Missä sinä vietät juhannusta?

Kesämaisema

Ensi viikolla on taas aika jättää arki taakse ja suunnata juhannuksen viettoon. Monen suomalaisen vaihtaessa vapaalle, myös bussiliikenteen aikatauluissa on runsaasti poikkeuksia juhannuksena. Juhannus on vuoden vilkkain matkustusajankohta, joten suunnittelitpa reissua mökille, festivaaleille, kaupunkiin tai vaikka lavatansseihin, muistathan varmistaa aikataulut etukäteen ja hankkia matkaliput ajoissa!

Matkustatko yksin vai porukalla? Tehkää reissusuunnitelma etukäteen, niin pääsette ajoissa varmistamaan paikkanne bussissa. Monet suuntaavat tien päälle jo torstaina 19.6, toiset starttaavat juhannusreissut vasta juhannusaattona. Bussi kuljettaa sinut sekä matkatavarasi turvallisesti perille, mutta liput kannattaa hankkia hyvissä ajoin, jottei matkustajien määrä pääse yllättämään juhannusliikenteessä. Liput saat hankittua helposti verkosta Matkahuollon sivuilta. Paikkalipun ostamalla voit samalla valita haluamasi istuimen bussista hintaan 2,50 €. Bussi- ja paikkaliput voi myös varata puhelimitse numerosta 0200 4000 ja noutaa R-kioskeilta tai Matkahuollon omista toimipaikoista.

Juhannuksen aatonaaton ja aattoaamun jälkeen valtaosa suomalaisista hiljenee juhannuksen viettoon, ja niin myös bussiaikatauluissa on muutoksia. Erityisesti juhannusaaton iltana 20.6. sekä juhannuspäivänä 21.6. bussivuoroja liikennöidään rajoitetusti osan vuoroista jäädessä kokonaan ajamatta. Tarkat aikataulutiedot saat Matkahuollon aikatauluhausta. Muistathan merkitä aikatauluhakuun tarkat matkustuspäiväsi, jotta hakupalvelu osaa huomioida myös mahdollisen matkustuspäivälle osuvan poikkeusliikenteen.

Jos matkasuunnitelmiisi tulee yllättäviä käänteitä, voit tarkistaa aikataulut myös puhelimitse Matkahuollon palvelunumerosta 0200 4000, joka on avoinna kaikkina viikonpäivinä ympäri vuorokauden. Numerossa palvelee Matkahuollon asiakaspalvelukeskus arkisin klo 8-17. Muina aikoina ja myös pyhäpäivinä palvelunumerossa aikataulutiedusteluihin vastaa Oy Eniro Finland Ab. Puhelun hinta on 1,99 €/min + pvm. Pikavuorojen aikatauluja voi katsoa lisäksi YLE:n teksti-tv:n sivulta 440.

Matkahuolto toivottaa kaikille aurinkoista viikkoa ja onnistuneita juhannussuunnitelmia – hyvin suunniteltu on puoliksi toteutettu! :)

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kommentoi