Bussien aikataulutiedot hajautuneet Matkahuollosta riippumattomasta syystä

Bussien aikataulut ja lippujen kelpoisuudet hämmentävät tällä hetkellä monia matkustajia. Hämmennys on ymmärrettävää, eikä tilanne ole täysin selkeä meillekään.

Kesän alussa Itä-Suomen ja Pohjois-Pohjanmaan alueilla käyttöön tulleen valtion tukeman Waltti-kortin myötä Matkahuollon lippuja ei enää kelpuuteta kaikissa alueella liikennöivissä bussivuoroissa. Kyse on viranomaisen kilpailuttamasta ja ostamasta liikenteestä, jossa kilpailuttaja on ilmoittanut kelpuutettavaksi vain Waltti-kortin. Muutoksen myötä näiden viranomaisen hallitsemien vuorojen aikataulutiedot poistuvat Matkahuollon aikatauluhausta, mikä on herättänyt paljon kysymyksiä asiakkaissamme.

Haluaisimme löytää yhdessä ELY-keskuksen kanssa kaikkia matkustajia parhaiten palvelevan ratkaisun, ja olemmekin ehdottaneet ELY-keskukselle yhteistyötä aikataulu- ja lipputuoteasioissa. Ehdotuksemme mukaan vuoroissa kelpaisivat myös Matkahuollon liput, jolloin aikataulutiedot löytyisivät edelleen aikatauluhaustamme.

Itä-Suomen ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskusten mukaan aikataulu- ja matkalippuyhteistyö Matkahuollon kanssa ei tule kyseeseen perustuen Liikenneviraston ohjeistukseen. Kuitenkin samaan aikaan muualla Suomessa yhteistyö ELY-keskusten kanssa on ollut mahdollista ja viranomaisten kilpailuttamien vuorojen aikataulut näkyvät aikatauluhaussamme ja voimme myydä niihin asiakkaille parhaiten sopivia Matkahuollon lipputuotteita.

Olemme saaneet asiakkailtamme runsaasti palautetta uuden Waltti-lippujärjestelmän ja ELY-keskusten linjausten mukanaan tuomista muutoksista, ja olemme äärimmäisen pahoillamme, että tilanne aiheuttaa monille ylimääräistä vaivaa. Kiitos meihin päin yhteydessä olleille asiakkaillemme, arvostamme saamaamme palautetta ja toivomme, että olette meihin yhteydessä jatkossakin. Kaikkeen emme pysty itse vaikuttamaan, mutta teemme kaikkemme varmistaaksemme asiakkaillemme mahdollisimman sujuvat bussimatkat.

Mukavaa syksyä toivottaen,
Jarmo Oksaharju

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kommentoi