Onnea 100-vuotias Suomi!

Matkis18

Tänä vuonna Suomella ja suomalaisilla on erityinen juhlavuosi, sillä saamme juhlia itsenäisyytemme ensimmäistä vuosisataa. Kynttilät syttyvät kodeissa ja päivää vietetään perheen, läheisten ja ystävien kanssa. Satavuotiaan Suomen juhlintaan kuuluu herkkujen, ulkoilun ja kyläilyn lisäksi toki myös leikkimielistä visailua ja puuhastelua. Nappaa talteen juhlaideat!

1) Nimeä Suomen presidentit

Kuka seurueesta muistaa kaikki Suomen presidentit? Onko Sauli Niinistö 12. vai 13. presidentti ja kuka olikaan se aivan ensimmäinen? Kirjoittakaa vastaukset papereille yksin tai pareissa ja vertailkaa listoja – listoissa saattaa paljastua yllättäviä eroja. Nyt voi myös leikkimielisesti arvuutella ensi vuonna valittavaa seuraavaa Suomen presidenttiä.

2) Suomi 100  -piparkakut

Joulukuun ensimmäisellä viikolla voi jo leipoa ensimmäiset piparkakut, joten haasta läheiset leipomaan juhlan kunniaksi isänmaallisia pipareita! Suomi 100 -pipariin inspiraatiota voi hakea luonnosta, kulttuurista tai vaikka itselle tärkeistä tapahtumista. Koristeluissa voi päästää luovuutensa valloilleen!

3) Tutut lautapelit Suomi 100 -versioina

Monet pelit voi helposti muokata teemaan sopivimmiksi! Vai miltä kuulostaisi esimerkiksi sanaselityspeli Alias suomalaisilla perinneruuilla, kaupungeilla, julkisuudenhahmoilla ja tuotteilla? Uudet sanat voi kirjoittaa yksitellen lapuille, heittää isoon kulhoon ja alkaa pelaamaan! Toinen helppo teemapeli syntyy tuomalla perinteinen Trivial Pursuit nykyaikaan. Kaiva pelilauta nappuloineen esiin ja haasta seurueesi knoppitietämys googlailemalla kiperiä Suomi-aiheisia kysymyksiä. Kuka tietää eniten Suomen historiasta, henkilöistä ja kulttuurista?

Juhlavuoden koordinaatiotyöstä vastaava Suomi 100 -organisaatio kutsuu kaikki suomalaiset juhlistamaan juhlavuoden huipentumaa ja 100-vuotiasta Suomea 5.-6.12. kahvittamalla, liputtamalla ja valaisemalla. Kaiva siis Suomen lippu esiin, aseta kynttilät valmiiksi ikkunalle ja laita pannu pihisemään.

Matkahuolto toivottaa kaikille iloista itsenäisyyspäivää!

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kommentoi