Liikkujan viikolla vaihtelua arjen reittivalintoihin

shutterstock_134826503

Syksy tuo tullessaan ruskan lisäksi Eurooppalaisen Liikkujan viikon, jonka ajankohta on tuttuun tapaan 16.–22. syyskuuta. Tänä vuonna Liikkujan viikolla nostetaan esille erilaisia kulkumuotoja ja otetaan ilo irti arjen matkoista!

Me suomalaiset teemme joka vuosi tuhat arkista matkaa. Siirrymme kotoa töihin, harrastuksiin ja kuka mihinkin. Nyt viimeistään kannattaa matka-aika hyödyntää tekemällä itsellensä mieluisia asioita. Linja-auton kyydissä istuessa, ammattikuljettajan hoitaessa ajamisen, voi syventyä hyvään kirjaan tai kutoa ihanan lämpimiä villasukkia syksyn viilenevien iltojen iloksi.

Reipas kävely pysäkille raikkaassa ulkoilmassa kartuttaa mukavasti päivittäistä liikuntapottia ja samalla voi nauttia myös reippailun terveysvaikutuksista. Oman mielen ja kropan lisäksi fiksuilla liikkumisratkaisulla on myös positiivisia ympäristövaikutuksia. Kuka meistä ei haluaisi hengittää puhdasta ilmaa ja nauttia vähemmän ruuhkaisesta kaupungista.

Liikkujan viikolla vietetään myös perinteeksi muodostunutta Auton vapaapäivää 22. syyskuuta. Auton vapaapäivä haastaa kaikki liikkujat kokeilemaan erilaisia kestäviä kulkumuotoja. Jaa Auton vapaapäivän kuvasi Facebookissa, Twitterissä tai Instagramissa hastagilla #autonvapaapäivä 16.–22.9. välisenä aikana ja voit voittaa Helkama Veloxin lahjoittaman Jopo50 -juhlamallin polkupyörän.

Myös joukko julkisuudesta tuttuja henkilöitä on lupautunut jättämään autot parkkiin ja kokeilemaan vaihtoehtoisia kulkumuotoja. Keitä nämä henkilöt ovat ja miten he liikkuvat arjen matkat, selviää seuraamalla Liikkujan viikolla Twitterissä, Instagramissa ja Facebookissa hastagia #autonvapaapäivä.

Vinkkejä fiksusta ja kestävästä liikkumisesta saat Liikkujan viikon Facebook-sivuilta.

Mukavaa syksyn odotusta toivottavat Matkahuolto ja Motiva!

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kommentoi