Liikkujan viikolla otetaan ilo irti hyötyliikunnasta, askel kerrallaan!

Kävely

Kuluvalla viikolla eurooppalaiset pysähtyvät miettimään hyötyliikunnan osaa jokapäiväisessä arjessamme. Olipa kyse bussipysäkille kävelemisestä, työpaikalla muutaman minuutin jaloittelusta tai pidemmistä kävelylenkeistä, liikkuminen istumisen vastapainona on erittäin tärkeää terveytemme kannalta. Tällä viikolla aihe nostetaan näyttävästi esiin, sillä Kansainvälistä Liikkujan viikkoa vietetään taas 16.–22.9. Vuosittaisen kansainvälisen kampanjan teemana on tänä vuonna hyvä elämä.

Istuminen vaarantaa terveyttämme – siinä missä lyhytkestoinenkin liikkuminen istumisen välillä auttaisi ehkäisemään mahdollisia terveyshaittoja tulevaisuudessa, me usein siirrämme kävelylenkkiä kiireisiin tai jaksamiseen vedoten. Liikkujan viikon kunniaksi myös Matkahuolto haluaa innostaa suomalaisia tarttumaan tuumasta toimeen ja suuntaamaan ylös, ulos ja liikkeelle! Kävelyn ja pyöräilyn voit helposti liittää osaksi työmatkaa, kauppareissua tai muita arjen menoja, sillä linja-auton kyytiin voit hypätä myös pyörän tai isojen kantamusten kanssa! Hyötyliikunta tuo arkeen aktiivisuutta, joka lisää hyvinvointia parantaen kuntoa, mielialaa ja terveyttä – kuulostaa aika hyvältä, eikö vaan?

Hyvä elämä onkin tämänvuotisen Liikkujan viikon teema, sillä monet meistä viettävät liian ison osan päivästään yhtäjaksoisesti paikallaan istuen. Haluammekin haastaa teistä jokaisen kiinnittämään huomioita liikkumiseen – nouse välillä jaloittelemaan, kävele edes lyhyitä matkoja mahdollisimman usein ja muista kiinnittää huomiota myös pieniin onnistumisiin hyötyliikunnan saralla! Kampanjan suojelijana toimii artisti Paleface alias Karri Miettinen, joka on pelkästään lavakeikkojensa takia aktiivinen liikkuja.

Tutustu Liikkujan viikon aktiviteetteihin osoitteessa www.liikkujanviikko.fi/

Matkahuolto toivottaa kaikille aktiivista Liikkujan viikkoa!

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kommentoi