Kesäloma edessä, suunnitelmat hakusessa? Ota bussi alle ja huristele pitkin kesä-Suomea!

APPLIKAATIO_Kahvila_Blogi-kuva_600x300_v1_170619

”Se on tosi kiva kesäkaupunki!”. Näitä huudahduksia kuulee melkeinpä jokaisesta suomalaisesta kaupungista oli vuodenaika mikä hyvänsä. Kesällä Suomi on parhaimmillaan Hangosta Utsjoelle ja Vaasasta Joensuuhun Helsinki, Turkua, Tamperetta, Oulua, Seinäjokea, Jyväskylää ja niitä muita kymmeniä ja satoja paikkoja unohtamatta. On tapahtumia, on festivaaleja, on huvipuistoja, on mökkejä jokien, järvien, lampien ja merten rannoilla. On sukulaisia, ystäviä ja tuttavia, joita tavata. Paikkoja joihin vetäytyä ihan vain oman perheen tai ystäväpiirin kesken.

Odottaako kesälomalla perinteinen retki mummolaan tai ystävien luo kesän viettoon vai haluaisitko ottaa suunnaksi aivan uuden tuttavuuden. Kaupungin, jossa et ole koskaan vieraillut, rannan, josta olet vain kuullut puhuttavan, kansallispuiston, jossa hongat humisevat ja itikat inisevät.

Miltä kuulostaisi esimerkiksi päiväretki Hankoon? Ihanat rannat ja aina aurinkoinen sää. Tai jos sade sattuu yllättämään, Hangossa on avattu nyt myös uusi kylpylä vanhaan kylpyläkaupunkiin sopivasti. Toinen takuuvarma hiekkapartiisi on Porin Yyteri ja pohjoisempana Oulun Nallikari, jota kutsutaan jopa Pohjolan Rivieraksi siellä ahkerasti matkaavien norjalaisten vuoksi.

Tai jos Linnamäki on koluttu jo liian monta kertaa, hupia löytyy PowerParkista Alahärmästä, Tampereen Särkänniemestä, jossa on kesän uutuutena koko huvipuiston historian kallein ja hurjin laite Hype,  Kouvolan Tykkimäkeä unohtamatta.

Ja jos olet liikkeellä Kouvolan suunnalla, samalla voi poiketa myös taiteen äärellä vaikkapa Taidekeskus Salmelassa Mäntyharjulla. Turussa puolestaan on festivaalien ja Aurajoen lisäksi tarjolla on useampikin kiinnostava näyttely kesän aikana kuten Minun Pariisini Taidemuseossa. Leijoja Turun yllä puolestaan nähdään ainakin Wäinö Aaltosen museon näyttelyssä Jättiläisiä ja epävakaita tunnelmia.

Mikäli kaipuu luontoon iskee, se ei ole Suomessa ongelma. Hyppää kyydistä melkeinpä millä tahansa bussipysäkillä Helsingin keskustan ulkopuolella ja olet jo pian metsässä! Suunnitelmallisempaa vierailua voi kaavailla tälle kesälle esimerkiksi Suomussalmen Hossaan, josta tulee kesäkuussa Suomen 40. Kansallispuisto.

Bussilla pääsee Suomessa sekä suuriin että pieniin kaupunkeihin ja niiden väliin jääviin kyliin, niemiin ja notkoihin. Nopeisiin lähtöihin mukaan tarvitsee vain pyyhkeen, uikkarit, eväät ja puhelimen, sillä nyt bussilipun voi ostaa parilla klikkauksessa Matkahuollon uudella Bussiliput-mobiilisovelluksella. Sovellus tarjoaa parhaat yhteydet ja eniten lippuja, mm. 1,6 miljoonaa tarjouslippua joka kuukausi,  lähes sadalta eri bussiyhtiöltä teetpä sitten pitkän tähtäimen suunnitelmia tai yllätysretken päiväseltään. Sovelluksen voit ladata sekä Android- että iOS-puhelimille.

Kohti kesä-Suomea siis ystävät! Meillä on vielä koko suloinen suvi aikaa koluta kotimaatamme!

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kommentoi