Bussimatkailijan talvilomavinkit kotimaahan

shutterstock_62981008

Koulujen talvilomaviikot ovat pian täällä. Helmi-maaliskuun taite tarjoaakin talvesta nauttivalle mainiot mahdollisuudet kotimaanmatkailuun. Bussin kyydissä matka sujuu mukavasti koko perheen voimin ja pulkkakin kulkee mukana! Lue talvilomavinkkimme lumileikkien ystäville, mökkeilijöille ja kaupunkilomailijoille alta.

Moni ei hiihtolomalla voisi kuvitellakaan tekevänsä muuta kuin no, hiihtävänsä. Vähälumisena alkanut talvi on kuitenkin muuttunut talviurheilijalle suotuisammaksi koko maassa. Lapin hiihtokeskukset siintävät monen lomalaisen mielessä, mutta talviaktiviteetteja voi harrastaa myös napapiirin eteläpuolella.

Koli Ski & Spa tarjoaa sekä monipuolisia urheilu- että rentoutumismahdollisuuksia. Kansallismaisemissa voi laskettelun ja hiihtämisen lisäksi kokeilla talviratsastusta sekä koiravaljakkoajeluja. Uutta hiihtokeskuksessa on maisemakylpylä, joka tarjoaa perheen aikuisille ylelliset rentoutumismahdollisuudet upeilla näkymillä.

Kevättalven hanget tarjoavat upeat puitteet mökkilomailuun. Esimerkiksi Savonlinnan lähettyvillä voi viettää hieman erilaisen talviloman Saimaan rannoilla. Kokeile esimerkiksi retkiluistelua Linnansaaren kansallispuistossa tai ihastele jääveistoksia Olavinlinnan Jäälinna -tapahtumassa.

Hiihtolomalla voi suunnata myös kaupunkilomalle. Talvinen Helsinki onkin hauska kohde koko perheelle, josta löytyy sekä kiinnostavia kulttuurikohteita, myös hauskoja talvisia aktiviteetteja. Amos Andersonin museon Metsäretki-näyttely esittelee suomalaisen taiteen klassikoita erityisesti lapsille suunnatulla tavalla. Myös Kansallismuseossa järjestetään paljon koko perheelle suunnattua tekemistä hiihtolomaviikoilla. Nuuksion kansallispuiston Haltia-luontokeskuksessa voi osallistua elämysseikkailulle, jossa tutustutaan talviseen metsään.

Bussireitit ja -aikataulut kiinnostaviin talvilomakohteisiin tarkistat helpoiten Matkahuollon aikatauluhausta.

Mukavia bussimatkoja ja leppoisaa lomaa, vietitpä sen sitten vaikkapa urheillen tai kulttuurin parissa!

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kommentoi