Uutta luettavaa kevääksi – Viisi kirjaa bussimatkalle

shutterstock_224592346

Suomalaiset ovat useissa vertailuissa ja tutkimuksissa lukuinnokkuudeltaan huippuluokkaa. Eikä se ihme olekaan – meillä luetaan lastenhuoneissa, kotisohvilla, kesämökeillä ja matkoilla. Monet taittavat päivittäisiä bussimatkoja kirjojen parissa, ja viihtyvät niiden ilahduttavien, pohdituttavien ja jännittävien tarinoiden parissa.

Kirjaa vuosittain juhlistavaa Kirjan ja ruusun päivää vietetään 23.4. ja sen kunniaksi nostimme blogiin muutamia tämän kevään kotimaisia uutuuksia. Oletko sinä ehtinyt jo tutustua näihin, vai vieläkö on muutama tuntematon joukossa?

Linda Liukas 2016: Hello Ruby

Uudenlaista lastenkirjallisuutta edustaa tarina pienestä Ruby-tytöstä, joka seikkailee tietokoneiden, teknologian ja ohjelmoinnin maailmassa. Kuvakirjassa Ruby tutustuu ympäristöönsä purkamalla ja kokoamalla. Teoksessa utelias luonne vie pitkälle ja ohjelmoinnin salat purkautuvat luovuuden avulla.

Jenni Pääskysaari 2016: Poika, sinä olet…

Pääskysaaren teos on kirjoitettu murrosikäisille pojille, jotka kamppailevat sekä itsensä että yhteiskunnan asettamien paineiden kanssa. Teos haluaa vahvistaa viestiä siitä, kuinka jokainen on sopiva, riittävä ja ainutlaatuinen sellaisena kuin on. Voimakirja pojille valaa uskoa siihen, että kaikki on elämässä mahdollista.

Tommi Kinnunen 2016: Lopotti

40-luvun Helsinkiin sijoittuva teos kuuntelee maailmaa vasta 9-vuotiaan Helenan näkökulmasta. Yksin sokeainkouluun lähetetty tyttö opettelee vähitellen ison kaupungin ääniä ja rytmiä. Teoksessa hypätään myös 40 vuotta ajassa eteenpäin ja tutustutaan samaan tarinaan Helenan veljenpojan näkökulmasta.

Minna Eväsoja 2016: Melkein geisha – Hurmaava ja hullu Japani

Tietokirjassaan Japania kauan tarkkaillut ja tutkinut Eväsoja esittelee Japania sen kaikessa kirjossaan. Teoksen lyhyissä tarinoissa vaihtelee merkillinen, kaunis, perinteinen ja hullunkurinenkin maa kaikissa sävyissään.

Reijo Mäki 2016: Tulivuori

Uusin Vares-sarjan dekkari kuljettaa lukijan Kanarialle, jossa terassi-ilottelut ja vuorenrinteiden sumuisten polkujen retket vuorottelevat. Teoksessa setvitään Vares-kirjojen tähän mennessä henkilökohtaisinta juttua.

Kevään uutuuksissa on paljon vaihtoehtoja, joiden joukosta jokaiselle löytyy luettavaa. Jos kirja on unohtunut reissukassista tai loppuu ennen matkaa, löytyy lisää luettavaa suurimpien Matkahuollon palvelupisteiden myymälöiden valikoimista.

Löysitkö jo kirjoista suosikkisi? Käy kommentoimassa se Facebook-sivuillamme Kirjan ja ruusun päivän viestiin. Kommentoi 28.4. mennessä – voit voittaa suosikkisi. Arvomme yhteensä viisi palkintoa.

Ihanaa kevättä kirjojen parissa!

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kommentoi