Roosa nauha tuo toivoa lokakuussa

IMG_1044

Lokakuu on jälleen pinkki, kun vuosittainen Roosa nauha -kampanja astuu katukuvaan. Rintasyöpään sairastuneita ja sairauden voittamiseksi tehtävää työtä tukeva kampanja huipentuu 4.10. vietettävään Roosa nauha -päivään. Tukensa kampanjalle voi näyttää hankkimalla roosan nauhan, jota voi pitää takinliepeessä koko kuun ajan.

Lokakuun loppuun asti jatkuva Roosa nauha -kampanja kerää varoja rintasyöpää ehkäisevään työhön, tutkimukseen ja sairastuneiden tukemiseen. Kampanjan ympärillä järjestettävillä tapahtumilla lisätään myös tietoutta rintasyövästä ja osoitetaan tukea syöpää sairastaville. Tiedon lisäksi Roosa nauha -kampanja haluaa antaa toivoa. Tämän vuoden kampanjaa varten toteutettu Jonas Berghällin ja Katja Gauriloffin ohjaama Voimanlähde-dokumentti kuvaa rintasyövän kanssa elämistä. Elokuva kertoo neljän rintasyöpää sairastavan naisen tarinan.

”Tänä vuonna olemme halunneet kertoa syvemmällä tasolla, mistä on kyse. Rintasyöpä on naisten yleisin syöpä ja siihen sairastuu vuosittain yli 4 800 naista. Näiden naisten lisäksi sairaus koskettaa heidän perheitään ja läheisiään. Kaikilla heillä on oma tarina siitä, miten syöpä vaikuttaa arkeen ja millaisia kysymyksiä se herättää. Dokumenttielokuva voi tarjota vertaistukea sairastuneille ja lisätä ymmärrystä rintasyövästä ja sen vaikutuksesta arkeen”, kertoo Syöpäsäätiön varainhankintajohtaja Mervi Perkinen.

Roosa nauha -kampanjan keräämät varat suunnataan kotimaiseen syöpätutkimukseen, neuvontapalveluihin sairastuneille ja syövän ennaltaehkäisyyn pyrkivään työhön. Kampanjan tavoitteena on että useampi rintasyöpä voitaisiin ehkäistä kokonaan tai havaita ajoissa ja hoitaa mahdollisimman hyvin.

Kampanjan tunnus, rintaan kiinnitettävä vaaleanpunainen nauha suunnitellaan joka vuosi uudelleen. Kampanjaan voi osallistua ostamalla nauhan tai lahjoittamalla rahaa tekstiviestillä, netissä tai lippaaseen. Nauha kannattaa hankkia, vaikka sellaisen olisikin hankkinut edellisenä vuonna, sillä noin 20 prosenttia kampanjan keräämistä varoista on peräisin nauhojen myynnistä. Matkahuolto on mukana kampanjassa nyt viidettä vuotta. Nauhoja voi ostaa kaikista Matkahuolloista sekä Heinolan, Jurvan, Karkkilan, Kurikan, Kurun ja Sipoon Matkahuolto-asiamiehiltä lokakuun loppuun asti.

”Kantamalla nauhaa rinnassa lokakuun ajan voi näyttää oman tukensa sairastuneille, mikä on myös tärkeää. Tänä vuonna voi myös perustaa oman keräyksen Kampanjan aikana on myynnissä myös paljon yhteistyökumppaneidemme Roosa nauha -tuotteita, joiden tuotosta osuus käytetään kampanjan hyväksi. Lokakuussa kannattaa siis suosia roosaa”, Perkinen kertoo.

Lisätietoja kampanjasta löydät Syöpäsäätiön Roosa nauha -sivuilta.

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kommentoi