Kestävä muisto kevään valmistuneelle

yo_3

Tuiskulan Kotikolon ylioppilaslakkirasia on tyylikäs tapa muistaa kevään valmistuneita. Kauniissa vanerirasiassa ylioppilas- tai valmistujaislakki säilyy muistona koulunsa päättävien saavutuksista pitkälle tuleviin vuosiin. Idea lakkirasiaan tulee yli sadan vuoden takaa.

Köyliönjoen rannalla sijaitsevan vanhan navettarakennuksen ullakko on muunnettu kahvila-myymäläksi, jossa Sirkka ja Veikko Salo esittelevät kauniita, korkealaatuisia käsityötuotteitaan. Salojen yritys, Tuiskulan Kotikolo, on maalaisidyllissä toimiva kahvila ja käsityömyymälä, jonka valikoimiin kuuluvat niin karitsanvillaiset kastemekot, käsinmaalatut silkkihuivit kuin lampaantaljat. Salojen tunnetuimmat tuotteet tulevat kuitenkin isännän verstaalta, jossa valmistuvat tyylikkäät vaneriset ylioppilaslakkirasiat. Lakkirasioita voi tilata kaikkialle Suomeen Tuiskulan Kotikolon nettisivuilta.

Tuiskulan Kotikolon ylioppilaslakkirasia sai mallinsa yli sata vuotta vanhasta sukulaiselta saadusta hatturasiasta. Vanhaa hatturasiaa oli ennen käytetty matkavarustuksena lierihatun kuljettamiseen. Rasiasta löytyi yli satavuotias leima, joka kertoi sen saamasta palkinnosta Pariisin maailmannäyttelyssä vuonna 1900. Salot ihastuivat tuotteeseen heti, ja aloittivat säilytysrasioiden valmistuksen ennen 1990-luvun puoltaväliä. Valmistus kannatti, sillä vuonna 1996 Salojen ensimmäinen rasiamalli sai Forman tuotepalkinnon. Nykyisin Salojen valikoimissa on seitsemän erikokoista vanerirasiaa sekä vanerista valmistettuja roska- ja pyykkikoreja.

”Alkuun rasiaa valmistettiin niin, että niitä oli kolme erikokoista sisäkkäin. Ylioppilaslakille sopivaa mallia on valmistettu noin 15 vuotta. On hauska nähdä kuinka vanha rasia, johon ihastuimme, toimii myös nykyisin, vaikka sen käyttötarkoitus on hieman erilainen. Kaunis säilytysrasia toimii myös osana sisustusta,” Sirkka Salo kertoo.

Kotimaisesta koivuvanerista valmistettu, kuultovärinen ja sisältä käsittelemätön ylioppilaslakkirasia on erinomainen lahja valmistuneelle. Rasiassa ylioppilaslakki säilyy tuleville vuosille ja koristaa kauniisti myös vaatekaappia. Ylioppilaslakkirasiaa on kolmea eri väriä: mustikansininen, valkoinen sekä musta. Jokaista rasiaa koristaa kullanvärinen lyyra.

”Käytämme rasioiden maalaamiseen kuultovärejä, jolloin puun syyt pääsevät kauniisti esille. Tuote on loppujen lopuksi hyvin yksinkertainen, mutta yksinkertainenhan on kaunista,” Salo muistuttaa.

Tuiskulan Kotikolo valmistaa ylioppilaslakkirasioiden lisäksi vanerirasioita myös muihin tarkoituksiin. Näitä monikäyttöisiä rasioita voi käyttää muun muassa säilytysrasian lisäksi istuimena ja yöpöytänä. Salo kertoo, että helposti pinottavat rasiat ovat suosittuja lasten lelulaatikoita.

Tänä keväänä Tuiskulan Kotikolon tuotteet saa tilattua helposti verkkokaupasta Matkahuollon kyydillä. Salojen verkkokauppa otti maaliskuussa käyttöön Matkahuollon Lähellä-paketin, joka mahdollistaa asiakkaille helpon toimituksen lähimpään Matkahuollon toimipisteeseen tai omaan lähikauppaan.

Matkahuolto toivottaa aurinkoista kevättä kaikille opintonsa päättäville!

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kommentoi