Polkupyörä kevätkuntoon! Tilaa tarvikkeet Matkahuollon kyydissä

shutterstock_134826503

Monille innostavin merkki kesän tulosta on lumen alta paljastuva kuiva asvaltti, joka kutsuu pyöräilemään. Pyöräilykausi on viimein käsillä, joten on aika hoitaa fillari kesäkuntoon. Tarvikkeet tilaat Matkahuollon kautta. Poimi alta vinkkimme pyöräilykesään.

Pyörän perushuolto kotosalla onnistuu keneltä tahansa, kunhan ohjeet ja tarvikkeet ovat ajan tasalla.
Polkupyörän puhdistus onnistuu vaikkapa tiskiaineliuoksella. Puhdasta pyörää on mukavampi käsitellä, eikä lika haittaa menoa maantiellä. Ketjut voi puhdistaa helposti vanhalla hammasharjalla ja niiden öljyäminen onnistuu esimerkiksi upottamalla ne tarkoitukseen sopivaan öljyyn tai suihkuttamalla öljyä suoraan ketjuihin.

Pyörän ruuvit ja mutterit kannatta kokeilla ja kiristää ne tarvittaessa, jotta pyörä tuntuu jämäkältä. Erityisen tärkeää on tarkistaa jarrupalat, -vaijerit ja jarrujen toimivuus. Mikäli jarrupalojen vaihto tuntuu aiheelliselta ja omat taidot epäilyttävät, kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen.

Lopuksi käydään vielä läpi renkaiden kunto ja tarkistetaan, että ne eivät ole liian kuluneet tai rikkoutuneet. Kumit pumpataan täyteen. Lopuksi vielä tarkistetaan, että pyörän valot ja heijastimet ovat kunnossa.

Tarvikkeet pyörän kotihuoltoon saat helposti esimerkiksi Biltemasta, josta tilaat tarpeelliset pumput, ruuvimeisselit, koloavaimet, rengasraudat ja öljyt helposti. Myös puuttuvat valot ja heijastimet on helppo tilata samalla kertaa. Maanteiden sankari tutustuu myös Bilteman muuhun valikoimaan pyöräilijöille, josta mukaan tarttuu vaikka kätevä satulalaukku kesän pyöräretkiä varten.

Bussilla Suomen kauneimpiin maisemiin

Nyt on aika alkaa suunnitella kevään ja kesän pyöräretkiä! Viikonloppuretki upeisiin maisemiin vaikka maan toiselle laidalle onnistuu kevyesti, kun osan matkasta taittaa bussilla. Etelä-Suomen upea saaristo, Järvi-Suomen kauneimmat reitit ja rannikon viehättävät historialliset kaupungit ovat helposti saavutettavissa bussilla. Useimmat bussiyhtiöt kuljettavat myös polkupyöriä, kun niistä ilmoittaa etukäteen. Matkojen suunnittelussa apuna on Matkahuollon aikatauluhaku.

Mistä löytyvätkään Suomen parhaat pyöräilyreitit?

Pyöräilyvinkkien lähteenä Yle ja Luonto-liitto 

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kommentoi