Kesämatkalaisen yleisimmät bussipulmat

Bussimatkaaja

Kesälomat tuovat teille paljon uusia bussimatkustajia, joita voivat askarruttavaa monet bussimatkustamiseen liittyvät käytännön asiat. Kokosimme Kahvilaan kesämatkalaisen vinkkipankin, josta on helppo löytää vastaukset yleisimpiin matkustusaiheisiin kysymyksiin.

Ostin Nettilipun mökillä enkä voi tulostaa sitä. Riittääkö jos näytän kuskille lippua kännykästä?

Mökkiläisille tiedoksi, että Nettilippua ei enää tarvitse tulostaa ensinkään. Kesäkuun alusta Nettilipun ostanut on voinut astella bussiin vain henkilöllisyystodistuksen näyttäen. Kesälomalaisen arkea helpottaa kun bussilipuista ei tarvitse huolehtia matkalla. Kunhan vain muistaa nousta oikeaan bussiin.

Suuntaan kesäretkelle saariston Rengastielle. Kulkeehan polkupyöräni mukana bussissa?

Kulkee toki, mikäli tavaratilaan mahtuu. Kannattaa olla yhteydessä bussiyhtiöön ja ilmoittaa polkupyörästä viimeistään lähtöpäivää edeltävänä arkipäivänä. Mikäli fillari ei mahdu kyytiin, voi sen aina laittaa tulemaan toisen vuoron kyydissä. Kuljetusmaksut vaihtelevat bussiyhtiöittäin, joten tarkista mahdolliset maksut liikennöivältä yhtiöltä ennen matkaa.

Voinko ottaa lemmikkini mukaan lomalle?

Mustikin pääsee bussin kyydissä mökille mukaan omistajansa jalkatilassa matkaten. Istumapaikkoja karvaisille kavereille ei myydä, joten penkeille ne eivät valitettavasti pääse. Lemmikin noustessa bussiin tarkistetaan aina onko muiden matkustajien joukossa allergisia. Opas- tai avustajakoirat pääsevät bussiin aina.

Minkä ikäisenä lapsen voi laittaa yksin bussilla matkaan?

Alaikärajaa bussissa yksin matkustaville lapsille ei ole, tärkeintä on että lapsi osaa huolehtia itsestään matkan ajan. Mummolamatkaa on siis hyvä harjoitella yhdessä, jotta se sujuu kesälomallakin ilman turhia mutkia.

Aion vetäytyä koko lomani ajaksi maaseudun rauhaan. Kuinka paljon tavaraa voin ottaa bussin kyytiin?

Bussin kyydissä kulkevat helposti isotkin matkatavarat. Käsimatkatavarat kulkevat matkustajan jalkatilassa tai hyllyllä, eivätkä ne saisi viedä tilaa kanssamatkustajilta. Kaukoliikenteessä tavaratilassa saa kuljettaa kahta matkalaukkua tai kassia ilman lisämaksua. Jos mukana on suurempaa telttaa, polkupyörää tai lainelautaa, on helpointa soittaa bussiyhtiöön viimeistään päivää ennen matkaa ja varmistaa kuljetuksen onnistuminen ja mahdolliset lisämaksut.

Saako bussissa syödä omia eväitä?

Eihän kesäretki olisi mitään ilman omia eväitä! Bussissa saa napostella välipalaa, kunhan sen tekee niin että paikat pysyvät siistinä myös seuraavaa matkustajaa varten. Siksi useimmat bussit eivät salli jäätelön tai grilliruokien syömistä kyydissä.

Mikäli mieltäsi jäi painamaan jokin kysymys, asiakaspalvelumme vastaa arkipäivisin niin bussimatkustamista kuin pakettiliikennettä koskeviin kysymyksiin sähköpostitse, puhelimitse ja Facebook-sivuillamme. Matkojen suunnittelussa auttaa aikatauluhakumme. Muista myös tarkistaa tarjoushintaiset lähdöt jopa viidellekymmenelle yhteysvälille eri puolilla Suomea!

Aurinkoisia kesäreissuja!

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

2 kommenttia artikkelille “Kesämatkalaisen yleisimmät bussipulmat”

  1. Voiko polupyörän kuljettaa lomareissulle mukana linja-autolla? Paljoko se maksaa?

  2. Hei Anni! Kuten blogitekstissämme kerrotaan polkupyörän voi ottaa mukaan mikäli bussin tavaratilassa on tilaa. Polkupyörän kuljetusmaksu vaihtelee bussiyhtiöittäin.

    Kannattaa olla suoraan yhteydessä bussiyritykseen, viimeistään lähtöpäivää edeltävänä arkipäivänä, jotta saat tarkempaa tietoa, esimerkiksi polkupyörän kuljetusmaksusta.

Kommentoi