Matkahuollon uudistunut nettilipunmyynti helpottaa lipun ostamista

Bussilipun voi pian ostaa kätevästi kännykällä.

Matkahuollon nettilipunmyynti uudistui tiistaina 19. helmikuuta. Kehitystyötä on ohjannut erityisesti asiakkailta saatu palaute. Uudistuksen myötä hintatiedot on siirretty aiempaa paremmin esille ja tarjolla on entistä enemmän tarjoushintaisia lippuja. Verkkoasioinnin sujuvoittamisen lisäksi työn alla on myös toinen matkustamista helpottava uudistus: tulevaisuudessa Nettilipun ostaja pääsee bussiin ilman tulostettua paperilippua.

Viime viikon tiistaista alkaen Matkahuollon nettiasiakkaat ovat voineet asioida verkossa entistä sujuvammin. Asiakaspalautteen perusteella verkkokaupasta tehtiin entistä toimivampi, vaikka ulkoasu säilyikin ennallaan. Jatkossa hintatiedot ja kulloinkin tarjolla olevat tarjousliput löytyvät yhden klikkauksen takaa. Myös itse bussilipun ostaminen helpottuu, kun lippujen ostoaika on entistä joustavampi.

Selkeämmät hinnat, enemmän tarjoushintaisia lippuja ja sujuvampaa ostamista

Uudistuksen myötä verkkokaupasta löytyy enemmän tarjoushintaisia lippuja entistä useammalle vuorolle. Samalle vuorolle on usein saatavilla myös erihintaisia tarjouslippuja. Tarjoushintaisten lippujen määrän, hinnan ja myyntiajan päättää kukin liikennöitsijä vuorokohtaisesti. Ensimmäiset uudet tarjousliput ovat myynnissä 4. maaliskuuta ja sen jälkeen lähteville vuoroille. Tarjoushintaisia lippuja voi ostaa vain verkkokaupasta.

Uudistuneessa verkkokaupassa hintatiedot tulevat selkeästi näkyviin hakutulosten etusivulle, eikä hintatietoja tarvitse enää hakea erillisestä linkistä. Myös tarjoushintaiset liput löytyvät entistä helpommin, sillä Matkahuollon sivuille on koottu luettelo kaikista niistä yhteysväleistä, joille tarjoushintaisia lippuja on tarjolla. Tarjoushintaisten lippujen loputtua voi vuorolle ostaa normaalihintaisia Nettilippuja.

Joustavammin ostoaikaa

Vuorosta riippuen sekä normaali- että tarjoushintaiset liput tulevat myyntiin noin kuukautta ennen matkustuspäivää, ja niitä voi ostaa jopa 90 minuuttia ennen vuoron lähtöä. Useisiin vuoroihin nettilippujen ostaminen onnistuu siis vielä matkustuspäivänäkin viimeistään puolitoista tuntia ennen vuoron lähtöä.

Siirtymäajalla 20. helmikuuta – 3. maaliskuuta lippuja ostavien kannattaa huomioida verkkokaupassa poikkeuksellisesti näkyvät hintatiedot. Tuolloin, jos vuorolle on tarjoushintaisia lippuja, verkkokaupassa aikuisten hintasarakkeessa näkyy tarjoushinta. 4. maaliskuuta ja sen jälkeen myytävien lippujen osalta tässä sarakkeessa näkyy aikuisten normaalihinta ja tarjoushinta löytyy omasta sarakkeestaan.

Loppu lippujen tulostamiselle

Matkahuollossa on meneillään myös toinen hanke nettilipun ostamisen helpottamiseksi. Sen myötä lähitulevaisuudessa netistä ostettua lippua ei tarvitse enää tulostaa, mikä helpottaa reissaamista.

– Selvitämme parhaillaan mahdollisuutta siihen, että Nettilipun ostaja voi matkustaa ilman tulostettua lippua. Yhä useammat matkustajistamme ostavat lippunsa älypuhelimilla ja tableteilla, joten lippujen tulostaminen ei ole nykypäivää. Uudistus on herättänyt meillä suurta innostusta ja alustavana tavoitteenamme on päästä lippujen printtaamisesta jo kevään aikana, kertoo henkilöliikennepäällikkö Jukka Ylitalo Matkahuollosta.

Jatkossa bussilipun voi siis ostaa helposti vaikkapa kännykällä. Tietoa Nettilipusta ja muista lipputyypeistä löydät Matkahuollon verkkosivuilta.

Jaa:
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

2 kommenttia artikkelille “Matkahuollon uudistunut nettilipunmyynti helpottaa lipun ostamista”

 1. Moi !
  Miksi helskutissa matkalipun ostaminen meno / menopaluu
  ei onnistunut kymmenistä yrityksistä huolimatta 2 ja 3 maaliskuuta verkossa. Yritin saada lippuja välille Kolari r-asema – Levi 10.3 meno ja paluu 16.3

  Tehkää toimiva systeemi älkääkä vain MAINOSTAKO verkko-ostamista.

  Todella turhautunut ostaja.

 2. Kiitos viestistäsi p ahtiainen! Kyseiselle yhteysvälille ei ole myynnissä nettilippuja. Vuorolle voi kuitenkin ostaa lipun Matkahuollon oman toimipisteen lipunmyynnistä, matkalippuja myyviltä asiamiehiltämme sekä kuljettajalta bussista. Lisäksi voit myös varata liput puhelimitse valtakunnallisesta aikatauluneuvonnastamme arkisin, ma-pe, klo 8-17 numerosta 0200 4000 (1,99€/min+pvm), ja lunastaa lipun Matkahuollon oman toimipisteen lipunmyynnistä tai R-kioskilta.

Kommentoi