Punanaamio varustaa pienet ja isot hirviöt halloweeniin

shutterstock_70173583

Hyvät halloween-juhlat saat aikaiseksi mustilla jätesäkeillä, kirkaisulla säestetyllä kauhumusiikilla, himmeillä valoilla ja elintarvikeväreillä värjätyllä ruualla. Musta maito ja vihreät sämpylät ovat taatusti arveluttavia. Ja nakeista ja ketsupista rakennat loistavan Katkenneet sormet -menun, jonka aitoutta lisäävät mantelikynnet…

Näitä neuvoja jokaisen pyhäinpäivän juhlia kaavailevan kannattaa kuunnella! Ne ovat nimittäin lähtöisin todelliselta asiantuntijalta: hauskanpitoon sekä naamiaisasuihin ja -rekvisiittaan erikoistuneen Punanaamion perustajalta Sari Luomalta.

Punanaamio täyttää tänä vuonna jo 20 vuotta. Yritys sai alkunsa pienestä pressukopista, jossa Luoma maskeerasi ja stailasi halukkaita ympäri Suomen. Kysynnän vuoksi rohkea yrittäjä ryhtyi pian myymään myös hauskanpitoon liittyviä erikoisuuksia, ja ensimmäinen Punanaamio-kauppa avattiin jo vuonna 1994 Turun keskustaan.

Tänä päivänä Punanaamiot löytyvät Turun lisäksi myös Tampereelta ja Helsingistä.

”Noin puolet tuotteistamme myydään nykyään tosin nettikaupan kautta ympäri Suomea ja joskus jopa maailmaa. Punanaamion nettikauppa oli muuten ensimmäisiä Suomessa. Avasimme sen jo vuonna 1999. Silloin tilaukset tosin tulivat perille sähköpostitse”, Luoma nauraa.

Noidat ja vampyyrit pitävät pintansa

Lokakuun loppu eli halloween on Punanaamion kiireisintä aikaa.

”Halloweenin suosio Suomessa on lisääntynyt tasaiseen tahtiin viimeisten 15 vuoden ajan, eikä kasvulle näy loppua. Ja hyvä niin. Tähän vuodenaikaan ei Suomessa ole muita juhlia, jotka toisivat iloa pimeneviin iltoihin”, Luoma huomauttaa.

Punanaamion suosituimmat halloween-asut ovat vuodesta toiseen noidat, vampyyrit, luurangot ja pirut. Klassikoiden lisäksi viime vuosina haluttuja ovat olleet myös zombit.

Kostyymeja hankitaan niin aikuisille kuin lapsillekin, vaikka Suomessa ei perinteisiä karkki tai kepponen -kierroksia juuri järjestetäkään.

Luoma itse pukeutuu tänä halloweenina todennäköisesti zombiksi. Asun kruunaavat piilolinssit, joiden avulla silmät saa näyttämään zombimaisen aidoilta.

”Pukeutumisessa parasta on mahdollisuus leikkiä hetki jotakuta muuta, elää hetki vapaammin ja käyttäytyä normaalista hieman poikkeavalla tavalla”, Luoma hymyilee.

Punanaamio ja Matkahuolto ovat tehneet yhteistyötä jo vuosia, heti nettikaupan avaamisesta lähtien.

”Olemme kasvaneet ja palvelumme ovat kehittyneet yhdessä. Matkahuolto on ollut meille loistava, aina luotettava yhteistyökumppani. Erityisesti arvostan Matkahuollon iloista ja mukavaa henkilökuntaa, jonka ansiosta kaikki toimii”, Luoma kertoo.

Juhlatarvikkeita ja naamiaisasuja tilaavan kannattaa valita verkkokaupassa toimitustavaksi Matkahuollon Lähellä-paketti, jolloin tilatut tuotteet toimitetaan tilaajan osoitetta lähimpään noutopaikkaan. Toimituspaikaksi määräytyy silloin omaa osoitettasi lähimpänä oleva Matkahuollon toimipiste, Siwa, Euromarket tai Valintatalo.

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kommentoi