päivän kirja 2018)

Vuodesta 2012 Suomessa on valittu kirjan ja ruusun päivän kirjailija, joka kirjoittaa yhden teoksen kyseistä päivää varten. Tänä vuonna kirjan ja ruusun päivän kirjailijaksi on valittu yksi maan tunnetuimmista dekkaristeista, Leena Lehtolainen. Turman luoti jatkaa jo 1993 alkanutta rikosetsivä Maria Kallion tarinaa, tällä kertaa aiempaa henkilökohtaisemman tapauksen myötä. Lehtolaisen Turman luoti -kirjan saa juhlapäivänä kirjaostosten kaupanpäällisiksi yli sadasta kirjakaupasta ympäri maan.

Minna Passi & Susanna Reinboth – Keisari Aarnio

Lauri Jäntin säätiön tieto­kirjallisuuden palkinnon voittanut teos Keisari Aarnio on Helsingin Sanomien palkittujen oikeustoimittajien Minna Passin ja Susanna Reinbothin kokoama kertomus Suomen vakavimmasta huume- ja virkarikosoikeudenkäynnistä. Teos kertoo dokumentinomaisesti vuosikausia kestäneistä oikeudenkäynneistä, joita tavallisen kansalaisen on voinut olla vaikea seurata. Kirja on laadukkaan tutkivan journalismin ja ennennäkemättömän tositarinan myötä niin mielenkiintoinen, että siitä on tehty myös TV-sarja, jota näytetään parhaillaan Ruutu+ kanavalla.

Aki Linnanlahde – Jere

Elämänkerrallinen Jere kertoo Suomen puhutuimman jääkiekkoilijan päihdehuuruisesta kaksoiselämästä. Kovatasoisen NHL-pelaajan nousujohteisen uran ja salatun päihdeongelman välillä tasapainoilevan urheilijan tarina on karu kuvaus päihderiippuvaisen ihmisen valinnoista. Kirja vie lukijan jopa kuoleman kynnykselle, missä Jere käy joutuessaan koomaan haimatulehduksen takia. Kirja kulkee elokuvan lailla mukaansatempaavan draamankaaren avulla, joka ei jätä lukijaa kylmäksi.

Elena Ferrante – Ne jotka lähtevät ja ne jotka jäävät

Viime kesänä vinkkaamamme, supersuosioon nousseen Napoli -sarjan suomennoksissa ollaan päästy sarjan kolmanteen osaan. Ne jotka lähtevät ja ne jotka jäävät on sarjan tuorein suomennos, joka kertoo melko erilaisia elämänpolkuja kulkeneiden päähenkilöiden aikuisvuosista. Napoli-sarja on tällä hetkellä yksi puhutuimpia ja ylistetyimpiä, joten jos et ole vielä tutustunut, niin ahmi kerralla vaikka kaikki kolme julkaistua käännöstä. Sarjan viimeisen osan suomennos julkaistaan lokakuussa, joten vielä ehdit!

Piia Leino – Taivas

Taivas on dystopinen tulevaisuudenkuvaus vuoden 2058 lamaantuneesta Suomesta. Sisällissota on jälleen jakanut Suomen kahtia, ihmiset ovat piiloutuneet koteihinsa ja yhteydet muuhun maailmaan ovat katkenneet. Valoa synkkään arkeen tuo virtuaalitodellisuus Taivas, johon vain harvoilla on varaa, ja joka aiheuttaa huumaavaa riippuvuutta. Taivas on mielenkiintoinen kuvaus kahden erilaisen päähenkilön suhtautumisesta kirjassa vallitsevaan nykytilaan, mutta se on myös mielenkiintoinen analyysi aikamme yhteiskunnallisista ilmiöistä. Synkkä tulevaisuudenkuva pistää ajattelemaan, minne maailmamme on matkalla.

