Kesän bussiaikataulut

Kesäbussi

Ensi lauantaina koululaiset kirmaavat kesälaitumille. Myös bussiliikenteen aikataulut muuttuvat lomakauden ajaksi. Erityisesti koululaisia palvelevista linja-autovuoroista osa jää tauolle lomakauden ajaksi. Bussiliikenteessä siirrytään noudattamaan kesäaikatauluja pääosin maanantaina 2. kesäkuuta. Lisää aikataulumuutoksia tulee heinäkuussa. Kuuluuko sinun kesäsuunnitelmiisi bussilla matkustaminen? Linja-auto kuljettaa lomalaisia, satoi tai paistoi, joten osta bussi- ja paikkaliput kesämatkoille jo nyt!

Vaikka koulumatkat harvenevat lomakausina, kesälomat tuovat teille paljon uusia bussimatkustajia. Bussilla pääset liikkumaan ympäri Suomen, ja se tarjoaa oivan tavan tutustua kotimaahan nauttien samalla uusista maisemista. Linja-auton kyytiin voit hypätä vaikka hetken mielijohteesta, mutta monissa tilanteissa etukäteen suunnittelu tekee matkailusta entistä huolettomampaa.

Reissuun voit lähteä yksin tai porukalla, ja linja-auton jalkatilassa matkustavat mukavasti myös lemmikit. Isommatkin matkatavarat, kuten polkupyörät, kulkevat mukana bussin tavaratilassa. Muistathan kuitenkin ilmoittaa polkupyörän mukaan ottamisesta bussiyritykselle viimeistään lähtöpäivää edeltävänä arkipäivänä, jotta yritys voi varmistaa, että se mahtuu mukaan juuri aikomaasi vuoroon.

Kaikki kesäkuun aikataulutiedot löytyvät Matkahuollon valtakunnallisesta aikatauluhausta osoitteesta matkahuolto.fi. Kännykän käyttäjää palvelevat mobiiliaikataulut osoitteessa m.matkahuolto.fi. Aikataulutiedot voi tarkistaa myös puhelimitse palvelunumerosta 0200 4000 ympäri vuorokauden vuoden kaikkina päivinä. Numerossa vastaa Matkahuollon asiakaspalvelukeskus arkisin ma-pe klo 8-17 ja muina aikoina Oy Eniro Finland Ab. Puhelun hinta on 1,99 €/min + pvm. Pikavuorojen aikatauluja voi katsoa lisäksi YLE:n teksti-tv:n sivulta 440.

Lisää muutoksia aikatauluihin tulee tiistaina 1. heinäkuuta, jolloin osan vuoroista luvat muuttuvat. Heinäkuun aikataulutietoja lisätään parhaillaan aikatauluhakuun – ne kannattaa käydä tarkistamassa kesäkuun lopulla!

Liput kesämatkoille kannattaa ostaa ennakkoon Matkahuollon verkkosivuilta tai Matkahuollon toimipaikoista. Muistathan, että PINS-jäsenet kerryttävät kaikista nettilippuostoksista nyt myös rahanarvoisia etuja, eli pinssejä.

Pakkaa mukaan matkaeväät tai nappaa eväsreppuun herkullista purtavaa Matkahuollon kioskeista ja suuntaa kesälomaretkelle! Matkahuolto toivottaa paljon onnea opinnoistaan valmistuville ja erinomaisia ensimmäisiä kesälomaviikkoja kaikille!

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kommentoi