Joogasta hyvinvointia kiireen keskelle – esittelyssä verkkokauppa Shankara

yogaa

Mitä yhteistä on sanoilla astanga, hatha, hot, purnu, bikram ja iyengar? Kaikki ovat Suomeen rantautuneita joogalajeja. Pohjolan yli pyyhkäisi kymmenisen vuotta sitten suuri joogabuumi, joka jätti jälkeensä ison joukon harrastajia. Verkkokauppa Shankara tuntee joogalajin kuin joogalajin harrastajan ja vastaa heidän monimuotoisiin toiveisiinsa.

 

Matkahuolto selvitti Shankaran yrittäjä Jyri Turkilta kenelle jooga sopii ja millaisia varusteita tulisi jooga-aloittelijan hankkia.

Matolla on merkitystä
Osa joogalajeista on rauhallisia, toiset dynaamisempia ja jotkut jopa korkeassa lämpötilassa harrastettavia kuten hot jooga. Tämän vuoksi myös Shankaran joogamattovalikoima on laaja. PVC-matot kestävät kovaa kulutusta ja sopivat siksi dynaamisiin joogalajeihin kuten astangajoogaan.

”Jos kaipaa joogamattoonsa kunnon pitoa on PVC:tä sopivampi vaihtoehto PVE-matto tai luonnonkumista valmistettu joogamatto, joka on myös ympäristöystävällinen vaihtoehto. Puuvillamatto puolestaan sopii kovemmasta alustasta pitävän joogaajan alle”, kertoo Jyri.

Yogamattersin bolsteri

Jooga ei ole välineurheilua ja pelkkä matto riittää monelle, mutta muutamien apuvälineiden avulla esimerkiksi venytyksistä voi saada enemmän tehoa irti rasittamatta niveliä liiaksi. Esimerkiksi bolsteri – pyöreä ja pitkulaisen mallinen joogatyyny – tukee vartalon oikeaoppista asentoa selän taaksepäin taivutuksissa.

Meditoinnista mielenrauhaa
Jooga tuli suurelle yleisölle tutuksi jo joogabuumin yhteydessä vuosituhannen vaihteessa, mutta sittemmin myös meditointi on kerännyt sankan joukon harrastajia. Moni kokee kadottavansa mielenrauhansa hektisen arjen keskellä ja etsii rauhoittumista meditoinnin maailmasta. Säännöllinen meditointi onkin oiva tapa päästää turhista murheista irti ja antaa tilaa myönteisille ja mieltä uudistaville ajatuksille.

Meditoidessa istutaan pitkiä aikoja liikkumatta, jolloin on tärkeää istua vartaloa mahdollisimman vähän kuluttavassa asennossa. Monelle on apua puolikuun muotoisesta tyynystä, mikäli pitää risti-istunnasta. Toisen selälle ja polville taas meditointipenkki on miellyttävämpi apuväline.

Jooga sopii jokaiselle
Jyri törmää usein ennakkoluuloihin, että joogan harrastaminen vaatii erityistä notkeutta tai kehon liikkuvuutta. ”Eihän kukaan ole liian jäykkä harrastamaan joogaa. Sehän on aivan kuin sanoisi olevansa liian likainen mennäkseen suihkuun”, naurahtaa Jyri ja toteaa, että jäykät ihmisethän vasta joogasta iloa saavatkin. Joogaa voi siis suositella jokaiselle, sillä se auttaa vilkastuttamaan aineenvaihduntaa ja huoltaa kehoa esimerkiksi istumatyötä tekeville.

Petri Räisäsen Astanga-kirja on suosittu joogaa harrastavien keskuudessa.

Tärkeää on aloittaa hyvän ohjaajan tunneilla ja hankkia sopiva joogamatto. Sellaisen saa vikkelästi käsiinsä Matkahuollon kyydillä, joka kyyditsee perille myös muutkin Shankaran verkkokaupasta löytyvät aarteet.

Jaa:
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Kommentoi