Onhan tällä tuotteella palautusoikeus?

Verkko-ostos

Verkkokauppasäännökset muuttuvat 13. kesäkuuta 2014, jolloin kuluttajansuojalain uudistetut pykälät astuvat voimaan. Jatkossa kun ostat tuotteita verkkokaupoissa, sinun tulee ilmoittaa tuotteiden peruutuksesta verkkokauppiaalle ennen palautuksen tekemistä. Ilmoitusaikaa sinulla on 14 päivää lähetyksen vastaanottamisesta, mutta verkkokauppa voi halutessaan tarjota myös pidempää ilmoitusaikaa tai sallia ilmoituksen palautuslähetyksen mukana lähetettävällä peruutusilmoituksella.

Verkkokaupoissa asioiminen kasvattaa suosiotaan jatkuvasti. Matkahuollon keväällä tekemän tutkimuksen mukaan kuluttajat arvostavat erityisesti helppoutta ja monipuolista tarjontaa sekä sitä, että tuotteita ja hintoja voi vertailla itselleen parhaiten sopivana hetkenä vaikka kotisohvalta käsin.

Matkahuolto toimittaa lukuisten verkkokauppojen lähetykset nopeasti ja turvallisesti kuluttajalle. Myös tuotteiden palauttaminen onnistuu kätevästi Matkahuollon kautta. Verkkokauppojen palautuskäytäntöihin tulee kuitenkin muutaman viikon kuluttua muutoksia, jotka vaikuttavat tuotteiden palauttamisesta aiheutuviin mahdollisiin kustannuksiin. Kokosimme tulevista muutoksista pienen tietopaketin, johon kannattaa tutustua, jotta voit jatkossakin asioida verkkokaupoissa helposti ja turvallisesti!

Kuluttajansuojasäännösten uudistusten astuessa voimaan kesäkuun 13. päivä verkkokauppa voi periä tuotteiden palauttamisesta aiheutuvat kulut asiakkaalta. Monet verkkokauppiaat tarjoavat edelleenkin maksuttoman palautuksen, mutta asia kannattaa varmistaa tilaushetkellä verkkokaupan ehdoista. Kun hyväksyt verkkokaupassa ilmoitetut palautustavat ja palautuksen kustannukset, sinulle syntyy palautustilanteessa maksuvelvollisuus.

Jatkossa sinun tulee ilmoittaa palautuksesta etukäteen verkkokauppiaalle peruutusilmoituksella, joka tulee tehdä verkkokauppaan viimeistään 14 päivää tuotteen vastaanottamisesta. Verkkokaupan ehdoissa on kerrottu peruutusilmoitustavat. Osa verkkokauppiaista hyväksyy edelleen ilmoituksen palautuksen yhteydessä toimitettavalla palautuslomakkeella. Varsinainen palautus tulee tehdä 14 päivän kuluessa peruutusilmoituksesta. Verkkokauppa voi halutessaan tarjota asiakkailleen myös pidempää palautusaikaa, jolloin palautusajasta on kerrottu verkkokaupan ehdoissa.

Tilatessasi ja palauttaessasi tuotteita kannattaa valita Matkahuollon kuljetuspalvelut – näin saat käyttöösi Suomen laajimman henkilökohtaisesti palvelevan pakettipisteverkoston. Verkkokaupan ja etämyynnin paketit voit noutaa Matkahuollon omien toimipaikkojen ja asiamiespisteiden lisäksi Siwoista ja Valintataloista sekä muista Matkahuollon Pakettipisteistä.

Verkkokaupoista ostaminen on edelleen vaivatonta ja näppärää, mutta kesäkuun uudistuksia silmällä pitäen kannattaa muutoksiin tutustua tarkasti jo etukäteen. Uudistetut kuluttajasuojalain 6 luvun pykälät löytyvät Finlex -sivustolta.

Matkahuolto toivottaa kaikille mukavia kesäshoppailuja!

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kommentoi