Neljä vinkkiä talviloman viettoon – Näin varmistat onnistuneen loman

Screen Shot 2017-02-17 at 08.45.40

Hiihtolomakausi on alkanut! Oletko jo suunnitellut päiväkohtaisen ohjelman vai päätätkö fiiliksen mukaan? Lue muutama vinkki mukavaan hiihtolomaan.

Helmikuu on talvilomakuukausien ykkönen ja ajatukset alkavat viettää jo hiljalleen kohti lomia. Matkustatko sukulaisia ja ystäviä tapaamaan vai nautitko rennosta olosta kotona? Pysähdy hetkeksi ennen loman starttia pohtimaan, mikä sinulle on tärkeintä.

1. Punnitse odotuksesi

Kahviloita, ystäviä, reissuja, museoita, sukulaisia ja aikaa itselle? Jos sinulla on viikko lomaa ja toiveissa toteuttaa monta asiaa, pohdi mitkä niistä ovat tärkeimmät ja keskity niihin. Uppoudu hyvään kirjaan tai ulkoiluun, ja anna muiden asioiden tapahtua siinä sivussa.

2. Huomioi lomaseuran toiveet

Loman aloitus perheen kesken tai kaveriporukalla voi olla haastavaa useiden mielipiteiden risteillessä ilmassa. Suunnittelu kannattaa aloittaa ajoissa ja antaa jokaisen vaikuttaa yhteisen loman suunnitteluun. Kompromissit kuuluvat asiaan, sillä tärkeintä on huomioida kaikkien toiveet.

3. Varaudu etukäteen

Koulujen lomakausi jakaantuu viikoille 8-10 ja silloin suurin osa suomalaisista suuntaa lomanviettokohteisiin, ystäville ja sukulaisten luokse. Jos tiedät lomapäivät jo etukäteen, varaa liput ja paikat busseihin, esityksiin ja aktiviteetteihin etukäteen niin vältyt sekä jonoilta että pettymyksiltä.

4. Muista rentoutua

Suomalaiset sortuvat usein stressaamaan lomastaan ja unohtavat loman tärkeimmän merkityksen: irtaantua arjen puurtamisesta ja rentoutua. Anna itsellesi lupa vaikka vain olla ja nauttia lomailusta.

Antoisia talvilomia kaikille!

 

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kommentoi