Ilveskö tänne tulee?

Jope

Jope, kymmenvuotias borderterrieri, on kokenut joukkoliikenteen käyttäjä ja Matkahuollon kanta-asiakas. Jope aloitti vakituisen bussimatkustamisen vuosi sitten, ja taittaa nykyään omistajansa Nooran kanssa hieman yli tunnin mittaisen bussimatkan Lohjalta Helsinkiin muutaman kerran viikossa. Vaikka Jope oli entuudestaan tottunut autolla matkustamiseen, vaati bussilla reissaaminen silti vanhemmalta herrasmieheltä aluksi vähän totuttelua.

Noora kuvailee Jopea ennakkoluulottomaksi ja uusista asioista kiinnostuneeksi koiraksi, jolle bussimatkat tarjoavat jatkuvasti uusia, kiinnostavia virikkeitä.

”Uteliaalle kaverille bussimatka sisältää paljon seurattavaa, erityisesti uusien matkustajien nouseminen kyytiin herättää Jopen huomion. Välillä pitää myös seurata mitä kanssamatkustajat tekevät. Aluksi tähän meni tottumattomammalta matkustajalta paljon energiaa, mutta nykyään bussin kaartaessa Turun moottoritielle Jope tietää, että vähään aikaan ei tarvitse hötkyillä. Näin kokenut matkustaja voi ottaa vaikka torkut matkan aikana”, Noora kuvailee Jopen totuttelua bussilla matkustamiseen.

Jopella on ollut hyvä tuuri bussilla matkustettaessa, sillä bussissa on aina ollut riittävästi tilaa, vaikka bussiin joutuisi aikataulujen vuoksi hyppäämään ruuhka-aikaan.

”Useimmiten yritämme valita vähän väljempiä matkustusaikoja ja joskus jopa hieman pidempiä reittejä varmistaaksemme, että bussissa on tilaa nelijalkaisellekin. Vielä ei ole kertaakaan osunut toista koiraa samaan bussiin, ei yhtään kissa kippurahäntääkään. Jope tosin suhtautuu omiin lajitovereihinsa yhtä leppoisasti kuin muihin kanssamatkustajiinkin”, kertoo Noora.

Nooraa ja Jopea jännitti aluksi kuljettajien ja muiden matkustajien suhtautuminen bussissa matkustavaan koiraan. Jope on kuitenkin saanut pelkästään positiivista palautetta kuljettajilta ja kanssamatkustajilta.

”Moni haluaa tietää minkä rotuinen Jope on, ja Jopen ikää sekä tämän matkustustottumuksia on tiedusteltu useaan otteeseen – tämä karvainen matkustaja on saanut osakseen myös silityksiä, ihastelua ja paljon lämpimiä hymyjä. Kertaakaan ei ole negatiivista palautetta kantautunut Jopen korviin. Myös kuljettajat ovat olleet kärsivällisiä, sillä toisinaan saattaa mennä tovi ennen kuin vanha herra pääsee takaoven hieman jyrkempiä rappusia alas. Jyrkkien rappusten kohdalla Jopen pitää keskittyä ja miettiä, miten askeleensa asettaa”, kuvailee Noora.

Jopen nouseminen bussin kyytiin herättää kanssamatkustajissa toisinaan myös huvittuneisuutta.

”Kerran Jopen noustessa kyytiin eräs hauska herrasmies huudahti nauraen: ”Ilveskö tänne tulee?”. Lopulta myös hän päätyi kehumaan Jopen rauhallista ja tottunutta matka-asennetta”, Noora naurahtaa.

Nooran ja Jopen työmatkaa helpottaa se, ettei matkustajia valikoida jalkojen määrän mukaan.

”Jope haluaa kiittää kaikkia ammattikuljettajia, jotka ovat vieneet hänet turvallisesti perille läpi sateiden ja lumituiskujen”, kiittelee Jopen kanssa viikottain reissaava Noora.

Lisätietoja työmatkustukseen sopivista bussilipuista löytyy Matkahuollon sivuilta. Työantajan myöntämät työsuhdeliput voi puolestaan nyt maksaa helposti myös uudella Ticket Transport -kortilla.

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kommentoi