Kasvukauteen verkkokaupasta: Raikkaat vinkit kesän parveke- ja terassipuutarhoihin

puutarha

Suomalaiset ovat innokkaita viherpeukaloita. Nyt yhä useampi viljelee myös omat chilinsä ja stevia-makeutusaineensa. Parvekkeita koristavat hyötykasvien lisäksi tänä vuonna myös suuret ja näyttävät puuliljat. Eivätkä kukkaruukutkaan ole ennallaan, sillä viherseinien ja viljelylaatikoiden suosio on kasvussa.

Puutarhaverkkokaupat Viherpeukalot ja Pavunvarsi paljastivat Matkahuollolle kesän jännittävimmät ja suosituimmat vinkit parveke- ja terassipuutarhojen kukoistukseksi.

Hyötykasviviljelmät kotikokin makuun
Vuosi sitten Suomeen saapuneesta luonnollisesta ja täysin kalorittomasta stevia-makeutusaineesta on tullut suosittu hyötykasvi. Sitä voi kasvattaa helposti kotona, jonka vuoksi se tulee olemaan tuttu näky tämän kesän parvekkeilla. Toinen helppohoitoinen ja arjen ruuanlaittoon mainiosti sopiva mauste on chili.

”Suomalaiset ovat hullaantuneet chiliin – usein mitä tulisempi sen parempi. Chili sopii kasvatettavaksi parvekkeella oikein hyvin”, kertoo Pavunvarren Turun myymälävastaava Ville Kormano.

Perinteisemmistä hyötykasveista parvekkeella viihtyvät erinomaisesti etenkin amppelimansikat ja -tomaatit sekä parveketomaatit. Viherpeukaloista voi valmiita amppelimansikoita tilata sellaisenaan, valmiina ripustettaviksi parvekkeelle kasvamaan.

”Ja parastahan näissä perinteisissä marjoissa ja vihanneksissa on niiden kyky tuottaa satoa lähes pomminvarmasti”, Viherpeukaloiden hortonomi Christa Laine lupaa.

Kukkaruukun uudet kaverit: viherseinä ja viljelylaatikko
Chilien, stevian sekä marja- ja vihannesamppeleiden lisäksi nyt on huippusuosittua yhdistää erilaisia kasveja samaan ruukkuun, viljelylaatikkoon tai kasvusäkkiin. Esimerkiksi eri yrtit kasvavat sulassa sovussa yhdessä suuressa ruukussa, kun taas vain yhden yrtin pikkuruukut kuivahtavat helposti ja vaativat jatkuvaa silmälläpitoa.

Perinteisten ruukkujen lisäksi kasveja kasvatetaan entistä kiehtovimmissa rakennelmissa. Viherseinä on monen pienen parvekkeen pelastus, koska innokas viljelijä saa mahtumaan paljon pieneen tilaan. Eikä tilannetta huononna viherseinän esteettisyys – sehän on itsessään kuin taideteos.

Myös taimihyllyn, vihervitriinin ja viljelylaatikon avulla kerää helposti ison määrän kasveja saman katon alle.

Orgaaninen pikkupuutarha
Yhä useampi kotipuutarhuri haluaa viljellä hyötykasvinsa luonnonmukaisesti ja käyttää orgaanisten lannoitteiden lisäksi myös eloperäisiä kasvualustoja. Luonnonmukaisista kasvualustoista uusin tulokas on kookospähkinän kuoresta valmistettu kookospohja, joka sopii erityisesti hyötykasveille.

Oli mielessä sitten orgaaninen chiliviljelmä tai näyttävän puuliljan istutus omalle parvekkeelle, niin viherpeukalointi maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin. Omat istutukset tarjoavat mukavaa puuhaa, maistuvat herkullisilta ja ilahduttavat kasvua seuraavaa ja istutuksia vaalivaa kasvattajaa!

Sekä Viherpeukaloiden että Pavunvarren kasvit ja puutarhatarvikkeet kulkevat hellävaraisesti perille Matkahuollon kyydillä.

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kommentoi