Matkahuolto on saattanut suomalaiset yhteen jo 80 vuoden ajan

Matkahuolto on ylläpitänyt Turun funkistyylistä linja-autoasemaa vuodesta 1942.

Matkahuolto juhlii tänä vuonna 80-vuotiasta toimintaansa. Vuosien varrella yritys on muuttunut paljon, mutta matkustajat ja paketit on pidetty luotettavasti liikkeellä kaikkina aikoina. Matkahuolto on kiinteästi mukana suomalaisten elämässä.

Bussiliikenteen ansiosta 1920-luvulta alkaen tavalliset suomalaisetkin pääsivät matkustamaan ja lähettämään paketteja nopeasti eri puolille maata. Tarvittavien tietojen hankinta vaati kuitenkin nykyistä enemmän vaivannäköä, sillä linja-autojen aikatauluista ilmoiteltiin milloin paikallislehdessä, milloin osuuskaupan pihamaalla. Paketit jätettiin kuljettajalle ja noudettiin suoraan autolta, mikä usein tarkoitti odottelua ja epävarmuutta siitä, mihin kyytiin tavaransa saisi jätettyä.

80-vuotiasta toimintaansa juhliva Matkahuolto perustettiin vuonna 1933 tarjoamaan matkustajien, paketin lähettäjien ja liikennöitsijöiden kaipaamia palveluja: odotus- ja taukotiloja, kuljetustoimistoja, matkailutoimistoja, keskitettyjä aikataulutieja ja kahviloita. Toimipaikkojen verkosto levisi nopeasti kaikkialle Suomeen. Matkahuollon kahviloista tuli koko kansan kohtaamispaikkoja.

80 vuotta muuttuvaa Suomea

Historiansa aikana Matkahuolto on ollut osana monissa maamme käännekohdissa: vastaitsenäistyneessä Suomessa matkustamisesta tuli mahdollista kaikille. Väki pidettiin liikkeellä myös sotavuosina. Maaseudun ja kaupungin väliset yhteydet nousivat erityisen tärkeiksi kaupungistumisen aikaan. Yksityisautoilun lisääntyminen kannusti yritystä uudistamaan palveluitaan vastaamaan kuluttajien muuttuviin tarpeisiin.

Pakettipalvelut ovat olleet tärkeä osa Matkahuollon toimintaa. Rahtiliikenteessä yrityksestä on kasvanut suurin kotimainen yksityinen paketinkuljettaja. Kapsäkit eivät enää kulje pitäjistä kauppaloihin linjurin katolla, vaan kaikki lähetykset kuljetetaan perille nopeasti ja turvallisesti nykyaikaisten bussien ja jakelukaluston avulla. Matkahuollon pakettipalveluita käyttävät niin yritykset kuin yksityiset asiakkaat. Yhä useampi koti- tai ulkomaisesta verkkokaupasta tilattu paketti matkaa omistajalleen Matkahuollon kyydissä.

Kuten Suomi ja suomalaiset, Matkahuolto on muuttunut vuosien varrella paljon. Bussimatkustajat ovat kuitenkin aina voineet olla varmoja aikataulutietojen luotettavuudesta sekä matkalippujensa kelpoisuudesta, hyppäsivätpä mihin bussiin tahansa. Samalla tavalla on Matkahuolto huolehtinut myös siitä, että paketit toimitetaan luotettavasti ja täsmällisesti lähettäjiltä vastaanottajille.

Kiitos hyvät asiakkaamme. Toivottavasti saamme palvella teitä myös tulevina vuosina.

Mistä löytyy Suomen kaunein maisema?

Matkahuollon kyydissä pääsee edelleen lähestulkoon kaikkialle Suomessa. Bussin ikkunasta voi siis näkyä mitä upeimpia – ja erilaisempia – maisemia. Juhlistaakseen 80-vuotista toimintaansa Matkahuolto kutsuu kaikki mukaan kilpailuun etsimään Suomen kauneinta matkamaisemaa. Kilpailu alkaa 1.2.2013 ja siihen voi osallistua Matkahuollon Facebook-sivuilla. Luvassa henkeäsalpaavia näkymiä ja upeita palkintoja! Lisätietoa kilpailusta ja ohjeet osallistumiseen julkaistaan Facebookissa perjantaina 1.2.

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

1 kommentti artikkelille “Matkahuolto on saattanut suomalaiset yhteen jo 80 vuoden ajan”

  1. hanko bussi asema

Kommentoi