Bussimatkalla lasten kanssa

lasten kanssa matkalla

Matkustaminen bussissa lasten kanssa voi jännittää erityisesti ensikertalaisia. Rennolla asenteella ja pienellä valmistautumisella bussimatkailusta lasten kanssa tulee kuitenkin hauska elämys. Lue vinkkimme mukavaan matkaan pikkuväen kanssa.

Bussimatka on lapselle hauska kokemus. Linja-auton kyydissä riittää lapsille paljon ihmeteltävää. Toiset matkustajat, uusi kulkuneuvo ja vaihtuvat maisemat ovat jännittäviä. Pienimpiä moottorin hurina saattaa nukuttaa. Aikuisia mietityttäviin kysymyksiinkin voi varautua etukäteen.

Bussin kyydissä 4-11 vuotiaat lapset matkustavat puoleen hintaan kaikenmittaisilla matkoilla. Aikuisen tai yli 12-vuotiaan saattajan kanssa korkeintaan kaksi alle 4-vuotiasta lasta matkustaa ilmaiseksi.

Varsinaisia virallisia ohjeita lasten kanssa matkustamiseen ei ole. Mikäli lapsi on liian pieni matkustamaan omalla paikalla istuen, voi bussiin ottaa mukaan oman turvakaukalon. Uusimmissa linja-autoissa turvavyöt löytyvät kaikilta paikoilta. Rattaita bussin sisätiloihin ei voi ottaa, mutta ne voidaan pakata ruumaan. Rattaiden, kuten kaikkien muiden suurien matkatavaroiden, kuljettamisesta on hyvä ilmoittaa reittiä liikennöivälle bussiyhtiölle etukäteen. Samalla voi tarkistaa, veloittaako bussiyritys lisämaksua rattaiden kuljetuksesta.

Alaikärajaa bussissa yksin matkustaville lapsille ei ole, tärkeintä on että lapsi osaa huolehtia itsestään matkan ajan. Saattajan on hyvä ilmoittaa kuljettajalle yksin matkustavasta lapsesta. Jotkut bussiyritykset tarjoavat erityisen lapsipassin yksin matkustaville lapsille.

Bussimatka sujuu mukavasti, kun mukana on evästä ja viihdykettä. Laitteiden ja lelujen lisäksi myös perinteiset leikit vauhdittavat matkaa. Bongaatteko seuraavan kerran vastaantulevien autojen värejä, lastaatteko laivaa vai lasketteko esimerkiksi ikkunasta näkyviä hevosia?

Asiakaspalvelumme vastaa matkustamiseen liittyviin kysymyksiin sähköpostitse, puhelimitse ja Facebook-sivuillamme. Matkojen suunnittelussa auttaa aikatauluhakumme. Muista myös tarkistaa tarjoushintaiset lähdöt jopa viidellekymmenelle yhteysvälille eri puolilla Suomea!

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kommentoi