Koko Suomi puhkeaa jälleen pinkkiin

Roosa nauha

Pinkki pilkahtelee katukuvassa jälleen, kun Roosa nauha -keräys käynnistyi 12. kertaa. Tänä vuonna kampanjan teemana on Yhdessä eteenpäin. Kampanjan tarkoituksena on edistää kotimaista rintasyöpätutkimusta ja tukea rintasyöpään sairastuneita sekä heidän läheisiään. Keräykseen voi osallistua muun muassa Matkahuollon toimipisteissä ostamalla Minna Parikan suunnitteleman Roosan nauhan ja kiinnittämällä sen esimerkiksi takkiin, laukkuun tai vaikkapa hattuun. Roosa nauha -päivää vietetään perjantaina 10.10., mutta kampanja jatkuu läpi koko lokakuun.

Roosa nauha -keräys käynnistyi 17. syyskuuta ja tutut vaaleanpunaiset nauhat koristavat jälleen vaatteita hyvän asian puolesta. Rintasyöpä on Suomessa naisten yleisin sairaus. Siihen sairastuu joka vuosi 4 700 naista, eli lähes joka kahdeksas. Roosa nauha -keräykseen osallistumalla voi tukea kotimaista syöpätutkimusta, jonka avulla voidaan kehittää taudin ehkäisemistä, varhaista toteamista sekä hoitomuotoja. Lisäksi keräyksen avulla tuetaan valtakunnallista maksutonta neuvontapalvelua, joka on tukena rintasyöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen.

Vuoden 2014 kampanjan teemana on Yhdessä eteenpäin. Sen tavoitteena on tuoda esille, kuinka sairastuneen lisäksi rintasyöpä koskettaa myös läheisiä. Yhdessä on helpompaa kulkea eteenpäin ja läheisten tuki on korvaamattoman tärkeää taistelussa rintasyöpää vastaan. Perheenjäsenten ja ystävien läsnäolo auttaa hoitoprosessin läpi ja erityisesti vaikeina aikoina. Kampanjan nettisivuilta voi lukea koskettavat Yhdessä eteenpäin -tarinat.

Roosa nauha saa uuden ilmeen joka vuosi. Tämän vuoden nauhan on suunnitellut kengistään tunnettu vuoden nuori suunnittelija Minna Parikka. Kampanjan nettisivuilla Minna kertoo videohaastattelussa suunnittelutyöstään. Kampanjateeman inspiroimaa nauhaa koristavat pitkät sääret ja korkeat korot, jotka symboloivat eteenpäin menemistä ja tulevaisuuteen katsomista. Minnan kohdalla rintasyöpä koskettaa erityisesti, koska hänen isoäitinsä sairasti rintasyöpää.

Keräykseen voi osallistua tekemällä lahjoituksen verkossa tai tekstiviestillä, ostamalla Roosa nauha -tuotteita tai aloittamalla oman keräyksen. Matkahuolto on jälleen mukana kampanjassa ja nauhoja voi tänäkin vuonna ostaa matkanteon lomassa toimipisteistämme. Pinkki kausi huipentuu perjantaina 10.10. Roosa nauha -päivään, jolloin kerätään yhdessä iso lahjoituspotti ja levitetään pinkkiä sanomaa ympäri Suomen.

Lisätietoa kampanjasta ja osallistumistavoista voi lukea Roosa nauha -keräyksen nettisivuilta.

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kommentoi