Matkahuolto siirtyy pipariseen matkalippuun

piparilippu

Matkahuolto siirtyy pipariseen matkalippuun – yhden päivän ajaksi. Joulukuun 17. päivä bussimatkustajat saavat mahdollisuuden osoittaa joulumielensä leipomalla matkalippunsa itse. Tempauksella Matkahuolto haluaa ilahduttaa asiakkaitaan vuoden kiireisimpänä matkustusaikana. Tässä blogissa kerromme, miten voit osallistua tempaukseen.

Matkahuolto siirtyy 17.12. pipariseen matkalippuun. Yhden päivän ajan bussimatkustajat voivat osoittaa joulumielensä leipomalla matkalippunsa itse. Matkahuollon toimipaikassa esitetty piparinen lippu oikeuttaa vapaavalintaiseen yhdensuuntaiseen bussimatkaan kampanjapäivänä.  Piparinen matkalippu -tempaukseen voi osallistua Matkahuollon toimipaikoissa kaikkiaan 42 paikkakunnalla ympäri Suomen.

Piparisen matkalipun tulee olla ihan oikea perinteinen piparkakku, josta käy selvästi ilmi toivottu lähtöpaikka ja määränpää esimerkiksi sokerikuorrutteella. Piparisen matkalipun tulee olla kokonaan syötävä.

Piparisella matkalipulla ei voi nousta suoraan bussiin, vaan se tulee esittää Matkahuollon toimipaikassa, jossa se vaihdetaan bussilippuun. Lippu on henkilökohtainen ja oikeuttaa yhteen yhdensuuntaiseen matkaan 17. joulukuuta liikennöidyillä vuoroilla kotimaassa. Piparisia matkalippuja on jaossa rajoitettu määrä ja niitä on jaossa vain 1 / henkilö.

Piparinen matkalippu -tempaukseen osallistujat voivat jakaa omat lippunsa Twitterissä ja Facebookissa käyttäen tunnistetta #piparilippu.

Piparinen matkalippu kelpaa seuraavissa Matkahuollon toimipaikoissa: Forssa, Hamina, Helsinki, Huittinen, Hyvinkää, Hämeenlinna, Iisalmi, Imatra, Joensuu, Jyväskylä, Järvenpää, Kajaani, Karhula, Kemi, Kokkola, Kotka, Kouvola, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Lapua, Lohja, Loimaa, Mikkeli, Mäntsälä, Oulu, Pieksämäki, Pietarsaari, Pori, Porvoo, Rauma, Riihimäki, Rovaniemi, Salo, Sastamala, Savonlinna, Seinäjoki, Sodankylä, Tampere, Turku, Vaasa, Varkaus ja Ylivieska.

Jaa:
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

22 kommenttia artikkelille “Matkahuolto siirtyy pipariseen matkalippuun”

 1. Miksi piparilippu ei kelpaa Kajaanissa?

 2. Kivaa :) Mutta mitä ihmettä te teette kaikille niille piparkakuille???

 3. What about Kauhajoki? :( Olin jo menos leipomaan mutta ei sitten :D

 4. Voiko tuon lipun lunastaa jo etukäteen, vai onko tämä mahdollista vasta kampanjapäivänä?

 5. Ihan kiva ajatus, oma lippu jo tehty.

  Ikävä kyllä taitaa käydä niin, että lippuja saa vain helsinkiläiset, koska siellä matkahuolto avaa ovensa muita aiemmin. Itse olen auttamattomasti myöhässä kun en ehdi kuin vasta 8:ksi.

  Kokeillaan nyt kuitenkin, eiköhän sitä piparia syömällä sitten taas joulumieli parane.

 6. Hei! Oikeuttaako ”piparinen” lippu myös matkaan jossa päästäkseen perille asti tulee vaihtaa toiseen bussiin? esim. Helsinki-Oulu-Ylitornio

 7. IHANA IDEA! Kiitos, tuli piristystä päivään, itse en pääse tätä hyödyntämään, koska minulla on vielä ammattikorkeessa 2 pakollista koetta tuolloin. Olisin muuten enemmän kuin mielelläni käyttänyt tämän edun. Piparikin olisi tehty hymy huulilla, Kiitos tästä ja oikein hyvää ja iloista joulunaikaa!

 8. Tervehdys kaikille ja kiitos kommenteistanne!

  Leipojalle tiedoksi, että piparisia lippuja otetaan vastaan myös Kajaanin toimipisteessä. Julkaisusta Kajaani oli virheellisesti jäänyt pois. Piparisen lipun voi viedä mihin tahansa Matkahuollon 43:sta toimipaikasta.

  Maiju, lippua ei voi käydä hakemassa etukäteen vaan pipareita vaihdetaan matkalippuihin vasta huomenna 17.12.

  Piparisen matkalipun voi käyttää myös vaihdolliseen matkaan, mikäli yhteysvälillä ei kulje suoraa vuoroa. Tällöin lippu myydään suorimmalle mahdolliselle vuorolle.

  Toivottavasti ehdit saada matkalipun, Vesku! Lippuja on jaossa satoja, mutta aikaisin toki kannattaa olla liikkeellä.

  Oikein hyvää joulua myös sinulle, Tanja, sekä kaikille muillekin lukijoille!

 9. Sopiiko lippu helsinki-loviisa.

 10. Mitä tarkoittaa ”ihan oikea perinteinen piparkakku”? Piparitaikinan ja sokerikuorrutuksen ymmärrän, mutta entä malli? Pitääkö olla sellainen seitsenlainereunainen vai saako olla tähti, pipariukko tai perätin suorakaide tämä matkalipun korvike. :)
  Kiittäen kivasta kampanjasta ja vastausta toivoen S.

