Sopuisasti bussissa – näin olet huomaavainen kanssamatkustaja

Bussimatkaaja

Kesäkausi saa monet liikkumaan. Bussimatkalla eri puolella kesä-Suomea voi kohdata monenlaisia matkustajia. Vinkeillämme olet kesäreissujen charmikkain kanssamatkustaja!

Matkustaminen on mukavaa hyvässä seurassa. Hyvin käyttäytyvät kanssamatkustajat lienevät kaikkien bussimatkailijoiden toive. Tässä vinkkimme sopuisaan kesämatkailuun:

Tervehdi. Moikkaa kyytiin noustessasi kuljettajaa ja matkustajaa, jonka viereen istut. Tämä virittää myös sinut mukavalle matkamielelle, sen sijaan että rynnisit sisään kiireellä ja otsa kurtussa.

Älä kailota puhelimeen. Jos matkaseuraa ei ole, voi reissu sujua mukavasti puhelimessa rupatellen. Älä kuitenkaan häiritse muita liian kovaäänisellä rupattelulla tai käy läpi hyvin henkilökohtaisia asioita. Teuvo-enosi aviokriisin puiminen voi olla kanssamatkustajista kiusallista.

Pidä huomaavainen herkkuhetki. Bussimatkalla on toki sallittua syödä eväitä ja monelle ne ovat hauska matkaperinne. Hellepäivänä kananmunaleipä ei välttämättä ole se harmittomin matkaeväs. Muista myös syödä siististi, jotta seuraavan matkustajan on mukava istua bussiin sinun jälkeesi. Ja esimerkiksi jäätelöt ja grilliherkut kannattaa nauttia jo ennen matkaa, sillä niitä ei saa ottaa mukaan kaikkiin busseihin.

Älä omi penkkiä. Ruuhkabussissa toinen matkustaja on tärkeämpi kuin laukkusi. Siirrä siis tavarasi kohteliaasti sivuun ja tee tilaa istumapaikkaa etsivälle.

Mukavasta matkasta pääsee nauttimaan puhdasta maalaisjärkeä käyttämällä ja hyviä tapoja noudattamalla. Varaa matkalle mieluisaa ajanvietettä, antaudu juttusille vierustoverin kanssa tai nauti ohikiitävistä maisemista.

Kesämatkojen aikataulut voit tarkistaa Matkahuollon sivuilta.

Mukavia lomamatkoja!

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

2 kommenttia artikkelille “Sopuisasti bussissa – näin olet huomaavainen kanssamatkustaja”

  1. Hei! Hyvä virittää keskustelua näistä asioista. Erityisesti säännöt tervehtimisestä ja grilliruoasta puhuttelevat minua. Toisaalta tällä tekstillä on mielenkiintoinen yhteys esimerkiksi Foucaultin käsitykseen vallasta.

    Olen jossain määrin kiinnostunut blogeista, jotka eivät kiinnosta niiden kirjoittajaa ja joita kukaan ei lue. Olisikin kiinnostavaa lukea henkilöjuttu tämän blogin kirjoittajasta tai kirjoittajista ja toisaalta vaikka jostakusta lukijasta. Se toisi human interestia tähän blogiin. Saman jutun yhteydessä voisi olla esimerkiksi numeraalisia tilastoja blogin käyntikerroista kuukausittain ja alueittain.

    Kiitos hyvästä kirjoituksesta ja saatanpa tulla joskus toistekin luvulle.

  2. Hei! Edellisen kommentin piti olla lyhyempi. Sen ei ole tarkoitus pilkata tai loukata ketään – ihan oikeasti. Lähinnä kirjoitin sen itseäni ja mahdollisesti jotakuta toista viihdyttääkseni. Tuli nyt pieni katumus, jos joku on nähnyt isoa vaivaa näiden tekstien eteen ja kirjoittamisen eetos on ollut rehellinen ja minä vain rienaan. Pahoittelut! Hyvää loppukesää koko Matkahuollon väelle!

Kommentoi