Tekstiviesti kertoo äitiyspakkauksen saapuneen

Kuva: hs.fi

Äitiyspakkaukset siirtyivät vuoden alussa Matkahuollon kuljetettaviksi, ja nykyään voitkin noutaa äitiyspakkauksesi helposti lähimmästä Matkahuollosta, Siwasta, Valintatalosta tai muusta Matkahuollon pakettipisteestä. Kelan jakamat äitiyspakkaukset ovat täynnä hyödyllisiä tarvikkeita vastasyntyneen ensimmäisten viikkojen varalle, ja tämä tuoreita vanhempia jo vuosikymmenten ajan ilahduttanut traditio on herättänyt lähivuosina laajalti huomiota kansainvälisesti.

Noin 40 000 vanhemmat odottavat vuosittain Kelan äitiyspakkausta saapuvaksi. Nykyään pakkauksen saapumisesta ilmoittaminen nopeutuu, sillä Matkahuolto lähettää vastaanottajalle tiedon tekstiviestillä heti, kun lähetys on noudettavissa. Jotta pakkauksen nouto olisi mahdollisimman vaivatonta, se toimitetaan tilaajaa lähimpään Matkahuollon toimipisteeseen, Siwaan tai Valintataloon. Jatkossa voit myös äitiysavustuksen hakuvaiheessa ilmoittaa mihin pakettipisteeseen haluat pakkauksesi toimitettavan. Näin voit tilata paketin kotia lähimmän pisteen sijaan jonkun toisen päivittäisiin reitteihisi sisältyvään kohteen varrelle. Muistathan äitiyspakkausta tilatessasi merkitä tilaukseen gsm-numerosi ja antaa suostumuksen puhelinnumeron toimittamisesta edelleen äitiyspakkauksen kuljettajalle!

Laatikoissa nukkuvat pienokaiset ihastuttavat maailmalla

Suomalainen äitiyspakkaus on ainutlaatuinen maailmassa ja se kerännyt paljon positiivista huomiota myös kansainvälisesti. BBC News julkaisi kesällä 2013 jutun äitiyspakkauksista, jonka otsikossa kerrottiin suomalaisten vauvojen nukkuvan pahvilaatikoissa. Sittemmin äitiyspakkaus-artikkeli nousi yhdeksi sivuston luetuimmaksi ja jaetuimmaksi jutuksi.

Äitiyspakkaus ihastuttaa myös kotimaassa. Reilu enemmistö äitiysavustusta hakevista valitsee äitiyspakkauksen rahallisen korvauksen sijaan, ja paketin vastaanottamisesta entistä helpompaa tekee tiheä noutopisteiden verkosto sekä noutopisteiden joustavat aukioloajat. Matkahuollon verkostoon kuuluukin yli tuhat pakettipistettä, ja useammat niistä ovat avoinna aamusta iltaan, kaikkina viikonpäivinä – hae äitiyspakkauksesi juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii!

- Matkahuollon verkostossa äitiyspakkausten noutopisteitä on nyt 300 enemmän kuin aiemmin. Haluamme olla mahdollisimman lähellä paketteja lähettäviä ja noutavia asiakkaitamme, ja verkostomme laajeneekin uusilla pakettipisteillä koko ajan, kertoo Matkahuollon liiketoimintapäällikkö Erkki Vehman.

Äitiyspakkauksia on Suomessa koottu tänä vuonna 77 vuoden ajan. Mikä on sinun paras muistosi äitiyspakkauksiin liittyen? Oletko sinäkin kenties nukkunut ensimmäiset yösi pahvilaatikossa? Lue lisää äitiyspakkausten matkasta Matkahuollon  tai Kelan sivuilta. Matkahuolto toivottaa onnea kaikille tuoreille vanhemmille!

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kommentoi