 11. Miksi ei käy Mäntässä (Mänttä) ?

 12. Hei! Piparin malli on vapaa.

 13. Hei! Helsinki-Loviisa välillä voi matkustaa piparisella matkalipulla. Muistathan olla ajoissa liikenteessä, jotta ehdit saada omasi!

 14. Hieno jouluinen idea ja Matkahuollon upea joululahja linja-autojen käyttäjille. Itsekin käytän useasti Oulu-Kuusamo bussilinjaa Helsinki-Oulu lennon tai junan jatkoyhteytenä Kuusamoon mennessäni, kuten nytkin tiistaina. Kiitokset hienosta palvelusta.

  Toivottavasti itse tekemäni piparinen matkalippuni ehtii Oulussa linja-autoasemalla aamulla vielä jaettavien matkalippujen joukkoon. Mutta vaikkei ehtisikään, niin toivottavasti siitä saa kuitenkin Oulun Matkahuollossa työskentelevä henkilökunta jouluisen mielen vuoden vilkkaimpana matkustuskautena.

  Hyvää joulua MH:n ja koko Suomen linja-autoyhtiöiden henkilökunnalle!

 15. eipä kovin hyvä mieli piparikampanjasta tullut. Olipa kiva ensin vasta varten taikinasta asti leipoa ja koristella, tulla kauempaa seutubussien vaihtojen kanssa, kaikki tavarat toisessa ja 30cm pipari toisessa kädessä luukulle ja kuulla että ovat jo loppuneet. Miksi missään ei annettu mitään tietoja lippujen mahd määrästä? Jos olisin tiennyt että oulun kokoiseen paikkaankin on niin naurettavan vähän lippuja tarjolla niin totta ihmeessä olisin mennyt jonottamaan jo aamukuudelta! Kuitenkin ennen 9 jo olin paikalla. Sinne meni opiskelijan mahdollisuus matkustaa etelä-suomeen kummityttöjen luo. Jäi leikkiseura ja lahjat ouluun nyt, että oikein hyvää joulua vain.

 16. Onko liput jo loppu Jyväskylästä?

 17. Juu todellakin edellisen kanssa samoilla linjoilla. En itse huomannut ainuttakaan lehtijuttua/mainosta joissa olisi mainittu että lippuja rajallinen määrä. Muuten idea hyvä, mutta tästä iso miinus.

 18. Hei! Innokkaimmat jonottajat ostivat liput loppuun heti aamusta, vaikka jaossa olevien lippujen määrä vielä tuplattiin.

 19. ” En itse huomannut ainuttakaan lehtijuttua/mainosta joissa olisi mainittu että lippuja rajallinen määrä.”

  Eikö tuossa ylempänä juurikin lue että lippuja on/oli rajallinen määrä.Se että joku yle tai iltasanomat jättää uutisessaan kertomatta asian tuskin on Matkahuollon vika? Mutta ilmeisesti tämäkin tempaus olisi pitänyt jättää kokonaan toteuttamatta niin ei olisi tullut paha mieli?

 20. Onhan se nyt selvä, ettei Matkahuolto voi kaikkien matkustamisia kustantaa. Itse menin aamulla matkahuoltoon hakemaan lippua päivän matkustamista varten ja ajattelin tehdä huvikseni piparkakun, jos vaikka onnistaisi. Olin niiden onnekkaiden joukossa, jotka lipun saivat Oulussa. Ainakin Oulussa ihmiset tuntuivat olevan joulumielellä liikenteessä.

  Kommenteista päätellen jotkut olivat ilmeisesti jättäneet koko matkustamisen ilmaisen lipun varaan(?!), aikamoista. Ihme haloo tästäkin on nyt syntynyt. Mutta jäihän niillä, jotka eivät ”ilmaista” lippua saaneet, sentään käteen piparkakku. Hyvää joulua kaikille ja Matkahuollolle iso kiitos hauskasta tempauksesta!

 21. Onnistuin kuitenkin saamaan lipun, vaikka sitä epäilinkin. Kyllä se vaan kummasti mieltä nostaa.

  Toivottavasti tästä nyt on tullut positiivista palautetta enemmän kuin negatiivista. Tämähän siis kuitenkin oli hyvä juttu.

 22. Piparilipputempaus on mainio esimerkki väärin suunnitellusta kampanjasta. Suurin virhe on sen matkustajia eriarvoistava vaikutus, mitä ei tule koskaan suosia.

  Ensinnäkin info tempauksesta tuli (Matkahuollon sivustolla) yleiseen tietoon vasta 13.12 eli vain neljä päivää ennen toimintapäivää. Toiseksi etu oli voimassa vain yhden vuorokauden ajan. Tuossa ajassa ei yksikään töissä ahkeroiva ja yhteiskuntaa verovaroillaan pönkittävä kansalainen pysty järjestelemään ajankäyttöään uusiksi! Eli kaikki piparikampanjaan osallistumaan halunneet eivät voineet käyttää hyväkseen tarjottua etua. Se on HUUTAVA VÄÄRYYS!!

  Annan rakentavan ohjeen Matkahuollon väelle ja sen yhteistyökumppaneille: järjestäkää vain sellaisia matkustukseen liittyviä tempauksia, joiden eduista voivat myös työssä käyvät hyötyä ja nauttia. Antakaa asiakkaillenne runsaasti aikaa järjestellä matkustuskaavailujaan työ- ja vapaa-aikarytminsä sekä tarpeidensa mukaan. Ilmoittakaa hyvissä ajoin tulevasta edusta, jonka hyväksikäyttöön annatte pitkähkön ajanjakson (2 vk – 1 kk tai enemmän).

  Kiitos palautemahdollisuudesta!

Kommentoi