Työmatkasta potkua pimeneviin päiviin

shutterstock_84200344

Loppusyksyn pimeinä aamuina ei herääminen useinkaan houkuttele. Energiaa päivään voi kuitenkin kerätä ottamalla kaiken irti työmatkasta. Bussin kyydissä voi päivään ottaa pehmeän laskun tai energisemmän startin. Lue vinkkimme ja päätä, kumpi tapa sopii sinulle parhaiten.

Tähän aikaan vuodesta työmatka tuntuu harvoin piristävältä. Sekä töihin lähtiessä että sinne palatessa matka taittuu päivän pimeinä tunteina. Synkkyyteen on silti turha vaipua, sillä oikealla asenteella työmatkasta voi saada joko energisoivan alun päivään tai rentouttavan hetken, jonka aikana voi hellävaraisesti herätellä itseään kohtaamaan uudet haasteet.

Aivopähkinöitä ja happihyppelyä

Nousetko bussin kyytiin tai jäätkö pois aina samalla pysäkillä? Yhden pysäkinvälin kävely kirpakassa säässä karistaa unisuuden ja laittaa veren kiertämään. Päivään on helppo valmistautua kun mieli on kirkas. Työmatkalla aivot voi virittää toimintavalmiuteen erilaisilla aivopähkinöillä. Sudokut, ristikot tai muut nokkeluutta vaativat tehtävät ovat tehokasta shokkihoitoa kaamoksessa hidastuneille älynystyröille.

Työmatkan tehokas hyödyntäminen lyhentää parhaimmillaan työpäivään. Päivän työtehtävien jäsentely auttaa tarttumaan toimeen tehokkaasti työpaikalle päästäessä. Mikäli puhelimen nettiyhteys toimii, kannattaa bussissa hoitaa pois alta työasioita, jos mahdollista. Esimerkiksi sähköpostien lukeminen tai palavereihin valmistautuminen onnistuu työmatkan etätoimistostakin.

Omaa aikaa työmatkasta

Väsymystä ja stressiä vastaan voi taistella tekemällä omistamalla työmatkan omille suosikkiasioille. Näin työmatkasta tulee miellyttävä ja odotettu osa päivää. Harrastukset ja mukava ajanviete antavat energiaa työpäivään. Muihin kuin työasioihin uppoutuminen onnistuu vaikkapa tekemällä käsitöitä, lukemalla tai uppoutumalla mielimusiikkiin.

Vedä kuulokkeet korville ja uppoudu uusiin maailmoihin äänikirjan avulla. Mukaansatempaava romaani vie ajatukset muualle ja kiinnostavat juonenkäänteet saavat odottamaan hetkeä, kun tarinaan saa taas uppoutua bussin kyydissä. Kiinnostavat radio-ohjelmat tai luennot voi ladata vaikka puhelimeen matkoja varten. Bussimatkalla voi myös opetella uutta kieltä vaikkapa lomamatkaa varten tai rentoutua meditaatioharjoitusten parissa. Myös tietokonetta tuijottaessa väsyvät silmät saavat levätä, kun kirjoja kuuntelee.

Matkahuollon lippuvalikoimaan ja aikatauluihin tutustut helposti verkossa.

Mukavia työmatkoja!

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kommentoi