Lahjoita huhtikuulla hyvää Tansaniaan – Vanhoissa lenkkareissa voi olla vielä kilometrejä jäljellä

Lenkkarit

Suomalaiset ovat lenkkarien suurkuluttajia, mutta siitä huolimatta monilla on kaapissa vanhoja lenkkikenkiä, joilla on vielä käyttöikää. Tuomalla nuo käyttämättömät kengät keräykseen voit tukea Etelä-Tansanian yläkoululaistyttöjen koulunkäyntiä. Huhtikuun loppuun asti kenkiä voi tuoda Stadium-myymälöiden keräyspisteisiin ympäri maan. Matkahuolto kuljettaa kaikki myymälöihin tuodut kengät kehitysyhteistyötä tekevälle Liike ry:lle, joka toimittaa ne perille.

Kaapit tyhjemmiksi ja kengät hyötykäyttöön

Yhdellä parilla lenkkareita voi keskimäärin kävellä tai juosta jopa 1000‒1500 kilometriä. Vaikka kulutus olisi kovaakin, harva silti pääsee täysiin lukemiin ja kuluttaa kenkänsä loppuun. Usein kaappiin jääneillä lenkkareilla onkin vielä käyttöikää jäljellä. Erityisesti ruuhkavuosia elävien perheiden kaapeista löytyy lasten pieneksi jääneitä lenkkareita, joita tulee hankittua jopa useita pareja vuodessa kasvuikäisten jalan kasvaessa vauhdilla.

Matkahuolto toteuttaa keräyskampanjaa yhteistyössä Stadiumin, ASICSin ja LiiKe ry:n kanssa. Stadiumeissa oleviin keräyslaatikoihin voi viedä vanhat, mutta ehjät lenkkikengät. Matkahuolto kuljettaa kaikista Suomen Stadium-myymälöistä kengät LiiKe ry:n tiloihin, jossa kengät lajitellaan ja pakataan kuljetettavaksi Tansaniaan.

Lenkkarit osana tavoitetta tukea tyttöjen koulunkäyntia Tansaniassa

Etelä-Tansanian Mtwara-Mikindanin maakunnan kahdeksan yläkoulun tyttöjen koulunkäynti on vaikeuksissa perinteistä ja perheiden taloudellisesta asemasta jouhtuen. Parhaassa tapauksessa vain 25 % tytöistä saa päättökokeensa läpi ja osassa kouluista luku on vain 10 %.

Kampanja pyrkii kohottamaan tyttöjen ja heidän perheidensä motivaatiota suorittaa yläkoulun opinnot loppuun asti. Liikunnan, terveyskasvatuksen ja tasa-arvotyön kautta kampanjan kehitystyöyhteisöjärjestö LiiKe ry pyrkii tukemaan mahdollisimman monen tytön koulunkäyntiä.

Lasten lenkkarit ovat erityisen toivottuja tämän vuoden keräyksessä, mutta myös vanhat hyväkuntoiset aikuisten kengät ovat tervetulleita.

Osallistu huhtikuun loppuun mennessä

Kampanja on käynnissä nyt toista kertaa ja siitä toivotaan samanlaista tai jopa suurempaa menestystä kuin edellisvuonna. Matkahuolto on mukana tekemässä hyvää myös jo toista kertaa ja osallistuu kampanjaan mahdollistamalla kampanjan logistiikan Suomessa ja kokoamalla lenkkarit yhteen paikkaan, josta kengät lähtevät kohti Tansaniaa. Lenkkareita voi toimittaa Stadium-myymälöihin ympäri maan 31.3.‒1.5.

Viralliselle kampanjasivustolle pääset tästä.

Kampanjaa voi seurata sosiaalisessa mediassa #runcare

Kiitos lahjoituksestasi!

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kommentoi