Jameran verkkotilaukset edullisemmalla kuljetusmaksulla vielä ensi viikon loppuun asti

image

Jameralla ja Matkahuollolla on parhaillaan käynnissä kampanja, jonka aikana tilaajille tarjotaan normaalia edullisempi kuljetusmaksu, kun he tilaavat kirjoja verkkotilauksena. Kampanja jatkuu 8.10. saakka.

Opiskelijaystävällinen Jamera on vuodesta 2001 asti myynyt ja kierrättänyt opiskelijoille sekä uusia että käytettyjä koulukirjoja ja opiskelutarvikkeita. Toiminnan periaatteena on kierrättämisen hyöty, sillä toiselle tarpeettomaksi jääneet tarvikkeet voivat pelastaa toisen opiskelijan pinteestä. Alunperin yhdestä varastotilasta toimintaansa viidelle paikkakunnalle laajentaneella Jameralle on kivijalkakauppoja jo Jyväskylässä, Lahdessa, Oulussa, Tampereella ja Helsingissä, jossa liikkeitä on kaksi. Verkkokauppa palvelee opiskelijoita valtakunnallisesti.

Jamera suosittelee kirjojen kierrättämistä ekologisuuden vuoksi

”Siinä tietenkin säästää sekä rahaa että luontoa, eli on kaksi tällaista isoa asiaa samassa paketissa”, Jameran Janne Maaninka sanoo. Paras aika kierrättää omat tarpeettomaksi jääneet oppikirjat on hänen mukaansa heti, kun niitä ei enää tarvitse. ”Kyllä ne kannattaa myydä silloin, kun ne ovat vielä hyvässä kunnossa. Ennen kuin uudet painokset ja uudet kirjasarjat tulevat.” Kirjojen kysyntä on vilkkainta sesonkien mukaan, ja Maaningan mukaan eniten tarvetta kirjoille on esimerkiksi lukion jaksojen vaihteessa. Jameran kautta kierrättämisestä helppoa tekee se, että tarpeettomiksi jääneet kirjat voi lähettää Jameralle myyntiin Matkahuollon kautta mistä tahansa, ellei sitten pääse tuomaan niitä paikan päälle Jameran liikkeeseen. Lähettäminen on helppoa eikä myyjälle tule kuljetuskustannuksia lähettämisestä. Kun myynnistä on sovittu Jamera lähettää myyjälle ohjeet ja myyjä voi viedä kirjapaketin lähimpään Matkahuollon pakettipisteeseen, joita löytyy lähes 1 200 ympäri Suomea. Pakettipisteinä palvelevat matkahuoltojen lisäksi esim. monet K-Marketit ja R-kioskit.

Verkkokauppa yhä suositumpi

Verkkotilausten osuus on Maaningan mukaan kasvanut viime vuosina huomattavasti. Tällä hetkellä verkkokaupan osuus myynnistä on noin 35%:ia. Toiminnan alussa verkkokaupan tilaukset liikkuivat ainoastaan postitse, mutta nykyään tilaukset voi lähettää myös Matkahuollon kautta, mikä helpottaa logistiikkaa huomattavasti. Matkahuolto hakee valmiiksi pakatut tilaukset suoraan liikkeistä, ja kuljettaa ne uusiin koteihin. Vastaanottaja voi noutaa kirjat itselleen parhaiten sopivana aikana Matkahuollon pakettipisteistä.

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kommentoi