Kesä on tapahtumia täynnä – kokosimme yhteen matkavinkkimme heinäkuulle

Kesätapahtumat_2017

Onko lähirannat ja jäätelökioskit jo koluttu? Suuntaa seuraavaksi katse kotikaupunkia pidemmälle ja tartu kesä-Suomen tarjoamiin mahdollisuuksiin nauttia festivaalihumusta ja kesäisestä ilottelusta. Listasimme kiinnostavia, klassikoksi muodostuneita tai muuten ilahduttavia kesätapahtumia, jonne pääset helposti bussilla yksin tai vähän isommalla kaveriporukalla.

Puisto Blues 28.6.-2.7.

Suomen perheystävällisimpiin festivaaleihin lukeutuva Puistoblues kokoaa Järvenpäähän ohjelmaa aina bändeistä lasten puuhapisteisiin. Festivaalin 40-vuotisjuhlaa viettämään saapuu Bluespiknikin päätähti Little Steven yhdessä The Disciples of Soul -yhtyeensä kanssa.

Tuska Open Air Metal Festival 30.6.-2.7.

Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Tuska-festivaali juhlii 20-vuotista taivaltaan Helsingin Suvilahdessa. Suomen legendaarisimpiin yhtyeisiin lukeutuva HIM tähdittää Tuska-festivaalia – ja tarjoilee yleisölle samalla bändin uran ensimmäisen ulkoilmakonsertin Helsingissä.

Ruisrock 7.–9.7.

Suomen kesäfestareiden joukossa tämän vuoden Ruisrock on vuoden tapaus, kun hiljaiseloa viettänyt UltraBra nousee taas keikkalavalle. Keltaisissa sadetakeissa tietenkin. Kesän parhaat Instagram-kuvat saa festarikansasta, joka vilvoittelee meressä risteilylaivojen lipuessa taustalla.

Pori Jazz 8.–16.7.

Pori muuttuu yhdeksi viikoksi jazz-kansan vaelluskohteeksi ja Kirjurinluodolla kuullaan nimiä kuten Grace Jones, Erykah Badu ja Jethro Tull.

Ilosaarirock 14.-16.7.

Suomen toiseksi vanhin rockfestivaali tuo Joensuun Laulurinteen tapahtumapuistoon kotimaisia ja ulkomaisia artisteja sekä ohjelmaa festivaalialueella ja sen lähiympäristössä. Festivaalikesänsä Ilosaarirockiin päättävän UltraBran lisäksi Ilosaarirockissa nähdään muun muassa Ellie Goulding, Volbeat ja The 1975. 

Tall Ships Races 20.23.7.

Hii-ohoi! Turun Aurajoki täyttyy purjelaivoista, kun Tall Ships Race -kisaan osaa ottavat 96 alusta saapuvat joelle. 21 eri maan aluksen joukossa on muun muassa maailman suurin purjealus, nelimastoparkki Sedov (Venäjä, 122 m) ja portugalilainen kahvelikuunari Santa Maria Manuela (68 m). Turku on täynnä ohjelmaa koko perheelle tapahtuman ajan.

Neste Rally 27.7–30.7.

Soratie pöllyää, kun 55 vuotta tänä vuonna täyttävä rallitapahtuma valloittaa Jyväskylän. Teiden varsille kerääntyy satojatuhansia autourheilun ystäviä ja kaupunki on täynnä rallihumua. Palkinnot jaetaan Jyväskylän kuulussa Paviljongissa.

Next Triathlon Helsinki 30.7.2017

Vauhdikas tapahtuma starttaa uinnilla Hietaniemen rantaosuudella, jatkuu pyöräilyllä Länsiväylällä ja huipentuu juoksu-osuudella Hietaniemen rantabulevardilla. Tapahtuma nostaa sivustaseuraajankin adrenaliinit ylös ja ilmassa on urheilujuhlan tuntua.

Mäntän kuvataideviikot 11.6.-31.8. 

Mäntän kuvataideviikkojen tämänvuotinen teema on kesä. 11.6. alkaen 37 taiteilijaa ja kaksi taiteilijaryhmää esittelee oman näkemyksensä kesästä. Näyttely levittäytyy Kuvataideviikkojen pääpaikalta Pekilolta Mäntän keskustan halki aina Vilppulaan saakka.

Tarkista kesän tarjouslähdöt Bussiliput-sovelluksesta

Matkojen suunnittelussa auttaa Matkahuollon verkkosivut, josta voit tarkistaa yhteydet ja ostaa liput kotipaikkakunnaltasi määränpäähän. Bussilipun voi nyt ostaa myös uudella Bussiliput-mobiilisovelluksellamme. Sovellus tarjoaa parhaat yhteydet ja eniten lippuja – muun muassa 1,6 miljoonaa tarjouslippua joka kuukausi eri bussiyhtiöiltä. Muista myös tarkistaa kesän tarjoushintaiset lähdöt eri puolille Suomea!

Aurinkoisia kesäreissuja!

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kommentoi