Oivallisia lukuhetkiä kaikille tarinoiden ystäville! Muista osallistua Facebookin puolella kisaan, jossa arvomme yhden kappaleen jokaisesta yllä esitellystä kirjasta, lukuunottamatta Kirjan ja ruusun päivän erikoisteosta Turman luotia.

 

ARVONNAN SÄÄNNÖT:

JÄRJESTÄJÄ

Oy Matkahuolto Ab
y-tunnus 01113939
Lauttasaarentie 8

PL  111
00201 Helsinki

OSALLISTUMISOIKEUS

Kilpailuun voivat osallistua Suomessa pysyvästi asuvat henkilöt, pois lukien niiden yhtiöiden työntekijät ja heidän perheenjäsenensä, jotka ovat osallistuneet arvonnan tai sen osien valmisteluun tai toteuttamiseen.

KAMPANJA-AJAT

Kilpailuaika on 17.4.-22.4.2018.

OSALLISTUMINEN

Arvontaan voi osallistua kommentoimalla Facebookissa julkaistua kilpailupostausta.

Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti viikolla 17.

Palkinnot toimitetaan postitse osallistujille.

ARVONNAN RATKAISUPERUSTEET

Järjestäjän edustajista koostuva raati arpoo neljä voittajaa kaikkien osallistujien keskuudesta viikolla 17.

PALKINNOT JA NIISTÄ ILMOITTAMINEN

Arvonnan palkinto on 4 x kirja. Palkintoa ei voi muuttaa rahaksi tai muiksi palkinnoiksi.

HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELY

Matkahuolto tallentaa osallistujien henkilötiedot. Osallistujien henkilötietoja käsitellään arvonnan toteuttamiseksi ja palkintojen luovuttamiseksi ja tietosuojaselosteen mukaisesti. Matkahuolto ei luovuta osallistujien tietoja kolmannelle eikä käytä niitä suoramarkkinointiin, ellei osallistuja ole antanut tähän asianmukaista suostumustaan.

JÄRJESTÄJÄN VASTUU

Matkahuolto vastaa palkintoihin liittyvästä mahdollisesta arpajaisverosta.

Arvontaan osallistuvat henkilöt vapauttavat Matkahuollon sekä arvonnan mahdolliset muut yhteistyökumppanit vahingosta, joka aiheutuu tai jonka väitetään aiheutuneen osallistumisesta tähän arvontaan. Arvonnan järjestäjän vastuu osallistujia kohtaan ei voi missään tilanteessa ylittää näissä säännöissä mainittujen palkintojen arvoa tai määrää.

Matkahuolto ei vastaa tietoteknisistä syistä johtuvista ongelmista tai esteistä arvontaan osallistumisessa tai palkinnon vastaanottamisessa.

Osallistuja vastaa osallistumisen yhteydessä Matkahuollolle antamiensa yhteystietojen oikeellisuudesta.

MUUT EHDOT

Osallistumalla arvontaan osallistuja sitoutuu noudattamaan näitä sääntöjä ja Matkahuollon niiden nojalla tekemiä päätöksiä.

Kilpailun sääntöjen lisäksi osallistujat sitoutuvat noudattamaan arvontaan mahdollisesti liittyvien Matkahuollosta riippumattomien palvelujen, kuten Facebookin tai Instagramin käyttöehtoja.

Jos osallistujaa on syytä epäillä vilpistä tai muusta sääntöjen vastaisesta toiminnasta, Matkahuollolla on oikeus hylätä osallistuminen ja sulkea osallistuja arvonnasta.

Matkahuolto pidättää oikeuden tehdä muutoksia ilman erillistä ilmoitusta arvontaan, sen sääntöihin, palkintoihin, ajankohtaan tai muihin arvonnan toteuttamiseen vaikuttaviin seikkoihin.  Muutoksista ilmoitetaan osoitteessa kahvila.matkahuolto.fi.

Tämä kilpailu ei ole Facebookin tukema tai hallinnoima.

 

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kommentoi