Matkahuolto avaa verkkokauppiaille ovet Venäjälle

ostoskarry_v

Ensi vuonna suomalaisten verkkokauppojen paketit kulkevat Matkahuollon kyydissä aina Siperiaan asti. Verkoston ulottaminen Venäjän perukoille on osa palveluratkaisua, jossa suomalaisille verkkokaupoille tarjotaan yhdessä helpossa paketissa kaupan kääntäminen venäjäksi sekä markkinointi ja logistiikka venäläisille kuluttajille. Jo nyt kauppa käy kiivaasti, vaikka pakettien noutopisteet sijaitsevat vielä rajan tällä puolen.

Verkkokauppa kasvaa Venäjällä valtavaa tahtia, eikä markkinoilla ole vielä monia länsimaisia verkkokauppoja. Venäläisten tekemien verkkokauppaostosten arvioidaan yltävän 21 miljardiin euroon vuonna 2014, kun vuonna 2011 ostokset jäivät 6 miljardiin euroon.

Kiinnostusta länsimaisiin verkkokauppoihin venäläisillä kuluttajilla riittää, mutta ostoksia vaikeuttavat toistaiseksi kielimuuri ja rajoitukset verkkokauppojen kuljetuspalveluissa. Myös suomalaiset verkkokauppiaat ovat tähän asti arastelleet Venäjän markkinoille laajentamista. Luotettavina pidetyt suomalaiset verkkokaupat kuitenkin keräävät yhä enemmän asiakkaita Venäjältä.

Verkkokauppiaille suunnattu palveluratkaisu on kehitetty yhdessä kolmen muun suomalaisyrityksen kanssa. Palvelukonseptissa BusinessVERCCO Oy auttaa suomalaisia verkkokauppiaita rakentamaan sähköisen liiketoiminnan ratkaisun, Mediatalo Toimelias vastaa asiakkaiden tavoittamisesta ja Matkahuolto tarjoaa logistiikkaverkoston. Palvelupakettiin on liittynyt myös asiakaspalvelua venäjäksi tarjoava Callwaves.

Tällä hetkellä venäläisasiakkaita palvelee sata itärajan tuntumassa sijaitsevaa Matkahuollon Pakettipistettä. Suomessa muutenkin asioimaan tottuneet venäläiset asiakkaat voivat hakea heille suunnitellun palvelun kautta itselleen sopivimman noutopisteen. Palvelun piiriin tullaan myös lisäämään rajaseutujen kyläkauppoja, jolloin verkosto laajenee entisestään.

Ensi vuonna verkkokauppojen paketteja aletaan toimittaa kaikkialle Venäjälle. Onnistuessaan konsepti tuottaa moninkertaista tulosta kotimaisille verkkokaupoille ja piristää Suomen vientilukuja.

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kommentoi