Pietari kaikille aisteille

Pietari

Oletko miettinyt matkaa Pietariin? Kokosimme matkakuumeen helpottamiseksi vinkkejä ihastuttavan kaupungin parhaista paikoista.

Monella reissuhaaveet hidastuvat viisumihakemusta miettiessä, vaikka sen hankkiminen on helppoa. Tiesitkö, että teemme yhteistyötä Lähialuematkojen kanssa ja viisumin hankkiminen muun muassa Venäjälle onnistuu kokonaan verkossa? Kuljetamme tarvittavat dokumentit puolestasi ja saat valmiin viisumin kotiasi lähimmälle pakettipisteelle.

Koska Pietariin lähteminen on oikeasti superhelppoa, kokosimme matkainspiraatioksi vinkkejä hurmaavan kaupungin parhaista paikoista. Pietarissa kannattaa kävellä sään salliessa, sillä kaupunki on täynnä upeita rakennuksia ja puistoja. Toukokuusta syyskuuhun Pietari hellii matkalaisia lempeillä lämpöasteilla, joista kannattaa nauttia tutustumalla kaupunkiin kävellen.

1. Nykytaiteen museo Erarta

Museon mittava venäläisen nykytaiteen kokoelma esittelee niin tunnettujen taiteilijoiden kuin nousevien taiteilijoiden töitä. Erarta toteuttaa myös omia nykytaideprojekteja, jotka yhdistelevät tekniikoita multimediasta musiikkiin. Pietarin tunnetuimman taidemuseon Eremitaasin laajan klassikkokokoelman lisäksi suosittelemme tutustumaan myös nykytaiteeseen.

2. Mariinski-teatteri

Marian ooppera- ja balettiteatteri on perustettu vuonna 1860 ja nimetty keisarinna Maria Aleksandrovnan mukaan. Suurin osa suurista venäläisistä näytelmistä on saanut ensiesityksensä Mariinskissa. Teatterin suurenmoinen ja historiallinen tunnelma tempaa mukaansa kaikenlaiset matkailijat ja siellä käynti on ehdottomasti osa Pietarin-elämystä.

 3. Jelisejevin herkkukauppa

Jelisejev ei ole vain kauppa vaan kaikille aisteille inspiraatiota tarjoava ihmeiden paikka. Automaattista sävelmää soittava flyygeli, jättimäinen kultainen ananas ja koristeellinen sisustus eivät kuitenkaan jätä varjoonsa kaupan herkkuja – koristeellisia kakkuja, macarons-leivoksia ja muita gourmet-tuotteita voi maistella paikan päällä tai ostaa mukaan ihastuttavissa paketeissa. Kaupassa riittää ihasteltavaa myös lapsille.

 4. Loft-projekti Etagi

Entisen leipomon tiloihin perustetussa taidetilassa yhdistyvät nuorten suunnittelijoiden vaatteet, asusteet ja vaihtuvat näyttelyt. Viisikerroksisen rakennuksen tiloista löytyy kokeilevan nykytaiteen näyttelytiloja, kahvila, baari sekä toimisto- ja liiketiloja. Paikka on ehdoton kohde niille, joita kiinnostavat Pietarin uudet kulttuurivirtaukset.

Pietariin pääsee bussilla yhdessä hujauksessa ja perillä odottaa niin kulttuurihistoriallista nähtävää kuin nykytaiteilijoiden tuotoksia. Kaupunki tarjoaa jokaiselle jotain ja matka kaupunkiin kestää yllättävän vähän aikaa. Bussimatkalla kannattaa torkkujen välissä myös pitää silmät auki, sillä maisemat Pietariin mennessä vaihtuvat uinuvista maalaiskylistä suurkaupungin sykkeeseen.

Suosittelemme tutustumaan Pietariin!

 

 

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kommentoi