Festivaalikausi tuo mukanaan kesän

shutterstock_80503267

Puoli kuuta peipposesta, Provinssista ei päivääkään? Kesä on lopultakin täällä! Alkava kuu tuo mukanaan kesän ensimmäiset musiikkifestivaalit ja kiinnostavia tapahtumia löytyy lähes Suomen joka kolkasta. Lue vinkkimme kuuman festarikesän käynnistämiseen.

Alkavan kesän merkkejä on kuulosteltu jo jonkin aikaa, mutta monille todellinen lupaus kesästä ovat sen mukanaan tuomat konsertit ja festivaalit. Suomen musiikkikesä onkin festarikävijän juhlaa, sillä jo kesäkuu tuo mukanaan liudan tapahtumia moneen eri makuun. Kesällä musiikkitapahtumia tuntuu nousevan lähes joka niemeen ja notkoon, mutta kesäisillä teillä matkat taittuvat helposti ja vaivattomasti bussilla. Lue vinkkimme kesäkuun parhaisiin tapahtumiin.

Perinteisen festarikesän suurimpana ja kauneimpana pidetty Provinssirock täyttää Törnävän saaren jälleen 14.-16. kesäkuuta. Tänä kesänä Seinäjoella nähdään muun muassa brittipoplegenda Blur, festarikesän kestosuosikki The Sounds ja tienkin viimeistä festarikesäänsä viettävä PMMP. Helsinkiin isoja maailmantähtiä kokoaa puolestaan Rock the Beach, jonka vetonauloina nähdään Green Day, The Queens of the Stone Age ja 30 Seconds to Mars.

Mitä olisi Suomen kesä ilman metallifestivaaleja? Kesäkauden avaa 8.-9. kesäkuuta järjestettävä Sauna Open Air. Raskaamman musiikin festivaali kokoaa metallimusiikin ystävät Ratinan stadionille Tampereelle. Festivaalin vetonauloiksi on kiinnitetty monia ulko- ja kotimaisia tähtiesiintyjiä kuten Nightwish, Children of Bodom, Opeth ja Volbeat. Raskaammasta musiikista innostuneet suuntaavat kesäkuussa myös Kauhajoelle, jossa järjestetään Nummirock 20.6.-22. kesäkuuta sekä tietekin 28.-30. kesäkuuta Helsingin Suvilahdessa järjestettävälle Tuska-festivaalille, jossa tukkaa voi heiluttaa esimerkisi Amorphiksen, Stam1inan tai The Dillinger Escape Planin tahtiin.

Rennompaa menoa on kesäkuussa tarjolla Järvenpään Puistobluesissa, jonka pääkonsertissa nähdään George Thorogood, Robert Randolph & The Family Band, Curtis Salgado ja Q-Stone. Kotimaisia esiintyjiä Blueskadulla ja klubeilla ovat muun muassa Nicole Willis and the Soul Investigators, Tuomari Nurmio sekä Nieminen ja Litmanen.

Festivaalikesän bussimatkojen aikataulut ja liput löytyvät helposti Matkahuollon sivuilta. Festivaalinnälkäinen matkustaa useampaan tapahtumaan helposti Matkahuollon Bussipassilla, jolla voi matkustaa kotimaassa rajoituksetta jopa 14 päivän ajan.

Matkahuolto toivottaa antoisaa festarikesää!

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kommentoi