Lisäaikaa vuorokauteen – talviaika tuo mukanaan myös nautinnolliset lukuhetket!

Kirja

Ympäristön hiipiessä pikkuhiljaa kohti talvisempaa maisemaa on tullut jälleen aika siirtää myös kelloa. Sunnuntaina 26.10. siirrytään talviaikaan kääntämällä tuntiviisari yhden pykälän verran taaksepäin. Lisätunti suo toivottavasti kiireisillekin mahdollisuuden käyttää hetki johonkin mieluisaan puuhaan. Olisiko vaikka aika poiketa tapaamaan ystävää tai aloittaa kauan mielessä olleen klassikkokirjan lukeminen?

Usein löytää itsensä toivomasta ylimääräisiä tunteja vuorokauteen. Arkipäivien tohinan lomassa mieleen putkahtelee asioita, joita haluaisi joku päivä ehtiä tehdä. Olisi kiva jälleen nähdä toisessa kaupungissa asuvaa koulukaveria tai avata vihdoin se viime jouluna saatu omaelämäkerta. Ajatukset täyttyvät unelmista ja suunnitelmista, mutta toteutus jää usein ajatuksen tasolle tyypillisestä syystä: ei ole aikaa. Tulevana sunnuntaina talviaikaan siirtyminen antaa pienen helpotuksen tuodessaan päivän ajaksi lisätunnin vuorokauteemme. Lauantain 25.10. ja sunnuntain 26.10. välisenä yönä kellon lyödessä 04:00 hypätään tunti taaksepäin.

Voisiko lisätunti antaa tarvittavan sysäyksen ryhtyä toteuttamaan suunniteltuja puuhia? Voisi käydä tapaamassa vanhaa ystävää ja antaa Matkahuollon viedä määränpäähän. Mukavasti bussin kyydissä istuessa ei tarvitse huolehtia ajamisesta ja voi syventyä vaikkapa mieleiseen kirjaan. Jos mukaansatempaavaa kirjaa ei ole vielä löytynyt, voi lisätunnin viettää Helsingin Kirjamessuilla, jotka ovat 23.-26.10. Helsingin Messukeskuksessa. Kirjamessuilla on kattava tarjonta ja ohjelmaa on runsaasti, joten mielenkiintoinen kirja saattaa hyvinkin kävellä vastaan. Voit myös vinkata oman lempiopuksesi blogimme kommentteihin!

Viikonloppuna bussilla matkustavien kannattaa huomioida, että kellon siirto vaikuttaa monien lauantain ja sunnuntain välisenä yönä liikennöitävien kaukobussien aikatauluihin. Vuoroista useimmat ovat Helsinki-Vantaan lentoaseman pikavuoroyhteyksiä. Tarkat poikkeukset voit tarkistaa Matkahuollon sivuilta vuorokohtaisesta koosteesta.

Käytitpä ylimääräisen tunnin miten tahansa, toivottavasti se innoittaa jatkossakin käyttämään aikaa itseäsi varten!

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kommentoi